GC/TB zpusoby ukonceni trackingu a retracking

mam 3 otazky:

1. TB/GC v obehu ma obvykle nejaky ukol. kdyz je ukol naplnen, potom se deje presne co ? TB/GC putuje k ownerovi nebo dalsi akci stanovi owner nebo je z neho “volne se pohybujici predmet” ?
    Napr. co jsem mel zatim moznost vysledovat, tak nejobvyklejsim druhem trackingu je vypusteni v miste A s ukolem dostat se do mista B.
    Takze napr. predpokladam, ze v miste B si owner TB/GC vyzvedne. Je tam nejaka rezervace ci blokace ve smyslu, ze dokud si pro nej owner neprijde, nikdo ho nesmi vzit ?

2. Lze jednu GC/TB trackovat vicekrat ? Jak se to provadi ? Stejne pri prvnim trackingu ? Nebo to neni mozne a po ukonceni prvniho trackingu je z predmetu jen pekna relikvie ?

3. Muze GC/TB vyzvednout a prenset i sam owner ? Napr. jsem nekde na dovolene a zjistim, ze kousek je muj GC/TB a chci ho ne jen zkontrolovat, ale treba i nekam prevest.

DIky za odpovedi

Pokud jiz nekde jsou, prosim o jejich nalinkovani a omlouvam se za pripadny opakovany topic. Nikde jsem to nenasel.

Ahoj,

TB/GC samosebou mohou mit ukoly ruzne a zalezi ciste jen na ownerovi, co udela, az jeho track.predmet ukol splni. Pravdepodobne mu da na web do listingu TB hned nejaky jiny. Rozhodne obecne neplati, ze jakmile dosahne cile, ze ho nemuzes brat-to snad jedine, pokud by to owner sam do ukolu uvedl-napr. "po dosazeni cache ABC ci mesta XYZ TB ponechte na vyzvednuti"-takovy ukol je pochopitelne pak treba uvest nejen na web, ale primo i fyzicky k TB. Stejne tak neni problem prenest jeden a ten samy TB vicekrat-log probehne pokazde stejne (retrieve z puvodni cache a vklad pri logovani do nove cache). A samosebou i sam owner muze jakkoliv sve TB/GC prenaset.

Jen mala poznamka k 'pekne relikvii' - kdyz treba puvodni TB splnil svuj ucel, klidne ho muzes treba i nahradit jinym, proste jen pricvaknout tu psi znamku na jiny predmet... :] - je to jen na tobe, TB je tvuj a muzes si s nim delat co chces. Menit misi klidne kazdy tyden, poponaset si ho treba jen vyhradne sam (to mnozi i delaji)... atd atd. // Neni treba ani neobvykle, kdyz se TB nekde definitivne ztrati, vyslat do sveta Copy tag a TB takhle 'reinkarnovat' ...

Já mám TB který má vycestovat z ČR, ale už dlouhou dobu putuje stále po ČR…tak jsem se rohodl až někam pojedu do vzdálených zemí, že si nakoupím nějaké GC nebo TB a vyšlu je tam:-))

ok, vim vic .-)

jestli tomu rozumim dobre, tak retracking mozny neni. retrackingem v mem podani chapejte proces deaktivace putovniho predmetu vcetne urazenych km - proste predmet je vracen do stavu Unactivated s nulovym km counterem a takto je i zobrazen na strance ownera - to tedy nejde.

takze jak jednou predmet vypustim, jeho tracking je nekonecny, kdezto jeho poslani se muze menit. to je vcelku fajn. takze huraaa na ebay[:P]