GC10CWG, start 19.5.2007 v 9:00

AD C15: Team Harvester mozu Mitakovci kludne za ich prachy vecer predtym opit, slubujeme, ze v tom pripade nastupime do zavodu o pat minut neskor [:D] Ale pozor, hrajeme vsetci prvu ligu [6]

No tady nejde o překvapení, ale o to, jestli má cenu tam jet nebo ne. Rád bych si spíš lov užil než se honil za nějakými body. Tohle ovšem neplatí pokud tam bude něco, co bude tak výjmečné, že to bude stát za stresování se a honění se místo užívaní si [;)]. Samozřejmě je tu možnost se přihlásit a pak se na celou soutěž vykašlat a jít si svým pohodovým tempem. Ale to mi nepřipadá fér k těm, kteří by si rádi zasoutěžili a nedostanou se.

<o:p>Stanová plocha je 20-40 metrů od tratě Birneho úzkokolejné dráhy. Vlak projiždí 4x denně. V noci je hrobový klid.
</o:p>

<o:p>

Není to klasický camp. Jen louka u malinkého nádraží. K dispozici je pouze WC. Pokud nepřijedete se stanem o velikosti vojenské nemocnice, všichni se tam nějak rozumně naskládají [;)]

<o:p>Deadline pro složení týmu je 15.5. Pak lze už jen škrtat. Ne, dělám si srandu. Budeme se snažit vždy vyjít vstříc, ale nechtějte po nás nemožné. [;)]

Jen co zodpovím na pár dotazů z Brna, hned Ti pošlu informaci [;)]

Elektronicky spolu s přihláškou. <o:p>Jen co zodpovím na pár dotazů z Brna, hned to bude… [;)]</o:p>

Mrkni na listing [;)]

<o:p>Fotku potřebujeme kvůli porovnání obličejů všech lovců se snímky od cachí. Ne všichni se známe a nelze zaručit, že v rámci urychlení hodnocení závodu nepřizveme na pomoc přátele, kteří jednotlivé cachery nikdy neviděli. SPZ auta budeme potřebovat kvůli identifikaci prasocacherů. Datum narození je nutné pro splnění podmínky 12ti let. Občanské jméno potřebujeme kvůli podpisu reversu, že se účastníte závodů na vlastní odpovědnost a vlastní riziko. (Už slyším právníky komentující validitu takového dokumentu … )
Žádná osobní data neplánujeme schraňovat a veškeré osobní údaje budou po závodech zničeny.

Chytré odpovědi na chytré otázky poskytujeme zdarma. Uspokojivé odpovědi na hloupé otázky pouze za úplatu [:P]

Listingy k závodním cachím dostanou jen řádně registrované týmy. Podle možností a ochoty reviewerů budou všechny listingy publikovány na GC.com hned po skončení závodu.

krome toho, az bude PČR patrat po ztracenych, tak se nespokoji s tim, "ze von se nam ztratil mitak" - takze proto jmeno  a k nasledne identifikaci se  jim zase bude hodit foto [:)]

Mimochodem, dekuju Mitakovi za zformulovani dotazu. Snad jejich zodpovezeni pomohlo i ostatnim [;)]

Taky me v prvni chvili napadlo spousty otazek, spousty CESKYCH napadu jak to osulit, ale pak jsem se posadil na prdel, uvedomil jsem si ze nase teamy rozhodne neaspisruji na vitezstvi :-) Nebudou slozeny idealne = jeden skalolezec, jeden potapec, oba dva ve vyborne kondici, vek okolo 20let, oba skveli orientacni bezci! Vybaveni Nissan Patrol, terenni motocykl, horska kola na korbe, Garmin 60Csx, hadry z moiry, botky za 5Kkc, to je preci bezna vec :-)

My, Rytiri ze severu, jedeme bojovat za cest a slavu. Jedeme za zabavou a poucenim. Kdyz prohrat tak poctive, s vedomim, ze jsme udelali vse co bylo v nasich silach. Nasadime do boje vsechny zkusenosti a prostredky, v ramci slusneho zapoleni. Budeme obavanymi ale dustojnymi souperi! 

Der Ritter von Reichneberg 

Jsme radi ze se muzeme takoveto akce zucastnit a dekujeme organizatorum za jejich tezkou praci, za cas ktery tomu venovali, venuji, a jeste budou muset venovat! [Y]

A1) Předpokládám, že se event koná na zadaných souřadnicích v tom hangáru u železniční stanice – můžete blíž specifikovat, kde leží ta stanová plocha (souřadnice) – jestli to není přímo vedle trati ? Jak často tam jezdí vlak ?

A2) Jak je ta plocha velká, když už je nutné si tam prostor pro stan rezervovat ?

Ačkoliv Dandra už odpověděl, dovolím si upřesnit ještě tyto dva dotazy.

Event bude v hangáru, tedy správně bývalém skladišti (kdo byl v srpnu na eventu tak ví). Plocha na stany leží hned vedle o rozměrech zhruba 100 x 25 m, z jedné strany jsou koleje a tam také stany nebudou. Vjezd auty na tuto plochu bude povolen pouze těm, co zde budou mít stan, pro ostatní je k dispozici parkoviště u nádraží. Rezervace je informace o tom, kolik lidí tam najednou bude a tedy jak velkou plochu zaberou.

Jízdní řád pro celou trať najdete ke stažení na www.jhmd.cz (ne že bych si dělal reklamu, ale lepší momentálně není k dispozici, na www.idos.cz jsou jen příjezdy a odjezdy z dané stanice v daný den).

Nebylo by rozumne před startem ještě odebrat vzorky DNA? Nemusíme taky každého ztraceného dohledat hned ... 

To neni tak docela pravda, staci na idos.cz pouzit odkaz dole na JR v PDF a pak pouzit napr. hledani vlakovych JR dle stanic (ci dle trati,...), tam staci zadat stanici Hurky (nebo Jindrichuv Hradec pro celou JHMD i se severni vetvi a pripadne okolnimi tratemi CD) a je to, mas JR trate v PDF ve stejnem formatu jako v kniznim JR CD. Jako tvurce Zeleznicni serie takovy veci s dedeckem a masinkou musime vedet [:)]

Přiznám se, že jsem měl taky nápad udělat takový menší závod, jen mi chyběl ten správný nápad. Když jsem zjistil tenhle event, hned jsem si začal zařizovat volno na uvedené datum (jsou mezi kačery kupodivu i tací, kteří nemohou vyrazit i ve dnech volna jen tak, bez toho, aby jim jejich kratochvíle povolil šéf). Když jsem celé martýrium absolvoval a přihlásil se, tak jsem druhý den zjistil, že se zase můžu rovnou odhlásit ... [:(] Stanovený počet účastníků kvůli případnému dopadu na přírodu chápu. Proč ale počet týmů a ne počet účastníků? 40 týmů by dalo dohromady  maximálně 200 kačerů, ale v opačném případě také jen 40 ... Vidím-li v listingu nenaplněné maximální počty lidí v týmech (důvody mohou být jakékoli, včetně penalizace za plný počet kačerů v týmu) je stanovení horní hranice počtu týmů namísto absolutního počtu závodníků poněkud diskriminační ...[:$]  Je to škoda, protože už jenom dle listingu je zájem českého kačerstva doslova obrovský a přitom těch, kteří nebudou závodit ale zúčastní se, bude s velkou pravděpodobností mnohem víc (dalo by se tedy spekulovat o dopadech na cokoli i v tomto případě). Rád si přečtu reakci kohokoli z Hexenschussbrigade. Díky!

No ja se musim pridat i kdyz mam sve mistecko jisty. Takove dvouclenne tymy by se mohly
sloucit a tim pustit do souteze dalsi zavodniky. Je jasne, ze se museji znat a pak tu je ta penalizace…
Nebo, kdyz uz se dela takhle velka akce, ktera stala organizatory spoustu casu a energie, tak zauvazovat, jestli nepridat i druhy den. Tj. 1/2 So a pak to same 2/2 v Ne s vyhodnocenim az za oba dva dny.
A tu mne napada otazka, jak to bude pokud budou mit dva tymy stejny pocet bodu ? Budou stat na stejnem stupinku a nebo bude nejakej zaverecnej rozstrel :slight_smile:

Máš pravdu, ale pokud je zavedena penalizace za nadpočet a naopak bonus za sólo, je logickým východiskem omezení počtu účastníků a nikoliv družstev (takže ne 30 českých týmů, ale 150 lidí) … jinak s tebou samozřejmě souhlasím [:O]

Odpovím ti jak za Hexenschussbrigade tak i jako zástupce vlastníka místa, kde se koná jednak event a jednak vlastní soutěž (tedy její organizace). Naproto maximální počet zúčastněných osob na místě (skladiště Hůrky a přilehlá plocha)  vzhledem k jeho fyzickým i technickým možnostem je 300 osob. Více osob je prostě nemožné obsloužit (v bufetu, na WC apod) aniž by zásadně utrpěla kvalita. Z toho také vychází počet týmů max. 40 x 5 = 200 lidí + další, kteří navštíví event včetně všech dětí apod. Proto je také klidně možné a já to nemohu vyloučit, že vyhlásíme i stop stav na návštěvníky eventu. Akceptuj to jako fakt a podmínku vlastníka objekktu, že víc než 300 lidí se toho prostě účastnit nemůže.

K druhé věci proč se to nedělá i druhý den, mohu uvést jen tolik, že připravit takovou akci a k tomu 40 kešek v okolí trvá 3 měsíce. Při závodu i v neděli by musel být k dispozici stejný počet keší i na druhý den, což není fyzicky v našich silách zařídit a upřímně řečeno by je nebylo ani kam dávat, aby to stálo za to.

... a právě proto jsem se vlastně ptal na to, jestli by nebylo lepší vyhlásit stop teprve při naplnění stavu 200 závodníků (tedy 150 českých) a ne stop pro 30+ týmů (které jsou nyní podle listingu po 1, 2, 3 či 4 lidech, tedy stav nenaplněn). I tak ti ale děkuji za Tvou původní odpověď.

(holt si musím počkat na jindy a jinde, co se dá dělat)

No, já myslím, že stav “zatím nenaplněn” neznamená, že ještě nějaký člen týmu někam nepřibude, ne? Já bych se chtěl zastat organizátorů, podmínky byly od začátku zcela jasně dané a pochopitelné. Přeju jim, aby všechno pěkně zvládli a aby všechno klaplo podle jejich představ!

odpovim ti castecne i tvymi slovy (kdyz rikas, ze by to mohlo dopadnout tak, ze bude 40tymu po jednom cloveku) -  pak by tam mohlo byt taky 200 tymu po jednom cloveku, ceskou kanadou jezdit 200 aut a hlavne - na kese by se stala fronta 200 tymu. TOHLE JE TEN HLAVNI DUVOD PRO MAXIMALNE 40 TYMU. A TREBA JA UZ SE TED DESIM TOHO, JAK CASTO SE BUDOU TYMY POTKAVAT A PAK SE NA NAS SESYPOU VYTKY, ZE POKAZDE KES DOHLEDAVALI S NEJAKYM SOUPEREM. uz takhle je ctyricitka dle meho nazoru maximum a uvazujeme i o zvetseni prostoru a pridani kesi = a pridani si prace (a treba ja jsem byl pro ucast dokonce o deset tymu mene).

je nam samozrejme lito, ze ne vsichni se muzou zucastnit, ale to se proste neda svitit. ahoj D

[quote] vsa: Nebo, kdyz uz se dela takhle velka akce, ktera stala organizatory spoustu casu a energie, tak zauvazovat, jestli nepridat i druhy den. Tj. 1/2 So a pak to same 2/2 v Ne s vyhodnocenim az za oba dva dny.

[/quote]

no ty dva dny maji nekolik prekazek.

1. vecer je event :) co bude druhy den, kdo vi.... (treba takovy harvester team by byl v nedeli v silne nevyhode :)))

2. na uzemi zhruba 30 x 30 km se vejde asi 30 tymu (tak aby o sebe nezakopavali na kazdem kroku), zakladna je zhruba uprostred, pak se kazdy muze rozjet na vsechny strany. takhle by se muselo zvolit mnohem vetsi uzemi, rano by vsichni nejdriv jeli treba 25 km, nez by zacali hledat. 

3. v nedeli se budou pak vsichni vracet domu, takze na soutezeni by byl cas tak maximalne do obeda (kontrola fotek, pocitani zabere nejakou tu hodku....) takze nez by vsichni zacali hledat, uz aby se vraceli.

4. stejne to nevyresi omezeni poctu tymu

5. jak uz psal birne - v tuhle chvili mame prace az nad hlavu se zalozenim 40ti pixel. fakt to neni psina. prece jen to nejde jen tak nahazet, musi to mit hlavu a patu. aby to bylo ruznorode, zajimave.... a obzvlast, kdyz maji zustat do budoucna.

ahoj D

Já myslím, že situace má celkem prosté řešení, všechny teamy budou větší, nez dva až tři členové.

Přiznejme si, že to hlavně způsobuje snaha optimální bodový odpočet a závodní ambice většiny účastníků setkání, které někteří chápou jako závod na život a na smrt .....

Pokud budou větší všechny týmy, tak následné přepočty koeficienty tolik vadit nebudou.

jenze to bysme zase proste resili jiny problem:  jsme 3 a vy nas diskriminujete tim, ze chcete, abysme jeste pribrali dva nezname lidi, abychom mohli zavodit. a zase budem za ty zly my :) (nezapomen ze jsme v cechach) prijde mi lepsi rict: sorry je nam lito, ale omezeni je na tolik a tolik tymu, nez narizovat, ze se mam kamaradit a snazit se uzit den s timhle a timhle clovekem. nikdo nikomu nebrani, aby se dohodli sami od sebe. krome toho - jak koukam na prihlasenou drtivou vetsinu teamu, tak ti abiciozni maji vetsinou plny stav a naopak.