Garmin Oregon XY0 - který koupit

Zdravím,

plánuji si koupit před prázdninami nové Oregano. Původně jsem měl v plánu 300, ale nějak zjišťuji, že prakticky není k sehnání. Je mezi ním a vyššími verzemi nějaký podstatný rozdíl? Našel jsem nový Oregon za 8000 v jednom zapadlém internetovém obchodě a co jsem zběžně koukal, tak dávat 3000 navíc za tříosý kompas (nevadí mi držet přístroj ve vodorovné poloze, doteď jsem tuhle funkci neměl) a za pochybný foťák (na mobilu mám lepší a běžně si přibalím i digitál) mi přijde jako zbytečné vyhazování peněz. Je další významný rozdíl v software? V navigačních schopnostech? Je tu někdo, kdy mi poradí, co vybrat?

Kup si Dakotu 10, když kompas nepotřebuješ, Oregon 300 jedině na Aukru atp, je to již nevyráběný model

Mám velké pazoury, Dakota mi přijde strašně malá.

Btw. reklamní žvásty na garminu o "lepším displayi" a "upraveném menu" jsem četl. Rád bych věděl, jak je to ve skutečnosti.

tak jako tak můžeš vybírat pouze mezi Oregonem 450 a 550 a potom tím Cx60 nebo jak se to jmenuje.

Popř jít do Magellanu atp…

Na zbozi.cz jsem nasel treba O450 za 7500. Je to bez oficialnich map, ale to je uz na tobe:

http://www.suntech.cz/produkt/107300/Garmin-Oregon-450-bez-Topo-Czech-3.htm

Bobříku, ale tříosý kompas není o držení v ruce a foťák v Oregánu není o obrázcích z lovu… nevyzkoušels, neodsuzuj.

proto jsem mu navrhl Dakotu 10 :wink:

budu se zbavovat 300 s 3,1pro za 6000kč

zeptej se na www.warpsdesign.info,možná tám třístovku ještě mají…

To každý kdo chce koupit novou navigaci tady bude zakládat nové vlákno? Už to tady bylo řečeno asi 1000x :@
Souhlasím s tím, že foťák je "nice to have". Ideální je Dakota 20, když chceš větší mašinku tak Oregon 450. Pro HiTech si počkej na GPSmap 62..

Proč se nezeptat třeba na foru, že jo ? Od toho tady snad je ne ? :@

Měl jsem Oregon 400t a teď mám cca 3/4 roku 550-ku. Kdybych se rozhodoval znovu, jdu zase do 550-ky. Displej mě připadá stejnej, trojosej kompas je výrazně lepší - už jenom proto, že ho nemusíš zdaleka tak často kalibrovat, o hlášce držet vodorovně která mě neskutečně vytáčela ve chvíli, kdy jsem si jen na chviličku hodil GPS na krk ani nemluvím. Foťák je fajn třeba na bonusový čísla, nebo GC a TB co zrovna neberu. Je pořád v pohotovosti a navíc si nemusím furt utírat ruce špinavý od hlíny, nebo když leje, když potřebuju vytáhnout mobil z kapsy. Takže moje doporučení zní - běž do 550-ky, neznám nikoho, kdo by si na ni stěžoval.

Právě. Tříosej kompas je o tom, že džípka ukazuje furt, i když visí na krku, a nemusíš vždycky čekat, až sebou cukne, když se zrovna chceš podívat. No a foťák především (kromě oněch zmíněných stage a tracků) zároveň fotku přiřadí do mapy (ikonu) a zapíše čas a SOUŘADNICE. No, a když třeba zrovna stavíš nějakou multinu a hledáš po lesích skalách lokace…

Souhlasím s tím, že když kupovat novou navigaci, tak jedině s 3D kompasem… Ty fotky jsou už dle mého fajn věc, ale ne zásadní. Dneska má foťák každý mobil a přiřadit fotky podle času k souboru s trasou umí např. Zoner PhotoStudio…

Já si bonusová čísla, čísla z TB/GC atd. píšu do logu v Dakotě a doma pak v klidu zneužiju…

Jak už tady padlo v řadě jiných vláken, je to jen o tom, kolik chceš investovat. Pokud tě to netrápí, jdi do 550, pokud chceš cena/výkon, jdi do Dakoty 20 a jestli jsi fajnšmekr, počkej si na 62jku.