GC.IsDisabled

Zdravim,
buď jsem blbej nebo slepej, ale už jsem strávil pul hodiny sháněním přehledu možných proměnných pro export a nikde jsem nic neobjevil. Našel jsem pouze starý seznam s podtržítky (jako např. GC_ID, GC_Author…) a to ještě ve vlákně tohoto fora nikoliv v dokumentaci. Jak jsem vypozoroval, podtržítka se změnila za tečky (jako GC.ID, GC.Author…), jenže když zkouším v makru použít GC.IsDisabled, tak mi program to makro ani nenabídne, nejspíš proto, že taková proměnná vůbec neexistuje. Poradí mi prosím někdo, jak získám stav kešky?
Děkuji velice.

Jiřik

http://geoget.ararat.cz/help/geo.TGeo.html
Dodatek: GC.IsDisabled mi v exportních filtrech normálně funguje …

Super, díky za ten odkaz.
Kdybych ještě mohl požádat, jak docílím toho, aby mi to do výstupu dalo např. "1", pokud je keška disablovaná?
Potřebuju exportovat ve tvaru:

GC.ID + ";" + GC.IsDisabled +CRLF

čili místo toho GC.IsDisabled, aby se tam uvedla jednička, pokud je keška disablovaná a nula, pokud není. Díky moc a služebníček :slight_smile:

Mám tam tohle a makro se mi nezobrazuje :frowning:

function ExportPoint: string;
var
s: string;
n: integer;
begin
Result := ‘’;
if (Gc.IsDisabled) then
Result := GC.ID + ‘~’ + GC.Name + ‘~’ + GC.Author + ‘1’ + CRLF;
else
Result := GC.ID + ‘~’ + GC.Name + ‘~’ + GC.Author + ‘0’ + CRLF;
end;

Tak vyřešeno,
neměly za CRLF být středníky
tož díky všem

Jo, to je Pascal …

Od toho mas primo v Geogetu zabudovany editor skriptu. Ten se totiz od normalniho textoveho editoru lisi nejen ve grafickem zvyraznovani syntaxe, ale hlavne take v onom kouzelnem tlacitku "kontrola syntaxe". :wink:

Pekne ti to projede cely skript a rekne, kde je jaka chyba brani prekladu.

No, ze by to zvyrazneni syntaxe bulo nejake extra, to tedy ani moc ne. Zvyt\raznuje jen komentar a konstatnti texty. Tim zvyraznovani konci (nebo ho nemam spravne nastavene?) Zadna klicova slova, … Ale uz jsem to nekde psal - chapu, ze toto nema byt plnohodnotny editor, ale jen jakasi pomucka.

EDIT: a s temi stredniky se peru v pascalu vzdycky, kdy me neco jednou za cas prinuti s nim pracovat. - Neni to muj oblibenec :wink:

Zvyraznuji se klicova slova pascalu, zvyraznuji se i hodnoty konstant (cisla, stringy). Vlastne jedina vec, ktera zvyraznena neni, jsou identifikatory a operatory. A tou absenci zvyraznovani jsou vlastne taky zvyrazneny v te zaplave zvyraznenych veci kolem. :smiley:

Kod v tom editoru vypada prakticky stejne, jako vypada Pascalovsky zdrojak v Delphi. Ba dokonce jsem tam zcela sobecky nastavil i ty barvy, ktere ja sam rad pouzivam.

Jo, omlouvam se, koukl jsem se poradne a fakt jsou klicva slova zvyraznena - pro me ale dost nevyrazne :slight_smile:

Neresil bych to. Na kontrolu syntaxe je to dobry nastroj a psat v tom stejne asi nikdy nebudu :wink:

To je skoda, ten editor toho umi docela dost, vcetne trebas bookmarku a tak. :wink:

Hoši, co se takhle přestat plácat po zádech :smiley: a poradit v jiném vláknu jak na ty tříděné tabulky. díky moc.

V tom pripade je skoda, ze clovek nevi, jak prislusne funkce vyvolat. Napriklad takove vyhledavani mi pro praci se zdrojakem citelne chybi, standardni CFRL+F nedela nic.