Ahoj, stala se mi docela nepříjemná věc s relativně novým Garminem (legend hcx). Měla jsem ho na šňůrce na ruce utažené korálkem a nechala ho volně se houpat.. Prostě se urval, hrazdička se vylomila a garminka jsem lovila z příkopa:( Teď už ho mám tak měsíc v tomhle "nemocným" stavu, šňůrku mám na tom kovovým otvírátku krytky na baterky, ale moc mi to nevyhovuje kvůli nevyvážení a nemožnosti nést ho tak třeba na krku delší dobu, protože se bojim, že by to mohlo tu krytku na baterky otevřít… I když to je vysoce nepravděpodobný - tam je přeci jen k otevření potřeba trochu síly..
Napadlo mě vybrousit uvnitř u baterek škvíry pro provázek a ten zaháknout za to kovový mezi baterkama, ale tím by asi GPS mohla pozbýt vodotěsnosti…
Proto bych chtěla poprosit o radu, jak tento problém vyřešit, hlavně ty, kterým se přihodilo něco podobného (vím o jednom kačerovi, kterému se to taky stalo, ale než to začal nějak víc řešit, GPS mu ukradli…).
Dávat to na reklamaci mi přijde zbytečný, protože by to asi určitě neuznali.. i když… vada materiálu;)?
Prosím o rady, typy… díky!!! Bára z Batocache týmu
Na mé Vistě HCx se mi po roce používání stalo to samé a moc nechybělo a GPS skončila u vodopádu na dně údolí Bílé Opavy. Nijak jsem to ale neřešil, GPS nosim v pouzdře a tak jsem šňurku zahákl na očko pouzdra. Není to sice ideální, ale na funkci (rostlináře :D) to vliv nemá.
Rozhodne bych se nepoustel do nejakych vetsich akci typu brouseni, pozbyla by jsi nejen vodotesnost, ale asi i tu zaruku
Pokud s tim nedokazes zit, pak asi jedine nejake pouzdro, co trebas toto?
Stalo se mi taky… Ono jde o takovou slabou tyčku, že se prostě ulomit musí. Napadlo mě vytvořit si z isolepy šaluňk a zalít tam nějaké kovové očko epoxidem.
Nemel by byt problem dat pristroj do opravy, sam jsem ho jednou mel v oprave na vymenu sklicka pred displejem a mel jsem ho zpet za tyden a oprava stala cca 800Kc. Navic tim vyresis vymenu gumy okolo celeho pristroje, ktera se po roce zacne oddelovat od pristroje. Zaruku tim neztratis, jen tu opravu musis zaplatit. Pokud se chces podivat jak to vypada uvnitr, tak se porivej do meho profilu, mam tam par fotek z rozdelane jiz nefunkcni Visty Cx. Cele to drzi na par zacvacich a par sroubcich, odbornik to cele musi mit hotove za 1/2 hodiny. Jen si pred opravou opis to cislo co je v prostoru baterek.
Pro turisty co chodi s batohem doporucuji Belt Clip & Buttonhttps://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=893 do zavitu se nasroubuje ten buton a na popruh batohu se chytne ta spona. Podle meho nazoru to je nejbezpecnejsi chyceni GPS, jen ve skalach, kde se clovek plizi po skale hrozi poskrabani. GPS je takhle po ruce a neni nicim prekryte sklicko , displeje a tak je videt, coz se neda rict o ruznych pouzdech (pouzival jsem je a uz je nepouzivam). Z toho batohu lze jednou rukou GPS odepnout a zas jednou zacvaknout. Poutko ted uz pouzivam jen jako pojistku, kdyz mam GPS odepnutou ze spony, to poutko mam privazane k ocku batohu. Skoda, ze jsem to nevedel v Jesenikach, mohl jsem to predvest.
Dík moc za rady, proberem s Tomem všechna pro a proti obalů i klipů a něco vykoumáme.. s tim přilepením kovovýho očka to není marnej nápad, ale radši asi až po záruce.. Každopádně až se mi začne odlepovat guma, tak to možná hodim do toho servisu;)
Belt Clip & Button má jedinou nevýhodu a to že není jednotný klip pro kolo a auto s klipem na opasek. Potřeboval bych uchytit eTrex na popruh batohu a tak jsem hledal nějaký klip shodný s bajonetovým úchytem na kolo, ale Garmin je hodně skoupý na doplňky, takže si budu muset protikus vyříznout z nějakého plastu a uchytit ho na popruh batohu.
Ten neoprénový obal pro eTrex je dobrý? Dá se přes něj eTrex ovládat?