Garmin OREGON - prasklina

Zdravím uživatele OREGONU na vánoce jsem zakoupil nový přístroj O550 všho všudy jsem byl s ním o víkendu potřetí kešovat a během kešování jsem zjistil, že je prasklý horní kryt (táhne se od písmene N dolů). :frowning:
Nikdy mi nespadnul a nikdo jiný jej v rukou neměl. Doma je zatím v originál krabičce a během cest byl v pouzdru od foťáku. Řekl bych, že se prasklina objevila až tento pátek ,a le mohl jsem ji přehlídnout.

Nestalo se někomu něco podobného? Jak by jste postupovali? Nemůže jít o nějaké vntřní pnutí materiálu?

Reklamuj to než ti tam zateče při dešti.

Mně se stalo něco podobného na obou stranách stranách 60 CSx. Vůbec nevím, jak dlouho tam ty praskliny jsou, protože jsem si jich všimla opravdu náhodou, okem jsou vidět hodně špatně. Psala jsem kvůli tomu do Picodasu a tam mi řekli, že by to snad ničemu vadit nemělo a že prozatím nemá cenu kryt měnit. GPS mám už po záruce a překrytování by prý stálo okolo 1500,-. Ve tvém případě bych to zkusila v záruce vrátit, zvlášť, když tvrdíš, že ti nespadla (i když by to měla vydržet). My jsme doma taky usoudili, že to bude nejspíš způsobené pnutím v přístroji, nikdy mi neupadla ani jsem s ní nepraštila.

Ne, opravdu to není fotka tvého Oregonu:D
Mám podobný úkaz na mém skoro 2 roky sterém O 300 už od začátku ale nemyslím si že je to prasklina. Spíše se mně to jevilo jako vada nebo nečistota na formě nebo se plast při vstřikování v tomto místě pořádně nespojil. S vodotěsností nemám problém, déšť i ponoření do vody bez následků. I když ne tvé fotce se to jeví spíš jako prasklina. Zmáčkni kryt, jestli se bude prasklina na kraji rozevírat.
Zkus Reklamovat tím nic nezkazíš.

Že by…? Vidím na 450 totéž, šmouhu, ale prasklina to zaručeně není. Že by za ta léta nezměnili lisovací formu?

:smiley: Oregona máme doma taky, tak jsem se na něj koukla, a je to tam! Sice to není tak patrné, jako na těch vašich, ale sotva viditelná rýha od písmene N tam opravdu vede. Ale to rozhodně není prasklina, oproti té 60 CSx. Na ní opravdu bohužel prasklinky mám…

Tak se pridavam, na asi rok stare 300 to tam mam taky a prasklina to neni. Nikdy jsem si toho nevsiml, az ted :slight_smile:

Taky jsem hodil bedlivé oko na mou 550. Čárku mám v tom samém místě. Takovou slaboučkou, skoro neznatelnou. Spíš jako stín, nebo změnu b arvy. Prasklina to ale není. Chvíli trvalo, než jsem ji vymžoural:-))))

Nemám tuhle mašinku, jsu u konkurence, ale z jednoho starého mobilu, který jsem kdysi pradávno míval jsem měl také dojem, co má autor tohoto dotazu. Po té, co mobil definitivně umřel jsem ho rozmontoval (ze zvědavosti - dělám to s každým přístrojem, který doslouží :slight_smile: a z druhé strany plastu bylo takové jakoby žebro, podélný výstupek, výstuž. Možná to tam taky budeš mět, až ho budeš za 10let rozšroubovávat. :slight_smile:

Jo fakt tam tmavší čára je je. I na mé O450. Provedl jsem výzkum s lupou. Takže bych to nechal být.

O400 2roky stary - stejna vada

a ještě jsem si všiml že od te čary je vpravo plast tmavší než vlevo. Je to zjevně misto kde se plast při vstřiku do formy spojuje

Mám Oregona skoro dva roky a já si tam toho všiml hned při rozbalení. bráchova mašinka to má taky.Holt to je "feature"

Tak tak, žádná prasklina. Mám to tam taky.

Zakoupena před týdnem 450 a potvrzuji také šmouhu.

Já na Dakotě 20 nic takového nemám :wink:

A když šéfoj tvrdím, že plastařina je alchimie, tak mě nevěří :wink:
Mám hodit foto 2 roky intenzivně používaného mejdla? Přes ty sekance na krytu ten závoj ve spoji ani není vidět :smiley:

Spíš než tato kravina mě na oregánu štve, že jsem ho musel 1/2 dne přemlouvat, aby rozchodil 4 mapy a 4 pq keší JV Asie. Ale nakonec šlape, je to úžasný stroj.

Na dakotu je jiná forma…

Potvrzuji , mám "JI" taky. Rok stará 300, už jsem měl strach že budu out:D.
Pojďte budeme si říkat "Praskliňáci" a založíme klub;).

Jo,jo, mám to tam taky. Jako kdyby to byla fotka mého Oregonu. Všiml jsem si toho taky hned při rozbalení, ale prasklina to není.

Tak já ji tam mám taky. Doted jsem si ji neviděl, ale při důkladném prozkoumání tam je. Na první pohled není vidět, musel jsem se dívat pod baterkou a v různých úhleh a je tam.