GC.API a limity

Aby bylo jasno, pokusim se shrnout limity noveho GC.APi tak, jak budou platit od 14.4.2019:

Basic Member:

- vyhledavání pouze Tradičních keší a Eventů, oboje s maximální obtížností a terénem 1.5!

- 3 plné listingy denně

- lite (stručné info) 10000 za den

Premium Member

- plných listingů 16000 za den

- Lite 10000 za den

Přičemž se nově počítají pouze unikátní GC kódy. Budete-li stahovat nějakou keš opakovaně, započítá se jen jednou.

Navíc platí maximální počet volání API funcí:

- 60x za minutu na uživatele

- 6000x za minutu na IP adresu

- 1200x za minutu pro všechny uživatele Geogetu dohromady

Doufám, že 1 volání API se nerovná 1 GC kódu ;)

Jak u čeho.

Takže pro BM naprosto nepoužitelné... Koukám, že tlačí čím dál více na přechod na PM :-(

Koukám, že HaLuMa zapomněl zmínit, že BM členství bude podmíněno shlédnutím desetiminutové reklamy. Po reklamě bude kvíz o obsahu té reklamy a za každou chybu bude přístup k jednomu z listingů odepřen.

HaLuMa nás asi zkouší vyvést aprílem! :wink:

Místo 6000 plných listingů pro PM rovnou 16000?

Ale no tak…

Ja a april? To mi prece neni vubec podobne! :P

Mam tu dukaz - odoved na pozadavek o sdeleni limitu:

[
 {
  "geocacheLimits": {
   "liteCallsRemaining": 9999,
   "liteCallsSecondsToLive": 35773,
   "fullCallsRemaining": 16000
  },
  "username": "gordici",
  "referenceCode": "PR1ZBTV"
 }]

U 1 kesky jsem zadal LITE informace, proto uz to neni 10000.

Gorde, hezký pokus, ale dneska nevěřím nikomu nic. :wink:

Tohle napsat je otázka kolika vteřin?

PS: Zítra už vám dvěma budu opět, co se týká GG, věřit naprosto ve všem, ale dneska…

Ale on to vážně není apríl.

10568

Tohle je sice a:Drake, ale limity platí stejně.

Basic Member:

- vyhledavání pouze Tradičních keší a Eventů, oboje s maximální obtížností a terénem 1.5!

Jestli je to další omezení v hraní "celosvětově oblíbené hry", tak je to další důvod pro existenci c:geo a jim podobným.

Gorde, hezký pokus, ale dneska nevěřím nikomu nic. ;-)

Tohle byl takový reverzní apríl. Byla to všechno pravda, i když tomu ne všichni věřili. :slight_smile:

Pokud me pamet neklame, tak i dnes plati to "hvezdickove" (1.5 D/T) omezeni pro BM. To neni novinka GC.API.

Ludku, je to informace z GC.API nebo GC.Live, jak je na tvem obrazku? GG mi pres GC.Live ukazuje stale 10000 kesi a ne 16000, to mi ukazuje az API. A kdyz uz ti odpovidam, tak jsem od tebe nekde zahlidl zminku a bete noveho AD (ted to nemuzu najit), ale zatim mi stale moznost aktualizace telefon nezobrazuje.

@Gord: ano, je to z nového API. Tu betu zatím nemůžeš najít, je teprve v první fázi testování, kterou si dělám sám, veřejná beta bude během pár (tý)dnů.

Aha, ja tu zpravu pochopil tak, ze uz by pro betetestery mela byt ke stazeni. V tom pripade je vse tak jak ma byt (jak chces) a moje poznamka je bezpredmetna.

A ten limit na volani api za minutu - jak to bude pri aktualizaci kesi? Kazdou sekundu se auktualizuje jen jedna kes, nebo se behem jednoho volani da aktualizovat vice kesi? Diky za vysvetleni

To zalezi, jak tu aktualizaci budes volat. Pokud treba z nejakeho pluginu budes volat tu aktualizacni funkci jdnotlive pro kazdou kes, pak to bude jedno volani pro kazdou kes. Pokud to zavolas se seznamem kesi (nebo si treba v Geogetu oznacis hromadu kesi a zaktualizujes je), pak se jednim volanim zaktualizuje az 50 kesi najednou.

Mimochodem, ve starem API byl ten limit polovicni. Takze pokud jsi s tim nemel problem doposud, nemelo by te to trapit.