GC1E51 Prague Panorama

Po chvíli neúspěšného hledání jsem to vzdal a šel se pro zajímavost podívat na původní místo, kde byla před přemístěním 30.10.2005 (5.000, 23.841), a ejhle - ona už tam zase je! Takže nové souřadnice budou teď staré a staré budou nové :slight_smile:

To mi připomíná citát z povídky “Pátý zleva” (by Vladen Bachnov, v antologii “Tady končí každý špás”):

Není bez zajímavosti zde uvést, že Sborník výjimek ze základních pravidel (SVZP) se časem rozrostl ještě víc a postupně se změnil ve Sborník základních pravidel (SZP), zatím co původní Sborník základních pravidel (SZP) se změnil ve Sborník výjimek ze základních pravidel (SVZP). A protože výjimky mají všeobecnou tendenci se rozmnožovat rychleji než pravidla, změnil se za necelých sto let původní Sborník základních pravidel (SZP), který se předtím změnil ve Sborník výjimek ze základních pravidel (SVZP), opět ve Sborník základních pravidel (SZP), který byl původně Sborníkem výjimek ze základních pravidel (SVZP) a Sborník základních pravidel (SZP) se opět změnil ve Sborník výjimek ze základních pravidel (SVZP). Dá se předpokládat, že k podobné změně došlo během doby několikrát, takže nakonec nikdo nevěděl, co vlastně jsou Pravidla a co Výjimky z předcházejících.

:slight_smile: super, to jsem neznal