Ahojte, chci se jen zeptat, jestli má USB u GPS stejnou funkci jako u telefonu, takže jestli se dá po připojení k počítači i nabíjet, díky za odpovědi…
No myslím, že Nokie už tuto možnost objevila, aspoň u mého telefonu. I když je otázka na kolik je to pro baterii dobré, když ji několikrát za den připojín na 10 minut na nabíjení.
To neni tak jednoznacne, jak tady kolegove prede mnou tvrdi. Ja mam napriklad dve navigace garmin (turistickou a autonavigaci) a obe zcela bezne a normalne nabiji pres USB z pocitace.
Ještě jsem neviděl HandHeld přístroj napájený přes AA baterie nabíjený přes USB. Ne že by to nebylo technicky realizovatelné, ale výrobci se tomu tvrdě brání…nedá se totiž žádným účinným způsobem ohlídat chyba uživatele - vložení nenabíjecí baterie, což by mohlo být fatální. Přístroje které lze nabíjet přes USB port mají interní, uživatelsky nepřístupné LiPol baterie (třeba u Edge 705 udává Garmin 15h provozu). V terénu bys musel řešit dobíjení bateriovým adaptérem s výstupem 5V.
Osobně se mě použití Li baterí v HandHeldech moc nazamlouvá - oproti NiMH mají o dost menší životnost…a to bez ohledu jestli se používají nebo ne, jen skladování v plně nabitém stavu jim za rok dost "ukousne" viz.tabulka v obrázku.
Jop, to je ale zajimave tajemstvi, kdyz ho mam doma tak bych o nem neco mohl tusit …
Ale naoplatku i ja Tobe povim jedno zarucene tajemstvi - ja jsem reagoval na dotaz TAZATELE viz.
ktery se ptal obecne na GARMIN bez upresneni modelu nebo typu baterie. Bylo mu odpovezeno, ze ten pouziva pouze tuzkove baterie coz NENI pravda. Dovolil jsem si na ten fakt pouze upozornit.
Chjo, ze ja se do toho poustim, kdyz vim, ze lide neumeji/nechteji cist - jenom se radoby vtipne navazet do ostatnich.