Garmin TOPO Czech 3 - prenositelnost II

Krome zakoupeni druhe licence existuje jeste jedna legalni cesta. A to neregistrovat mapu na ID pristroje, ale na ID pametove karty. Pak je mapa pouzitelna prave v tom pristroji, ve kterem je vlozena karta.

Licence je svazana s kartou a ne s GPS. Ma to sve vyhody (prenos map na jinou GPS) i nevyhody (nevim co se stane pokud karta prestane fungovat…).

pokud nejde o předinstalovanou verzi na kartě, ale o instalaci na CD, tak je v licečním ujednání toto: "Mapa je kodovana a urcena pre pouziti pouze se zaregistrovanym GPS pristrojem, pro ktery byl vydan odemykaci kod." a dále "Licence mapoveho produktu je udilena na jeden konkretni pristroj.". Pokud chápu licenční ujednání správně, tak je možná registrovat pouze na přístroj, bez ohledu na technickou možnost registrace na id karty (první podmínka) a i kdyby byla instalace provedena na id karty, tak pořád platí podmínka 2 o možnosti použití jen v jednom přístroji.

Docela by mne zajímalo jak chcete zjistit ID karty :wink: Ona to není zas tak jednoduchá záležitost a bez nějaké vhodné utilitky to nepůjde.

A hlavne - v pripade reklamace (vymeny) GPSky mas sanci (uz jsem o takovych pripadech slysel), ze dostanes novou licenci mapy. Myslim, ze v pripade reklamace karty to nehrozi. B)

[quote]
Jarous1 napsal/a:
Docela by mne zajímalo jak chcete zjistit ID karty. quote]

Nevim jak jine Garminy, ale Nuvi 760 ID karty zobrazuje. Neni treba zadnych kouzel ani specialnich programu.

Ano, Nuvi by to umět měly, ale pokud vím, tak ani jedna turistická. Neuměla to ani moje bývalá Vista HCx a ani Oregon 300 co mám nyní…

Stejně ale netuším jak by se to dalo oficiálně registrovat, stránky na Garmin.cz chtějí jen sériové číslo GPS nebo registrační kód mapy…

Ja to prakticky nezkousel, vzdy jsem registroval pouze na ID GPS.

Pokud se pamatuji, tak se pri vstupu na stranky Picodasu zadaval nejdrive nejaky kod (zrejme zminovany registracni kod mapy), ktery byl na CD, respektive na krabicce. Pak se clovek dostal nekam dal a tam zadaval ID GPS. Asi by se misto ID GPS zadalo ID pametove karty. A stranka vygenerovala odemykaci kod pro danou kartu. Asi by bylo dobre, overit si nejdrive u Picodasu, jestli to takto jde a jestli to nepovazuji za poruseni licence.

Mne uz to popravde receno prilis netrapi, protoze krome staricke nemapove GPS a tchanovy nuvi 760 zadneho Garmina nemam. Presel jsem po deseti letech ke konkurenci.