GC Cake

Nemíním si tu plácat játra…zakládám tu nový příspěvek poprvé a doufám, že i naposled. Nechci tu psát svůj názor(ani číst následné dohadování) jen Vás upozornit co se nám za zády chystá… nikde ve foru ve vyhledávání jsem to nenašla…oficiálně to ještě asi nikde neprosáklo… ke mě se to ale dostalo neboť někdo z rodiny pracuje v oboru…
mrknete prosim na GC Cake a udelejte si o tom svůj názor.

A jaky nazor si na to mam udelat? Odpoledne jsem si uz par "susenek" objednal. Docela se mi ten napad libi

omlouvám se ale zapomněla jsem napsat, že výrobce obesílá turisticky atraktivní místa a nabízí tyto GC k volnému prodeji…

Tak to se mi taky docela libi. Porad jeste davam prednost fyzickemu uzavreni obchodu pred internetem. Navic budou snaze dostupne a casem se z nich muze stat neco, jako turisticke znamky. A navic jsou skutecne za hubicku

No jo, oni v gcsproduction.cz, nyní Geocachingshop.eu, už neví, jak by se prodrali na trh.
Jejich nabídka stojí za psí štěk a i když jsem od nich objednal pár věciček a byl spokojen, dokázali mě "vytočit" jejich "slevama".
Na jejich webu absolutní novinka a hned "Ušetříte xxx Kč" oproti původní ceně, která ovšem nikdy neplatila…
Ne, to nechci.

Tedy - když objednávat na netu v CZ, tak na geocacheshop.cz, čímž jim ale nechci dělat reklamu, nemám s nima nic společného.
Mají ale docela pestrou nabídku jak GC/TB tak doplňků a jiných blbůstek.

Myšlenka a zpracování GC cakes se mi moc líbí.Ty kartičky a trackovatelná mince za hubičku taky v pohodě.Jen ten volnej prodej všem mudlům na očích no nevím, nedokážu to posoudit, ale moc se mi to nelíbí.
Jináč přímo z kanclu se z okna koukám na firmu, kde dělaj ten barevnej potisk na hliníkové kartičky a ani bych se nedivil kdyby si to GCS nechávali udělat tam. Kartička o velikosti vizitky vyjde na 9 Kaček.Měl sem podobnej nápad pro svoje osobní použití už dávno,ale nedokopal sem se k realizaci a asi s tím brzo začnu, protože si tam tyhle věcičky udělám levněji než u GCS a ta jejich snaha geocaching co nejvíce zpeněžit a rozšířit zas jen kvůli prachům se mi taky moc nelíbí

Játra si sice neplácáš, ale děláš reklamu, která je nepovolená. Odkaz na produkt bude smazán.

Tak jinak milý admine. Tohle je rozesílací mail k nabídce spolupráce s českýma památkama… tohle dojde dejme tomu na zámek či hrad.

Obchodní nabídka sběratelských karet GC Cake Card
Co je GC Cake Card ?
Určitě znáte široké množství známek, štítků, vizitek a jiných sběratelských předmětů, které slouží jako
památka na návštevu konkrétního místa např. hradů, zámků, turistických chat atd.
GC Cake Card je podobným předmětem, avšak jako jediný obsahuje zároveň štítek tzv. geocoin, který je
opatřen unikátním ID číslem systému geocaching. Pomocí tohoto ID čísla můžete po aktivaci karty a jejím
umístěním do některé z mnoha tzv. kešek (pokladů), sledovat prostřednictvím systému geocaching její
pohyb mezi jinými keškami. Na celém světě je mnoho jiných geocoinů, které již mají za sebou cestu dlouhou
několik tisíc kilometrů a procestovali všechny kontinenty světa.
GC Cake Card má rozměr 9x5 cm, je kovová a je opatřena plnobarevným, otěru a voděodolným potiskem s
motivem navštíveného místa. Geocoin, který je připevněn ke kartě, je snadno oddělitelný a může se do
kešky vložit samostatně. Karta zůstává zákazníkovi na památku a přitom může sledovat pohyb geocoinu.
GC Cake Card není určena pouze pro hráče geocachingu, ale i pro běžné turisty a je možno ji zakoupit bez
geocoinu.
Každá karta je zároveň opatřena sběratelským číslem, které je unikátní pro každou oblast.
Seznam karet včetně informací je na internetových stránkách /reklama/. Zde si může zákazník
vyhledat příslušnou kartu buď podle polohy mapy, nebo v seznamu prodejců.
Každý prodejce má na stránkách /reklama/ svou kartu, kde je možno zveřejnit základní údaje,
popis činnosti, vložit fotografie nebo video. Tím pro prodejce vzniká další prezentační místo na internetu a
pomáhá dalšímu rozvoji.
Ceny GC Cake Card
GC Cake Card GC Cake Card
s ID číslem geocaching bez ID čísla geocaching
Cena pro prodejce 69 Kč bez DPH 19% 16 Kč bez DPH 19%
Prodejní cena 99 Kč vč. DPH 19% 29 Kč vč. DPH 19%
Pro prodejce nabízíme formu komisního prodeje tj. bez vstupních nákladů.

Chceš se hádat? Nepopírám prospěšnost toho či onoho produktu, ale pravidla jsou jednou dána a tak se budou dodržovat! Koláčky můžou být užitečné, ale někdo z jejich prodeje profituje, že?

Děláš si srandu? Jen jsem napsala, že to napíšu jinak.
Já to uznala a napsala to teď doufám tak, aby bylo každýmu jasný o co mi jde - totiž o upozornění na komerci českého geocachingu a ne o to abych tu dělala reklamu.
Vím že jsem to tak neměla napsat s odkazem… ale uvědomila jsem si to pozdě. Za oslovení milý admine se snad nemusíš urážet… pokud ti vadí tak se omlouvám.

Pokud jsi nechtěla dělat reklamu, proč jsi odkaz v následujícím příspěvku (rozesílací mail) zopakovala hned dvakrát? Nehledě na celý popis produktu včetně ceny. To není reklama?

no přece abych tě naštvala :slight_smile:

já jen prostě nevím jak jinak na to upozornit, nechci nic zatajovat víš?
Chápu že to asi dělám špatně ale jsem jen hloupoučká děvenka z vesnice. Od toho tě tu máme abys to popřípadě upravil…

[rejp]a co tak se držet tématu a tohle si vyříkat PMkou[/rejp] :smiley:

Asi jsem nepochopil co je na GC Cake tak strašně dúležitého, že se sem musí odkaz na ně dostat za každou cenu, ale to mě netrápí ;).

Taky nerozumím tomu proč by si měl GC Cakes někdo kupovat, protože tak strašné grafické spatlaniny jsem vídával naposledy tak před 15 lety, kdy měl každý Corela 3.0 a hafo fontů a barev, a potřeboval použít pokud možno všechny najednou (a povinně clipart k tomu).

No ale … když už tu ty koláčky máme, co je na nich (kromě estetické hodnoty) tak zavrženíhodného? Když současně s nimi nebudou obchodníci prodávat i "Aktualizovaný seznam vyluštěných souřadnic nejbližších mystery cachí" nebo něco v tom smyslu, tak ať si koláčky klidně visí mezi upomínkovými předměty a pohlednicemi …

Ach jo. Myslíš, že to dělám rád? OK, berme to jako uzavřené. Vzdáleně podávám ruku na usmíření ;).

Pro všechny připomínám:
Odesláním příspěvku souhlasíte s těmito pravidly.

I já a nezlob se prosím, já to vážně nemyslela zle.

Mě zamrzelo, že až teď si chce dát GCS Team reklamu na gc.cz a tak nějak tento začátek "nové éry" jde mimo kešery (do teď).

Tak jako byla éra "Béďů Trávníčků", tak teď bude éra "Sušenek".

Já se z toho zblázním, to je nějaká reklamní paranoia, vymazat ty odkazy, teď aby člověk složitě hledal o čem je vůbec řeč !!! Kdyť to je horší než kdyby se to necenzurovalo :-(((

A k samotným GC Cake, holt dravost a zneužívání GC myšlenky a systému ke zisku všemi možnými způsoby je v tržním hospodářství zcela normální a patrně neregulovatelné, byť se nám to může sebevíc nelíbit :frowning: Mám pocit, že tento počin je zdaleka nejhorším co jsem zaznamenal pro dosavadní "mysteryčnost" geocachingu, daleko horší než občasný pořad v televizi či rádiu…

Ale což, v konečném důsledku na tom GS taky vydělá, tak že za osly budou zase jen owneři keší a jiných GC/TB které se ztratí…, protože klasický český člověk zlehka příjde na to, že je jednodušší možná si jeden koupit, ale další tři si vzít…

Na to je jednoduchý recept:

Pokud se nám jejich aktivity nelíbí, tak u nich nenakupujme.

Začíná se mi zdát že ten geocaching začíná být dost komerční.:smiley: oufám, že do budoucna nebudu muset začít za vyzvednutí keše platit ownerovi..:D:p