Přátelé , měl jsem dneska asi tak dvě minuty pocit , že mám v ruce časoprostorový přemisťovací udělátor . Šel jsem dohledat jednu mysterku , zapnul jsem modrou příšeru a když Legend nachytal dostatečný počet družic ( v tu chvíli asi tři - což mě překvapilo , protože jindy při třech odmítá vyzradit polohu i jen přibližnou) , tak mi souřadnicemi sdělil , že se nacházím cca někde v Chorvatsku nějakých zhruba N 45 xx.xxx E 014 xx.xxx . Po chvilce souřadnice zmizely , na mapě se rozblikal oblíbený otazníček a po novém nalezení a naladění satelitů jsem byl zpět asi 200 metrů od HC ![]()
V kolik hodin to zhruba bylo?
Cca 15:30 ?
Kdysi se me stalo neco podobnyho…mel jsem nastavenou navigaci k nejake kesce…50 metru…40 metru… a najednou 20km, 50km, 100km…takze behem te puldenni tury jsem podle gps nachodil asi 250 km;)
Taky jsem měl dnes odpoledne podobný pocit… Sice jsem nelítal až do Chorvatska, ale 100-250 metrů při hodně satelitech nebyla žádná míra.
Asi nějaké geomagnetické ropuchy , erekce na slunci a bůhvíco ještě ![]()
Nebo v tom podzemním bunkru v Rocky Mountains přecházeli na jiný server a na chvilku se jim to vymklo ![]()
tak to sedi. ![]()
Opravoval jsem jednoho Legenda, ktery byl nekolik mesicu vypnuty, takze pak dlouho lovil satelity. A kdyz je konecne chytnul (ve zhruba stejny cas), tak ukazal zcela nesmyslnou polohu. Za dalsi pulhodinku uz byl v pohode.
Asi treba blbne cas na jedne z druzic. (kdyz se clovek podiva na seznam starych GPS druzic, tak to neni az tak neobvykla zavada…)
Mě se stalo něco podobnýho před časem. Na Kladský sem ho zapnul a byl sem někde v moři u polských břehů. Po restartu to bylo v pořádku.
Stalo se mi se starým Garminem 12 že jsem se zapnutou GPS vstoupil do budovy, Garmin ztratil signál, vyšel jsem ven, Garmin našel družice a začal mi dávat roztodivné souřadnice jako by naslepo hádal - ty nejbližší byly asi 600km daleko, nejvzdálenější někde v Biskajském zálivu. Tak jsem ho zapnul a vypnul a bylo…
Mně na Šumavě nemínil satelity vůbec chytit. Po chvíli opatrně dal jeden až dva … takže jsem se netrápil a vypnul. Dnes všechno normálně. Asi už po nás jdou … ![]()
Mám taky etrex legend, ale GPS je to dobrá. Ikdyž někdy se trochu sekne:@. Nevíhodou u etrex legendu je signál. Někdy se ztrácí při normální chůzi po cestě.(na asfaltce, ne v lese)![]()
Stalo se mi neco podobneho, jedu si po Brne s navigaci a najednou hlasi po xx metrech najedte na trajekt. Koukam na mapu a normalne jsem byl u more :-). Signal jsem mel plny, pomohl az restart pristroje…
Kde jsem tohle jen slyšel? :D:D:D Vida, ajťácká metoda funkční aj na takhle starou techniku.
Mně zas včera ukazoval, že se nacházím ve výšce 41500 m. ![]()
…což je malý krok pro člověka, ale obrovský pro lidstvo. ![]()
Jak se dýchalo :D:D
to si tak jdem ukrajinským lesem a když stroj ztratil satelity, místo obvyklé hlášky nás raději přesunul do makedonie a po restartu ještě lépe na prosluněné mořské pobřeží v řecku ![]()
každá technika má své nepochopitelné chybky, ale tenkrát nás to pobavilo dost
to byla urcite petkova kes, co se tyce obtiznosti
![]()
Stála jsem na náměstí, před keší 1/1 ![]()