Horší čitelnost proti Coloradu určitě je, ale to je také asi jediná horší vlastnost tohoto přístroje.
Používal jsem Col. asi 4 měsíce a hned co jsem si ho koupil, proklínal jsem se, co jsem udělal zase za kravinu, pak jsem ho shodou šťastných náhod vyreklamoval a vyměnil za Oregona, ovládání je úplně o nečem jiném a mechanické zpracování obalu je také nesrovnatelné. Kolečko se prostě nepovedlo a zadávat s ním souřadnice, neboj nedej bože psát text je docela otravné o vodotěsnosti tu už bylo napsáno dost, není zřejmně náhodou, že Oregon má hodně podobně vyřešená zadní dvířka jako 60tka.
Pokud bych měl dneska vybírat, rozhodoval bych se mezi 60tkou a Oregonem a vzhledem k tomu, že chcete přístroj pro děti, tak Oregon, bude se jim líbit a nejen to, budou ho umět ovládat během chvilky, naše holky s ním nemají problém se šedesátkou jim to šlo hůř.
Jak jsem psal v úvodu, čitelnost displeje je horší a bez podsvícení se prakticky nedá používat, ale osobně jsem displej čekal horší a když jsem viděl oba přístroje ležet na pultě v obchodě vedle sebe, Colorado displejově o moc lepší nebylo, řekl bych, že právě jen o tu dotykovou vrstvu, která je u Oregona navíc.
Nejlepší je si oba přístroje vyzkoušet, Colorado určitě v okolí někdo bude mít a viděl jsem, že jste z Kadaně, takže s Oregonem by problém také nebyl, chystáme se v dohledné době na finálovku Pověstí Kadaňska, takže bychom se mohli domluvit.
Možná jsem proti Coloradu trochu zaujatý, hrozně se nás nazlobilo, ale myslím, že by většina těch, kdo vyzkouší oba přístroje a měla se rozhodovat, tak vybere Oregona.
A na konec to nejlepší, teď jsem potkal jeden team, ketrý loví bez GPSky a došlo mi, že by nejlepší volba byla nějaká nejjednodušší GPSka třeba Geko a to jen kvůli multinám, které se bez přístroje hledají docela špatně a proč? Bez těch ostatních vymožeností se dá žít, přítomnost listingu stejně jen svádí použít nápovědu dřív než je to potřeba, mapu si můžu pořídit papírovou a slavné Wherigo, ještě jsem neprošel žádnou wherigovku, aby s ní neměl přístroj problémy, vlastně jednu Mionovu Davli a pokud se mají děti naučit orientaci, tak papírová mapa a buzola bude ještě dlouho to nejlepší, co je donutí použít orientační smysl :D.