Ahoj kamarádi kačeři a kačerky!
Přicházím zde k návrhem k diskuzi…Nebudu se nijak přetvařovat, je to moje 1. keš, a klidně to berte jako reklamu.
Jendá se o tu o to, že to není Tradička - je to mystery, není ve městě a pár argumentů by se ještě našlo. Vozíčkářům se se omlouvám!
Při rozhodování jakou keš založit, či vůbec založit, jsem byl hodně na vážkách. U tradičky mi nikdo nebude číst listing, na multinu jsem neměl nápad.TB/GC Mysterka? U Pardubic…skoro šílenství, říkám si…ale asi nejsem tak úplně normální a šel jsem do toho.
Důvodů mám spoustu, chtěl jsem udělat velkou keš, hotylek, Geo post office atd. Nápad je to dobrý, chci ho podpořit. V Pardubicích je jeden TB Hotel, snad jeden z nejhezčích co jsem zatím viděl, ale v tuto chvíli funguje už jen na serveru opencaching.
Chtěl jsem totéž, nic víc nic míň, někdo chce založit keš tak ji založí.
Tuto schránku beru jako zabezpečenou, kličem je rozluštění.
Problémem je lidská lenost…nebo jak to vydíte VY?
No pokud se jedna TB hotel tak by mel byt rychle dostupny u nejake rychle komunikace, aby mohl kazdy rychle a bez problemu prijit a vzit TB na cestu. Jinak se z TB hotelu stane TB vezeni, jelikoz ne kazdy je ochoten pred cestou resit mystery cache. A pak podle meho usudku ztraci TB hotel svuj pravy duvod. Navic aby byl vylustitelny pro cizince, tak by popis mel byt alespon v jazycich nasich sousedu, coz u obycejne mystery zas neni tak podstatne. Ja osobne bych do nej TB nedal a radsi bych hledal tradicni TB hotel.
Pekny TB hotel je na Macose , tam se jen tak neztrati, je pod dohledem.
Jinak Pardubice jsou enklava sama pro sebe, ja sam se ji uz leta vyhybam a jak mluvim s ostatnimy, tak nejsem sam. Precijen davam prednost prirode pres sezenim u pocitace a hledanim v Googlu. Nastesti ma nase zeme docela dost zajimavych koutu. A tak pokud mohu rici za svoji osobu, tak dalsi mystery je zas o duvod vice, proc jit nekam jinam.
Ja to reknu asi takto. Kdyz jedu do kraju, kde to moc neznam nebo pouze projizdim, obvykle si vyjedu Pocket Query v danem miste plus cestu, ale pouze tradicky. A myslim, ze nejsem sam. Na lusteni vetsinou neni cas. Takze pokud pojedu skrz Pardubice (jako ze to hned tak nebude), tak tato kes se mi v gps neobjevi a tedy nic nevyzvednu
Otazniky budou lustit predevsim pardubicti, ktere ten otaznik blizko HC bude stvat. Jenze to je zase omezeny pocet kaceru s omezenym radiusem. Chvili se tedy budou TB hybat a pak to asi utichne.
Takze TB hotel s otaznikem nedelat.
Ohledne cteni listingu. Obcas se mi pri techto cestach stane, ze listing predem nectu, ale vzdycky si jej prectu kdyz loguju. Tento je natolik zajimavy, ze by memu oku jiste neusel.
vidím že jako k téma diskuzi to posloužilo poměrně dobře, nevím jak jinak rozjet debatu a keš neodhalit.
Dobrá tedy, název upravuji…leč za mysterkou si stojím!
Pořád zůstává nepsaný atribut - za odměnu!
Díky všem za cenné ohlasy, i když jich bylo jen zlomek.
Téma zatím ponechám…reklama je reklama;)
jj, ja to vidim podobne - nazev kese me sice upozorni na moznost, ale to je v pripade tehle vsechno. tb hotel by mi mel nabidnout duvod k odlozeni/vyzvednuti trackables - rychly pristup, velka hustota geoprovozu … takhle je to mysterka jako kazda druha, proc tedy cilene tam jit umistit tb/coin? jen se tedy jmenuje hotel
nech to bezet a proste uvidis, jak to bude s pohybem trackables skrz kes. a pak bud ten hotel v nazvu podtrhnes nebo ho smazes
možná jsem příšil "měkkej" ale už se stalo! Trápí mě případy cíleného vykrádání keší a TB/GC, možná že se to tak nezdá ale takováhle diskuze v člověku dokáže probudit tvůrčí myšlení. Nic proti debatkám v restauračních zařízeních typu hospoda…ale tam má kreativita spíše ustupující charakter.
No ja to vidim tak, ze mi prijde nesmyslne zakladat TB hotel a jeste ho delat jako mysterku. BTW to tam je nekde pobliz nejake letiste nebo proc zrovna TB hotel? No jak to tak sleduju, tak tebou zalozena kes je jednim z hlavnim kandidatu na Finalky.com. Takze ve finale stejne nebude nic za odmenu. Tot muj nazor
Já si myslím, že "TB hotely" by se nějak cíleně zakládat vůbec neměly. Keš by měla být něčím zajímavá (místo, luštění). Já když vidím keš s názvem "TB hotel" tak mě to spíš od návštěvy odrazuje, protože mi přijde, že keš samotná je o ničem a autor se jí snaží uměle zvýšit prestiž. (třeba tady: [cache]GC1Y9WK[/cache])
Podle mě je lepší postupovat obráceně. Založit keš a kačeři si sami rozhodnou jestli do ní budou TB dávat nebo ne. Podobně vznikl tento TB pit-stop [cache]GC19NNF[/cache]
nechápu? Jelikož si to poctu nezaslouží tak je to kritika?
Souřadnice at si obstarává každý jak chce…ostatně každý kdo bude chtít souřadnice at mi napíše…jestli si je chcete kupovat…váš problém myslím že sem levnější…
Trochu odbočím, okolnosti okolo težkých mystery. Finalky.com…pročetl jsem si o čem to je, nechápu jednu věc… proč dělat seznam, rozdávat ho, prodávat ho…omlouvat svoje jednání že to dělají jiní.
Koupit souřadnice? proč ne? je to jako koupit si premium member a mít větší šanci dát FTF, to je vlastně koupené FTF. ale když luštím nějakou pardubickou mystery, a nejde mi to, neřeknu si že je na houby, kouknu na finálky.com a koupím ji aby, mě ten otazník nestrašil…to neudělám, bud ji prostě nelovím, nebo si najdu jiný způsob. Ale existence webu finalky com mi přijde jako těchto tisíc mysterek nás "štve" jejich autory nemáme rádi protože jsou na nás moc chyttří a kazí nám život svými otazníky proto tady máte jejich keše chceme je tím naštvat.
mauricie: s tim mohu naprosto souhlasit i s tema konkretnima prikladama. Do druheho se castokrat vracim, abych tam bud neco ulozil nebo naopak, abych si prohledl, co je noveho.
Cougar_CZE: no levnejsi nez zadarmo tezko budes. Jenom me udivuje, ze misto toho, abys napsal PROC chces moci mermo zalozit TB hotel, tak tu reagujes na jiny veci, naprosto nepodstatne.
Jenom pro informaci, asi si to necetl pozorne, ale ten web nic neprodava a pokud je mi znamo, tak od 20.6. naopak bude vse zadarmo Nicmene to neni predmetem teto diskuze, radeji bych byl, kdyby se resil tvuj TB hotel.
raději dávám přednost radám zkušenějších s tradičním přístupem. Než radám od lidí kteří jsou zkušení ale razí si svoji cestu.
pro tebe mám jednu novinku, keš je již v provozu a název TB hotel nenese…rozdávání finálek, budiš, ale stane se z toho jednoduché cheatování, a může to vést k omezení počtu lidí co hrají geocaching, mě to nevadí, mě to naopak potěší…dnes je všude plno a fronty na keše…když jsem začal s geocachingem měl jsem o něm jiné představy než dnes…jinak ti děkuji za svérázné rady. a pokud bych se měl držet tvojí ideologie/ omluvím se ti pokud se toho nedrží a jen dáváš příklad/ a mělo to ten efekt který jsem zmínil, tak použiji citaci jednoho kamaráda a to takovou: pokud rozesílání mých odlovených finálek lidem které nemám rád povede k ukončení jejich činnosti mile rád s tím začnu.
jinak chápu že je to přirozený vývoj, ale nebyl bych z toho nedšený že jsem to byl například já kdo s tím přišel…nikdo nikdy nevíí kdy se to obrátí proti němu
Seriozni nabidka. Tak ja se hlasim… (Klidne SZ nebo prez profil…) Letadlum nerozumim, ale kdyz bude parkoviste pro auto malinko mimo hlavni štreky, tak aby mi ho nez se vratim nevykradli, rad se v lese projdu pokud pojedu okolo. :D:D:D Jinak jak uz tu zaznelo, pernik mam rad ale jen kdyz neni v modrem obalu… :D:D:D
Cougar_CZE: a v cem si razim svou cestu? Naopak co zde ctu, tak VSICHNI te zrazovali od toho TB hotelu a do ted sis tu cestu razil sam Ja pouze pridal informaci o tom, ze pokud to bude mysterka v kombinaci s TB hotelem, ze je to nesmyslna zalezitost a ze je v tom pripade je to jeden z horkych kandidatu na Finalky. Nic vice, nic mene.
A rozdavani finalek bych tu vubec neresil - to si musi kazdy zodpovedet sam, jestli si to ulovi tak ci onak a hlavne, uz se to tu xkrat resilo.
Moje sverazne rady? Kde jsem ti tady co konkretniho radil? Teda pokud polozena otazka neni taktez radou :D:D:D:D
BTW: o te sveraznosti bych se mohl spise zminit v souvislosti s tim "vYdim" :D:D
promin ale to bych tě musel zařadit do lidí na mém Blacklistu o to horší by to ještě bylo, že bys na něm byl první.
Ne ted vážně! Vlakno vzniklo kvuli chybe, chyba byla napravena…názory vyslyšeny a vyslechnuty.S474N děkuji že sme si tak excelentně nerozuměli.
Pakliže by se naskytla možnost dávám přednost osobnímu setkání. Protože toto plodí jen další a další nedorozumění. jo a ještě nepochopil jsem to vYdim? přece jenom mám se ještě co učit;)
Dlouhou dobu jsem si myslel, že jediným ospravedlnitelným hotelem je Ruzyně. Ale když jsem teď koukal, že některým kačerům tam visí itemy skoro rok, tak být já jejich majitel, asi mě trefí šlak. To jsou pak logy typu: nice coin, nice coin, nice coin…
Cougar_CZE: proti osobnimu setkani rozhodne nic nemam. BTW nepochopil si co? V uvodnim prispevku si psal, jak to vYdime my. Opravdu zijes v tom, ze se pise vYdet?
Smrk: no ale tam aspon jakous takous sanci maji, v nejakem radoby hotelu uprostred lesa asi nikoliv.