Garmin Topo Czech 3 :-)

Picodas 9. června představí Topo Czech 3. Protože na pozvánce byly dva obrázky, zkusil jsem z nich něco vykoukat:

• Mapa bude obsahovat vrstvu s obrysy budov.
• Bude tam vylepšená databáze vrcholů - s názvem a výškou
• Změní se některé symboly waypointů v mapě
• Mapa bude mít graficky jinak zpracované silnice a stezky, budou výraznější.
• Zkoumám jeden divný a hodně výrazný prvek na mapě. Všiml jsem si, že v Topo Czech 2 Pro jsou na jeho místě přerušené vrstevnice. Mohlo by to být nějaké koryto potoka nebo podobná náhlá hluboká terénní překážka. Přijde mi to ale moc výrazné.
• V MapSource a možná i v navigaci se víc než města budou ukazovat názvy topoprvků: potoky, vrcholy
• Mapa možná nebude končit přesně hranicemi, ale přesahovat až za ně

Tyto postřehy jsou zatím bez záruky, ale mapa bude.

ty dva obrazky jdou dat sem, nebo jsou moc mrnavy?

Jdou, ale nedám - je to pozvánka. Váhal jsem, jestli to vůbec takhle popsat.

Uz 9.cervna ? Tak to uz vydrzime, je to za chvilku. Doufam, ze pak das podrobnejsi zpravu, jak to vypada … :wink:

A jsi nějak schopný srovnat to místo se souřadnicemi a následně s mapou 1:10k?
Třeba přes tenhle portál?
http://geoportal.cenia.cz/

To už jsme udělali a na základě právě tohoto srovnání došli k závěru, že jsou to koryta - na Topo3 je to ale nepřirozeně moc zvýrazněné. Je ale zřejmé, že je to kolem všech potoků a sem tam některé rokle v lesích, které jdou proti vrstevnicím (z kopce dolů) jsou stejně označeny.

Pro představu, na pozvánce je znázorněn tento výřez.

No jo, teď tu byl, nějaký Edison… :smiley: Tak holt příště.
Každopádně díky za zajímavé informace.

tak ty zubatý hřebeny, to jsem vyporozoval když jsem tyhle mapy míval v PDA v OziExploreru jsou "srázy" - térénní nerovnosti, které nelze přejet autem. Třeba když je cesta zapadlá pod úroveň terénu, tak z obou stran jsou tyhle značky, "ostny" směrem k cestě. Tzn když to přejdete kolmo ze strany ostnů, stoupáte. Když z hladké strany tak seskočíte. (obvykle 0.5-1.5 metrů).
Pokud tedy popisuju to, co myslíte.

Asi jo, máš pravdu, lomy jsou takto v papírových mapách značeny vždy, v těchto konkrétních případech ale jde jen o takové rygóly, které by imho autem projet šly :wink: a hlavně nejsou až natolik důležité, aby musely být značeny tak důrazně (pokud to ve finální podobě mapy zůstane, tak uvidíte sami).

Každopádně důležité jsou značené budovy to je určitě velké plus :slight_smile:

ok, no problem :slight_smile:

Jestli si Picodas nevzal TYPky od HuntBehind :smiley:

Myslim ze Topo Czech 3 planovali na zacatek jara ale jako vzdy se zpozdilo, na druhou stranu se poucili z minula, neohlasili ho dopredu a ani informace neunikly.

Budovy a uvozy jsou super, jeste kdyby to tak umelo routovat po vsech cestach, at clovek ne kole nemusi furt zoomovat a studovat ktera lesni cesta vede kam a kolik je to kilometru do cile.

Bylo by príma kdyby tam byly všechny nový cyklostezky.
Routování po nich? To by byl zázrak.

Obrysy budov velmi vítám ! Konečně …

Výše zmiňované linie přece už v mapě Topo Czech 2 Pro dávno jsou
, i když velmi zřídka, ale už i v ní jsou velmi výrazné, respektive z blízka normální, při větší vzdálenosti neúměrně výrazné… jedná se o linii
Typ 0x10e, Podtyp 0x00 [tap line?]

V mém týpku jsem je už dávno předělal na "hrabičky"

Jasně že vzal … :smiley: nebo si snad myslíš, že grafiku zase svěřili někomu, kdo to spíchne za deset minut o polední pauze :wink:

Jenom doufám, že to ke svému chodu nebude vyžadovat nejnovější verzi MapSource… Protože dokud to Garmin pořádně nepředělá, tak ten paskvil mi do počítače nesmí :expressionless:

To asi bude, ale existujou konvertory ktery mapu predelaji pro mapsource 6.13.7…

Další bližší info

http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=701

Mapa vypada nadherne, jen skoda preskoda toho routovani. Garmin jako hlavni duvod proc routovani po nezpevnenych cestach nezapl ze sit je v 15% neaktualni, cesta zarostla a pod. To podle me ale neni podstatne, kdyz se naviguju jen tak podle displeje a cesta konci je zarostla, tak jdu dal nebo jdu jinudy. No a kdyz me bude navigovat routovaci garmin a cesta skonci bude zarostla, tak opet jdu dal anebo jinudy, tak v cem je rozdil, a proc by tam routovani nemohlo byt?

No a druhy argument ze kazdy by chtel jiny routing je sice hezky, ale mohli zapnout aspon nejaky.

:frowning: