Tak si čtu logy u této cache. Nedávno jsme ji odlovili, tak jsem na ni jen ze zvědavosti po čase zase kliknul a trochu se bavím. Taky se Vám zdá, že geocacheři vždy hledají nějakou záludnost, složitá řešení, komplikace? Poslední logy u této cache jsou toho důkazem. V jednoduchosti je holt krása ![]()
Trochu mi to připomíná jaderného fyzika, který nemá s integrály problém, ale uvařit si vajíčko je nečekaný problém.
[cache]GC14E0E[/cache]
Speciálně u téhle keše jsou v tom podle mého názoru hledači nevinně a spíš jsem trochu nešťastný z ne-reakcí ownera na opakované velice slušně a šetrně, nicméně jasně a důrazně, sdělené výtky.
Vrut JE šroub (samořezný).
V matematickém vzorci (vzorec pro výpočet souřadnic odpovídá všem představám o matematickém vzorci) když se napíše ab, myslí se tím "a krát b", nikoliv "napište cifry b za cifry a". Interpretovat ab jako násobení podle mě není hledání složitosti tam kde není, ale ten nejsamozřejmější výklad věci. Ownerovi by fakt pracka neupadla, kdyby tam na žádosti z logů dopsal *10+.
V jiných aktuálních vláknech tohohle fóra zaznívá volání "tak svou nespokojenost vypiš ownerovi v logu", s čímž naprosto souhlasím a jsem přesvědčen, že takto by se měl řešit "problém zídek". Případ téhle keše a jejích logů podle mě ale názorně ilustruje praktickou nefunkčnost této metody.
Škoda.
No nevím, já jsem s ownerem vyměnil mail, protože jsem mu tehdy oznamoval, že stage je nejspíš zcizená a regoval poměrně rychle.
Co se vrutů a šroubů týče, vůbec jsem to neřešil. Prostě jsme si stoupli pod altán, koukli, napočítali a šli (a pro jistotu vyfotili). Nehledali jsme složitosti a háčky.
Vzorec je jasný. Když je po dním použito jak krát symbol * pak je jasné, že prostě nejde o matematický vzorec. Zase v tom nehledám nic jiného.
Jinak souhlasím, že by se do logů měla psát i nespokojenost. Občas mám dojem že se to ale nenosí.
Já bych řekl, že tvar ab je v geomatematice jednoznačně a&b, nikoli a*b.
Ehm. Dovoluji si připomenout, že "geomatematika" NEexistuje, zatímco "matematika" a nějaké "zvyklosti" ano. Mezi zvyklosti také patří udělat zadání keše a listing pokud možno jednoznačný, co se řešení týče, pokud není přímým záměrem ownera nebohé hledače mystifikovat.
Na tuhle kešku jsem se chystal už dřív,ale po přečlení logů usoudil,že je to na mě moc složité a časově náročné…
A teď náhodou narazím na tuhle debatu,podrobně si ji prostudoval a přehodnotil svoje stanovisko,to prostě musím dát:) díky
Miták: A jak teda chceš jednoduše a jednoznačně napsat, že se mají spojit dvě jednociferné proměnné do jednoho dvouciferného čísla? Nevzpomínám si na žádnou keš, kde by to v takových případech bylo jinak než ab.
Na obě strany - těch a10+b se mi taky zdá čistější, ale pokud je ve vzorcích někde cíleně krát použito ve vztahu k již kombinovaným písmenům (abc), tak mě to extra nevadí. Blbá je situace kdy je pouze použité "ab", a jak soupis čísel "a" a "b", tak jejich násobek jsou čísla vykazující rozumný výsledek v souřadnicích. To je pak opravdu zbytečná nejednoznačnost jak píše Miták.
vidím že na tohle téma by se dal vyvolat krásný flamewar
Když jsem totiž četl tvůj příspěvek, pro změnu jsem celkem dlouho přemýšlel co myslíš tím "a&b", protože tenhle zápis pro mě znamená buď "a a_současně b", a nebo "a bitový_součin b". Že to bude znamenat 10a+b, mi došlo až za pěknou chvíli :).
A teď jsem zvědavý, kdo napíše že "10a" nemusí znamenat "10*a", ale 0x10a, tzn. 266 ![]()
Proboha co to tu plácáš ![]()
Trochu selského rozumu před "integrály" by asi neuškodilo
No musím říct, že tak keš je bohužel pakárna z jiných důvodů - lehká nejednoznačnost vzorce se zdá být ještě v pohodě oproti počítání šroubů, kde jsem měl asi čtyři varianty a všechny byly špatně oproti správnému výsledku (díky Shanti), který byl cca třikrát nižší :o
Zajímavé je, že když jsme s Markem a Aničkou tuto keš lovili, tak jsme první stage vyluštili v podstatě bez zaváhání napoprvé správně. Čím to? Což není nenápadné naznačení, že je tu někdo blbej, ale poukazuji na to, že JE možné autora pochopit.
Nicméně souhlasím s tím, že tato keš by měla mít jednoznačné zadání. Zároveň taky podotýkám, že CoinageCZ je i tak naprostý břídil proti Dapemu ;)![]()
No já nevím, sem se asi hnedka ze začátku chytl špatného konce, ale i když jsem to potom s nově nabytýma znalostma prohlížel znovu, tak jsem to slovní zadání prostě asi nepochopil. Asi jsem BLBEJ B)