Zítra večer vyrážím na minivýlet do Moldávie. Nehodlám se vyskytovat mimo silnice. Navíc keší tam není pětapůl (obrazně), ale pět, takže to nebude ani nutné. Tak jsem neřešil, jakou s sebou mít v Oregonu mapu, mám přece za čtyřiapůl tisíce korun českých koupenou City Navigator Europe, a ta bude bohatě stačit… Dnes večer jsem s hrůzou zjistil, že Moldavsko na téhle mapě už není:-(((
Najde se kačer, který by na poslední chvíli poradil, s jakou mapou do Garmina navštívil tuhle nádhernou zem? Díky předem za rady!
videl bych to na tuhle: http://garmin.openstreetmap.nl/
co třeba tady http://garmin.openstreetmap.nl/
EDIT: pozdě, byl rychlejší. ![]()
Čekám, čekám, odkaz zatím nepřišel (There are currently 2 requests in the queue…), ale vypadá to, že je to přesně to, co jsem potřeboval… Díky díky!
My si předloni jakžtakž vystačili s basemap (evropskou) ![]()
Nejspíše myslíš Moldavsko a ne Moldávii. Než jsem tam vyjel také jsem říkal, že jedu do Moldávie. Ale Moldávie je V Rumunsku!
Byl jsem tam letos v březnu a také jsem řešil problém s mapami. Garmin je úplně mimo. Po mnoha hodinách googlení se mi nejvíce osvědčily celkem podrobné cyklomapy Openstreet: http://www.velomap.org/download/#europe
Moldava ke stáhnutí: ftp://ftp5.gwdg.de/pub/misc/openstreetmap/openmtbmap/velomap/velomoldova.exe
V mapách jsou velmi dobře zaznačeny města i okolí. Byl jsem s nimi velice spokojen. Po stáhnutí a nainstalování mapy se dá krásně prohlížet v Mapsource a poté nahrát do Oregona ![]()
P.S. Jsem zvědav, jestli dáš FTF na má keši v Tiraspolu ![]()
Budeme mít "místní" doprovod a samozřejmě se tam chystáme B) Kdy se nám zase poštěstí najít VŠECHNY keše v jednom státě? ![]()
To je pravda! V dnešní době odlovit všechny keše v jednom státě je téměř nereálné… (kromě Moldavska)… Mě se poštěstila jen v Kišiněvě. Bez auta a za krátký čas toho více odlovit nešlo.
v zimě se chystám do Laosu a chtěl bych ho zkonbajnit celej během dvou dnů. mají tam 4+1 keš ![]()
Ono není třeba jezdit do Moldávie, stačí San Marino - celkem 5 tradiček - ideální při dovolené u moře někde v Rimini a okolí.
honzak83 napsal/a:
Ono není třeba jezdit do Moldávie, stačí San Marino - celkem 5 tradiček - ideální při dovolené u moře někde v Rimini a okolí.
to by ovšem nesměla být zrovna jedna z nich ztracená ![]()
Ale za to zase mám asi první Sanmarinský event, a tím se opravdu nemůže pochlubit kde kdo…moc nás není ![]()
stonefish.cz napsal/a:
Jsem zvědav, jestli dáš FTF na má keši v Tiraspolu
Povedlo seB) Všech pět keší v Moldavsku, z toho dvakrát FTFB) Zalogujeme (dologujeme) až zítra, protože práce tahá za ruce.
P.S.: jen taková předběžná stručná statistika: 5 dní na cestě, najeto 3750km oktávkou s prům. spotřebou 4,5l nafty, projeto 8 zemí (když počítám i Předněstří), 14 odlovených keší. Jenom 14. Hlavní důvody cesty totiž byly negeokešingové - jeli jsme na svatbu a navštívit známé. Z těch čtrnácti byly dvě FTFka v Moldavsku, po cestě domů zcela nečekaně a neplánovaně ještě jedno FTFko v Rumunsku a jedno FTFko na Ukrajině.
Auto se na těch jejich šílených cestách rozbilo jen jednou, pokuty (rozuměj: úplatky) jsme platili jen dvakrát. Jinak se všechno povedlo podle plánu, prostě povedený výlet se vším všudy:):)![]()