Tohle je vlákno pro diskusi o (ne)bezpečnosti v subjektu uvedené keše. Lze zde i debatovat "smysl" keše.
K odlovení keše je potřeba udělat poměrně triviální úkon - vylézt asi metr vysoko na teplovodní trubku se zdrsněným povrchem, po této široké trubce se zdrsněným povrchem, na které je nemožné uklouznout, ujít asi 10 metrů a pak skočit ten metr zase dolů. Při chůzi po trubce se lze přitom držet zdi, která je hned vedle trubky po celé její délce. To samé zpět. Cesta po trubce je na očích okolo jedoucích řidičů aut.
K odlovu keše je potřeba překonat dva běžné psychické bloky. První je, že se neleze po úplně rovném, ale lehce zakulaceném povrchu, který je přitom zdrsněný tak, že na něm nemůže sklouznout noha. Bezpečnost průchodu jsem několikrát testoval a to včetně použití extrémně klouzavých tenisek. Na povrchu trubky držely naprosto pevně, žádné uklouznutí nehrozilo.
Druhý blok, který je nutno překonat, je pak ten, že vás vidí ostatní a "jste za chuligána". Což, věřím, části kačerů může vadit mnohem víc, než blok první. Proto jsem to tam taky dal.
Po zveřejnění keše část kačerů začala požadovat její archivaci pro "nemožnost dostat se ke keši bezpečně". Shodou okolností to byli ti samí lidé, kteří si strašně stěžovali na DP.mana, když zveřejnil keš Zámek, že je nutné pracně shánět nějaký Klíč, místo toho, aby člověk mohl kdykoliv nakráčet a keš odlovit. Osobně pozoruji u části zkušenějšího kačerstva, že mají postoj "chci odlovit celou Prahu a keš, která mi to nějak komplikuje, je špatná a měl by být zrušena.
Ale zpět k bezpečnosti. Bezpečnost jsem testoval skutečně detailně. Sám jsem váhově silně nad průměrem a tak jsem si jist nejenom, že na trubce nikdo neuklouzne, ale i že se pod nikým neproboří. Cesty přes koleje, po obrubníku nebo přeběhnout tunel, které si vybrali někteří z lovičů, jsou méně bezpečné. Zato nevyžadují překonání sebe sama.
Co se týče smyslu keše, je pravda, že pražští kačeři jsou zvyklí na pohádku u každé keše. Nemyslím to v pejorativním slova smyslu, sám má ty příběhy u keší rád. Tohle místo k sobě přirozeným způsobem žádný příběh neváže a pro mě má spíš náladový smysl. A protože mám rád keše s nějakou výzvou, nenabaloval jsem na to nějaký příběh uměle, nechal jsem to jen na tom překonání sebe sama (aspoň u těch méně otrlých kačerů).
Budu rád, když své připomínky budete směřovat sem do tohoto fóra. Do logu u keše přesměruju debatu sem.