Přečetl jsem si příspěvek "Včem vidíte přínos.." a i napsal v čem ho vidím já. Spousta městských (sry) lidí se nudí. Nuda je hrozná a tak se od ní utíká, to je jasný. Nejhůř asi snad k drogám, ale také do virtuálna k počítačovým hrám a desítkám hodin strávených u blikajícího monitoru. A tady je problém. Může se stát že během pár desítek let už lidstvo nebude umět mluvit? Komunikovat? Budem si majlovat, skajpovat, ájsíkjúčkovat, smskovat? A tak bych tu chtěl ventilovat ještě jednu věc - komunikace...
Máme zatím jen 34, ale již na několika jsme potkali "podezřelé" dvojice, či partičky a hlavou se nám honilo, jsou to kačeři, nejsou? Nějak mi ale přišlo divné pokřikovat po nich: "tak co kačeřííí? Nééé ahááá tak sorýýýý."
A tak prosím, dejte se poznat. Noste logo, které mudlům stejně nic neřekne, ať můžem pokecat..
Jasně jsem závislej teprve dva měsíce, nebyl jsem zatím na žádným íventu, ale loga našeho Gtýmu mi dnes dojdou počtou a na svoji chalupu chystám vlajku, kačeři pojďte na kafe :-) Takže nás Bišáky až se někde potkáme určitě za mudly považovat nebudete.
nejlepsi identifikaci stejne onehda vymyslel dandra, ktery chtel vytetovat vsem geokacerkam na brisko jesterku, aby se pak na vyletech mohl vrhat na slecny pod zaminkou, ze jde zkoumat, jestli je dotycna kacerka [:D]
[quote]
Dáin & Olík: nejlepsi identifikaci stejne onehda vymyslel dandra, ktery chtel vytetovat vsem geokacerkam na brisko jesterku, aby se pak na vyletech mohl vrhat na slecny pod zaminkou, ze jde zkoumat, jestli je dotycna kacerka [:D]
[/quote]
hehe..pekny joke:)..ale neco na tomhle topicu bude. Taky si vzdy kdyz jedu na nejaky ten geohunt tak si rikam, ze bych mohl nejaky ty kacery potkat..nj ale jak je poznat pokud zrovna nesedi nad logbookem a nelogujou? Jo jeste je moznost ze je potkam nekde v daleke prirode nekde od civilizace, ale to taky neni vzdy stoprocentni. Nedavno jsem sel od jedne kesky, kde jsem potkal doktora s teamem (buh vi jak by to dopadlo kdyby jsme v tu chvili kdy nas dohonili prave nelogovali), a po ceste potkal jeste 2 kacery, jak jsem se dozvedel pozdeji. Sklopene oci na zem a jdem..tak vypadali:-( Proc??
Ja vzdy mam vetsinou zatim v tomto pocasi rozepnutou bundu na krku klicenku GC a PDA strcene v kapse..myslim ze pozorny kacer me musi poznat:D..jo a jeste abych nezapomel, po boku mam vetsinou jeste peknou slecnu:) (ktera me to PDA nekdy krade:D )
Tohle je myslím ideální.. Když vidím někoho "podezřelého", koukám se po GPS. Pokud ji má aspoň trochu viditelně, jasně identifikuju že ta věc v ruce je na telefon trochu velká. Pak se k němu hlásím. Pokud to není kačer, pomyslí si něco o nemoderním telefonu a dál se o mě nestará...
Jinak samozřejmě u té hezčí půlky geopopulace jsem všema deseti pro dandrův návrh s ještěrkou.... [;)]
No jestli si myslíš, že podle barevné šňůrky na krku a vyduté kapsy v tobě poznám kačera, tak to jsi na omylu. Doonce už jsem potkal i člověka s Garminem a kačer to nebyl.
Jinde než u kešky při hledání se kačer těžko identifikuje. Já v létě nosím tričko s logem gc, ale jestli to stačí, nevím.
Kolikrát jsme si v okolí keší říkali - je to kačer, není to kačer. Nikdy jsme zatím nenašli odvahu se nějak zeptat. Vlastně ani nevíme, chtějí kačeři na lovu komunikovat s jinými kačery, nebo je raději nemáme rušit? [:D] Neboli : Hlásit se nebo nehlásit se, to je oč tu běží…
Někteří chtějí hledat sami, jiní uvítají společnost.
Ale jednoznačně je lepší se hlásit, z praktického důvodu. Protože jinak se z toho může stát válka nervů, kdy dřívější hledači čekají, až ti nově příchozí mudlové zmizí a ti nově příchozí kačeři čekají, až ti mudlové, co se ochomýtají kolem kešky půjdou pryč.
Takže je lepší dát na sobě znát, že je člověk kačer, nějak nenápadně, aby nepohoršoval případně špatně odhadnuté mudly. Například tím, že chytne GPSku viditelně do ruky.
Jasně, to by asi negativně vnímal každý. Proto jsem toto téma nadhodil. Jak dát najevo že o komunikaci s ostatními kačery stojíš, ale slušně a né pořváváním přes celej park. On je způsob jasný, nějakej ten odznáček, nášivka... a tak to byla spíš výzva ke komunikaci :-) než dotaz. Have a nice day Martin
Moje zkušenosti jsou takové, že se vždycky někdo hlásil ke mně, protože viditelně mám v ruce GPSku a moje “keštaška” (malá polní) má našitý patch s logem a je na ní pár odznaků GC. Akorát jednou v Jižních Čechách jsem se přihlásil sám, neboť bylo nezvratné, že dotyční byli kačeři, protože byli dva a koukali do GPSek, že si nevšimli, že přicházím a kroužili kolem místa keše. Bylo to o to lepší, že to byli Holanďani a jejich první keš u nás. To bylo před rokem v červenci, sám jsem jich měl v tu dobu asi 30, oni taky tak nějak. Pokecali jsme, sdělili jsme si ten drobet zkušeností co jsme měli a rozloučili se. Pak jsme se ještě potkali na několika keších v okolí. Osobně neskrývám svoji činnost, tzn. že čumím do GPSky a je mi jedno, jestli si lidi myslí, že mám velký mobil nebo jsem magor. Samozřejmě při vyzvedávání a vracení keše pozor dávám, jinak ne. Takže jsem snadno rozpoznatelný, že se liším od mudlů.
Já osobně žádné nášivky a nebo šňůrky nepoužívám a je věcí každého jestli to bude nosit nebo ne. Poblíž kešeky se identifikuju GPSskou s kterou vždy zápasím při lovení signálu a určení vytouženého cíle, takže pro zasvědcené jsem “jasnej”. Horší to je při cestě za kešlou, kde se opravdu nedá poznat kdo je kdo. To, že někdo jde stejným směrem nic neznamená. Pokud mají GPS a nebo podezřelej papír v ruce, nastažím uši a případně je oslovím či jen z povzdálí následuju a u cíle se uvidí. Ne každý kdo má GPS je kačer ! (a to může být kousek od kešky). Toho, že někdo nechce být rušen bych se nebál. Pár slov nikoho nezabije a případně není problém dát najevo, že už “musí jít”. Pokud chce někdo hledat sám, musí ustoupit a počkat až se uvolní místo, jinak to prostě nejde. Ale moje první setkání s kačerem bylo taky takové, že se k místu s keškou přiblížila skupinka mudlů a za ní hned další skupinka pro mě taky mudlů, ale nakonec si V&F přišli půjčit tužku
Ale povinnost brát na kešing mimo GPS i pohlednou družku s tetováním, přičemž místo pozdravu se nejprve obě party navzájem “prověří” to je fakt dobrej nápad
[quote]
vsa: Ale povinnost brát na kešing mimo GPS i pohlednou družku s tetováním, přičemž místo pozdravu se nejprve obě party navzájem "prověří" to je fakt dobrej nápad :-D
[/quote]
Tak to teda ne! Toho svého kačera žádné pohledné mladé družce s tetováním bez boje nepřenechám [^o)] leda že by ..[I].. byl nějaký pohledný mladý kačer s tetováním povinností i pro kačerku [:P] Pak by to bylo jednoduché, dcera s tátou a syn a mámou a je vymalováno [:D] Teď už jen ty ještěrky...
Ono je to jak kdy, i s tema GPS... ja lovim bez ni, takze vetsinou u auta mrknu do papirku a mapy, jestli jsem spravne a jdu. Na krku mam vetsinou mobil poveseny na GC snurce, aspon to je poznavaci znameni. Co je mi ale podezrele, ze jsem zatim potkal jen jeden geoteam a to byla postarsi rodina. Identifikovano podle PDA v ruce a maleho privesku na batohu. Komunikace zadna.
GC mi opet vraci slusnou paranoiu, ktere jsem se pred par lety zbavil :) On ten pocit, ze nekde je mudla a pozoruje vas, to je kolikrat uprostred lesa naprd. Podezrely je mi kazdy dychajici tvor v okruhu kilometru od kesky :)
Ale to s tou vlajkou je dobry napad, tu bych mohl vyvesit na chalupu taky, popr. ukazatel u silnice "Geokafe ->" :)
Je fakt, že na svých toulkách občas nějaké to podezřelé individum [:)] potkáme, ale oba se Sobíkovou jsme tak trochu stydlivky a tak se moc do řečí nepouštíme. Nezlob te se na nás, když nás potkáte [:)]
[quote]
iki: GC mi opet vraci slusnou paranoiu, ktere jsem se pred par lety zbavil :) On ten pocit, ze nekde je mudla a pozoruje vas, to je kolikrat uprostred lesa naprd. Podezrely je mi kazdy dychajici tvor v okruhu kilometru od kesky :)
[/quote]
Vždyť jsi říkal, že už je to v poho...nepouštěj to zase ven;)
Každopádně já jsem rád za každého potkaného kačera, jak už jsem řekl:)
[quote]
abakus: No jestli si myslíš, že podle barevné šňůrky na krku a vyduté kapsy v tobě poznám kačera, tak to jsi na omylu.
[/quote]
Pokud budeš chtít tak poznáš...teda alespoň si myslím. Nevím jak ve velkých městech ale alespoň tady u nás nevěřím tomu že by se nějaký nekačer motal s GPS poblíž keše (pokud ji nejde vykrást). Jasný..nemyslím, že bys mě měl poznat někde při nákupech, nebo na nádraží když čekám na vlak. Ale klasicky někde při hledání ti alespoň ta šňůra upřesní tvé doměnky..
Zpravidla v blízkosti cache viditelně nosím GPS (a ta moje je pořádný kus hardwaru!) a pokukuju jestli ji někdo z kolemjdoucích nemá také, případně jestli na moji GPS zareaguje. Ale abych se sám pouštěl s někým úplně cizím do řeči, to zase ne, na to moc nejsem a on o to zase každý stát nemusí ... (už se mi stalo že jsem viděl kus od cache podezřelou dvojici, chvíli jsem zaujatě civěl do displeje GPS a nic - a jak se ukázalo, skutečně to byli cacheři!). Někdy člověk který vypadá jako cacher nakonec cacher není, u cache Frýdštejn jsem narazil na člověka který si tam cosi zakresloval do papíru a čertví co zaměřoval buzolou. Takže základní opatrnost je na místě.
Nezapomenutelné je pro mne v tomto směru setkání s Dadnsonem, se kterým jsme se oťukávali jako dva špioni, kteří si mají předat důležitou zprávu a přitom se vůbec neznají... (hledal jsem tehdy bez GPS)