plánuji si koupit před prázdninami nové Oregano. Původně jsem měl v plánu 300, ale nějak zjišťuji, že prakticky není k sehnání. Je mezi ním a vyššími verzemi nějaký podstatný rozdíl? Našel jsem nový Oregon za 8000 v jednom zapadlém internetovém obchodě a co jsem zběžně koukal, tak dávat 3000 navíc za tříosý kompas (nevadí mi držet přístroj ve vodorovné poloze, doteď jsem tuhle funkci neměl) a za pochybný foťák (na mobilu mám lepší a běžně si přibalím i digitál) mi přijde jako zbytečné vyhazování peněz. Je další významný rozdíl v software? V navigačních schopnostech? Je tu někdo, kdy mi poradí, co vybrat?
To každý kdo chce koupit novou navigaci tady bude zakládat nové vlákno? Už to tady bylo řečeno asi 1000x :@
Souhlasím s tím, že foťák je "nice to have". Ideální je Dakota 20, když chceš větší mašinku tak Oregon 450. Pro HiTech si počkej na GPSmap 62..
Měl jsem Oregon 400t a teď mám cca 3/4 roku 550-ku. Kdybych se rozhodoval znovu, jdu zase do 550-ky. Displej mě připadá stejnej, trojosej kompas je výrazně lepší - už jenom proto, že ho nemusíš zdaleka tak často kalibrovat, o hlášce držet vodorovně která mě neskutečně vytáčela ve chvíli, kdy jsem si jen na chviličku hodil GPS na krk ani nemluvím. Foťák je fajn třeba na bonusový čísla, nebo GC a TB co zrovna neberu. Je pořád v pohotovosti a navíc si nemusím furt utírat ruce špinavý od hlíny, nebo když leje, když potřebuju vytáhnout mobil z kapsy. Takže moje doporučení zní - běž do 550-ky, neznám nikoho, kdo by si na ni stěžoval.
Právě. Tříosej kompas je o tom, že džípka ukazuje furt, i když visí na krku, a nemusíš vždycky čekat, až sebou cukne, když se zrovna chceš podívat. No a foťák především (kromě oněch zmíněných stage a tracků) zároveň fotku přiřadí do mapy (ikonu) a zapíše čas a SOUŘADNICE. No, a když třeba zrovna stavíš nějakou multinu a hledáš po lesích skalách lokace…
Souhlasím s tím, že když kupovat novou navigaci, tak jedině s 3D kompasem… Ty fotky jsou už dle mého fajn věc, ale ne zásadní. Dneska má foťák každý mobil a přiřadit fotky podle času k souboru s trasou umí např. Zoner PhotoStudio…
Já si bonusová čísla, čísla z TB/GC atd. píšu do logu v Dakotě a doma pak v klidu zneužiju…
Jak už tady padlo v řadě jiných vláken, je to jen o tom, kolik chceš investovat. Pokud tě to netrápí, jdi do 550, pokud chceš cena/výkon, jdi do Dakoty 20 a jestli jsi fajnšmekr, počkej si na 62jku.