Dostal som zaujímavý nápad na webový projekt na ukladanie, správu, zobrazovanie na mape finálov mysteriek, multín… Základnú verziu mám už naprogramovanú a používam ju iba súkromne, rozhodol som sa, že ju chcem preprogramovať, pridať funkcie a zverejniť aj pre ďalších. Obsahuje zatiaľ málo funkcií, ktoré by som chcel rozšíriť.
Príklad:
Funkcie:
mapa (Google Maps, OpenStreetMap…)
prihlásenie
zoznam finálov so súradnicami
správa súradníc (úprava, vymazanie)
označenie ako nájdená / nenájdená
radenie zoznamu podľa názvu, pridania, vzdialenosti od HC, nájdené / nenájdené
filtrovanie na mape podľa typu, nálezu
export do GPX (ako final waypoint do Geogetu)
export do XLS (Excel)
mobilná verzia - rýchly prístup k súradniciam, zoradenie podľa aktuálnej polohy
nastavenie bezpečnosti - možnosť vymazania, úpravy súradníc iba s heslom
Zaujímalo by ma čo si o tom myslíte, či má tento projekt zmysel a používali by ste ho. Ďakujem za nápady a pripomienky.
další pitomý nápad, NE, NE, smaž to a zapomeň
P.S abych to zdůvodnil - všechny tyhle funkce už má Geoget, a další pokus o sbírání finálek si nezaslouží podporu
Ani se nemusis delat s webem. Klidne sem "hod" gpx s finalkama mysterek a multin celeho Slovenska, my uz si to nejak rozeberem. :D:D:D
A taky jejich owneri te budou milovat, ze se jim zvedla navstevnost… :D:D
Tak teď nevím, jak to přesně myslíš. Pokud jde o projekt s hromadným zveřejňováním finálních souřadnic, tak těch už tu pár bylo a doufám, že se nic dalšího neobjeví. Pokud si ale myslel pouze program na ukládání final souřadnic pro osobní potřebu, tak ten by se hodit mohl. I když Groundspeak snad něco takového časem udělá, takže by to poté bylo zbytečné…
Edit: Jo, tak to by šlo a myslím, že by to pár lidí zužitkovalo. Ale jak říkám, časem bude nejspíš vytvořena oficiální verze..
Ale pochopil, kazdy "sam", nekde "v oblacich"… A z druhe strany tech "oblak" by se ty "posbirane" souradnice prodavaly za ero kus…
My na to mame opravdu privatne geoget, gsak a podobne sw…
Já se zkoušel vrtat v Geogetu dva měsíce, ale kromě toho, že jsem ho zapnul, jsem se nikam dál neprokousal. Takže bych naopak uvítal něco uživatelsky přívětivějšího.
O súradnice mi naozaj nejde, aj tak väčšina by bola z Česka kam skoro vôbec nechodím. A kebyže ich chcem predávať tak to určite nerobím verejne, pod svojim nickom.
Dva mesice nedelat nic jineho nez jen zapnout Geoget a zirat do nej? No, gratuluji k obrovskemu vykonu na poli trpelivosti! Nedavno jsem tu v jinem vlaknu cetl, jak jsi tvrde valcil i s GSAKem. Takze se obavam, ze chyba nebyla v Geogetu, ale spise v tom, ze na GSAK ses dokazal zeptat, ale na Geoget nikoliv.
Ale zpet k tematu… GSAK je preci take osobni databaze na vylustene kese. To ti nestaci? Nebo ses ani tim GSAKem neprokousal?
Razore, priznam se, ze asi porad nechapu, co ma byt ucelem. Ze si budes ukladat vylustene finalky ne do Geogetu/GSAKu, ale do teto webove aplikace? Vyhoda tohoto reseni je v cem?
ted to delam tak,z e si to ukladam do Geogetu, protoze s tim mmohu jakkoliv dale pracovat. Zobrazit si na mape, vyhledavat, filtrovat, exportovat do GPSky, do PDAcka… Kdyz si to budu ukladat do takoveto mapy, tak stejne po ulozeni bych musel udelat export a pak to do neceho ladovat, minimalne proto, abych to mel v GPSce, ne?
Takze mi asi unika pointa, co te vede k vyvoji takovehoto nastroje? Co ti na soucasnych nastrojich chybi? nebylo by jednoduzsi soucasne nastroje vylepsit, nez zavadet uplne novy?
Pouzivam GCComment . Umi zobrazovat finalky v beta mape groundseaku, umi doplnit souadnice do listingu a takto prenest do GPSky. Podle toho co si pri prenosu do GPSky zvolis, tak bud ti vytvori waypoint finalky, nebo ti zmeni souradnice cache primo na ty finalni. Tak se na to podivej.
Keďže túto vec používam s R4ZoRom, viem že je to oveľa prektickejšie ako používať Geoget. Jednoducho pridám finálne súradnice, pridám k nim GC kód, a už o vidím na mape (gooogle maps, OSM), mám to v zozname, a môžem si z toho spraviť GPX. Zároveň sa mi nestane že vymažem nejaké náhodne pomenované gpx na ploche, a vymažem si databázu finálov. Tiež je to oveľa jednoduchšie pre nás, antitechnické typy na používanie ako geoget. Ja som rozhodne za pridanie funkcií a či to zverejníš už je mne jedno.
Jak jsou webový aplikace super je vidět v sousedním vlákně s CWG Maxinohy.
Navíc nechápu proč se má týkat jen finálovek ? Abych měl jeden druh na webu a jiný druh v lokální aplikaci ?
Zlatý GG.
Hlasky o jednoduchem udelatku vs. slozity Geoget mne vzdycky dokazi pobavit. Vis proc? Protoze i Geoget kdysi byval jednoduche udelatko. Udelatko se tremi tlacitky! (Ostatne, z te doby pochazi jeho jmeno…)
Jenze co naplat, co vyhovuje dvema uzivatelum, tretimu uz plne vyhovovat nemusi a bude pozadovat tamhle malou upravicku. Prijde ctvrty, vzpomene si na dalsi funkci… a uz se vezes! Co treba udelas, az budes mit tisic uzivatelu, a sejde se ti sto protichudnych pozadavku na export do GPX, protoze kazdy to chce mit v GPSce nejak uplne jinak? Pak pochopis, ze to jednoduse delat nejde a pochopis, proc nektere veci jsou v Geogetu delany na prvni pohled slozite.
Jenze jen na prvni pohled. Tam si take jednim kliknutim vyvolas vyhledavaci dialog, najdes kesku, druhym kliknutim pridas finalni souradnice. A je to! A pak si tretim kliknutim vyexportujes do ceho chces, do GPX, nebo primo do GPSky… Co te desi? mnoho tlacitek? To je tim, ze to ma mnoho funkci… ale zakladni veci jsou tam uplne stejne jednoduche, jako si predstavujes v tomto udelatku.
Ale tim vas nechci odradit.Jen se snazim pochopit duvod tohoto pocinu. Nejak se mi nezda, ze byste se do tohoto pustili jen proto, ze vam prijde Geoget slozity. Vzdyt jsou i jine podobne programy, a jine moznosti, ne?
Na tohle používám dropbox.
Respektive tam mám složku finálky: Pak vyluštěné, nevyluštěné + členění dle regionů… Výhoda je hlavně v tom, že dropbox je cloud, takže mám jednak finálky všude a druhak je mám jištěné proti zničení HDD, přepsání a tak podobně. Navíc jednotlivej textovej soubor má pár bajtů, tedy ho stáhnu i tam, kde náš slavnej operátor má pokrytí takřka žádný.
Krom tohodle nepoužívám na GC nic, tedy ani to tvoje bych neuvítal, ale proč to nezveřejnit, že?
HaLuMa: Ak to má byť celé smerované na mňa, tak ja som nič o zložitosti Geogetu nepovedal, sám ho používam a je to výborný program. Dokonca sa v ňom vyznám veľmi dobre. Zmyslom tohoto chcela byť prístupnosť, napríklad z mobilu, alebo z cudzieho PC. Ale ako vidím tak to nemá veľmi význam.
Ono to nie je také jednoduché, nedá sa to len tak zverejniť, trebalo by to celé prerobiť, nakódiť registráciu, prihlásenie, poriadne ošetrovanie vstupov, editáciu a mazanie (teraz to robím cez phpMyadmin) a veľa iných vecí, navyše by to stálo veľa času.
Takový web se dozajista hodí. Dřív jsem si psal finální souřadnice jen tak po papírkách a pak jsem to někam založil a už jsem to víckrát nenašel. . .
…ale…
už existuje http://mysterky.jiper.net
Jo, geoget JE na první pohled složitý, ale toto všechno umí. A spoustu navíc. A po krátké době ho ovládám taky několika tlačítky. A když si ho dáš jako portable instalaci, nic ti nebrání nosit si ho i s databází na flešce, při dnešních kapacitách flešek to jde. Výhoda webového řešení je snad v tom, když si to chceš tahat v terénu mobilem, tam asi flešku nepřipojíš. Ale proč to dělat? Jo, možná pokud máš databázi pro celou republiku a nechceš to mít v navigaci všechno. Ale asi i to se dá řešit jinak. A navíc když tam toho máš moc, nestačíš to aktualizovat a pak chodíš na disablované, přemístěné, archivované,…
r4zor, neco takovyho mam uz delsi dobu napsany, vcetne dalsich sikovnych rozsireni a hysterkam, co brblou, ze na druhy strane z toho nekdo bude dolovat finalky bych doporucil, at radej nezapinaj kompa
To nemyslíš vážně, že ne…
… najdu si keš ke které chci přidat vyluštěnou final, pravé tlačítko přidat bod, default je tam final, vložit souřadnice, uložit… a je hotovo. Co by jsi chtěl ještě jednoduššího?