Nedávno jsem na Android marketu objevil zajímavou aplikaci s názvem GDAK. Nejedná se o podobnost názvu čistě náhodnou, protože tento program pracuje s databázemi, které vytváří GSAK.
Zatím jsem ho nevyzkoušel v praxi (mám ho pouze nainstalovaný a nakrmený daty), ale vypadá každopádně zajímavě. Trošku mi vadí vyšší podíl ruční práce, ale i to by šlo zautomatizovat ![]()
Jak to funguje? Na paměťovce se vytvoří adresář GDAK, do kterého se překopíruje databáze GSAK tak, jak leží a běží. Bez konvertování, úprav a exportu. Prostě CTRL+C / CTRL+V. Pak se do složky .grabbedimages ještě nakopíruje databázový soubor s obrázky a je to.
Odkaz na market: https://market.android.com/details?id=nl.wlsoft.tfnxDroid&feature=search_result
dík za vysvětlení .. zrovna sem si říkal jak na to, a pak mě napadlo mrknout na GC.cz .. perfekt B)
Už mám za sebou dva týdny používání a i když aplikaci nepoužívám na navigaci ani na logování (bohužel loguje do poznámky), je velmi pohodlná. Samozřejmě že je omezená na data, která jsou uložená v GSAK a pokud mezitím dojde k nějaké změně, tak ji zde nevidím. Na druhou stranu je relativně rychlá i na slabším stroji LG P500 s databází cca 13 tisíc keší.
Je nějaká možnost, jak spazat v GDAKU keš, či seznam keší?
A ještě něco, funguje vám všem kompas? Mě nedělá vůbec nic (krom změny barev po okraji symbolizujicich presnost GPS)…
Funguji vam offline mapy z mapsforge? Mam zapnuty Canvas renderer, vybranou mapu ceska ale nic se nezobrazi. V online rezimu to funguje ok
Mapy fungujici bez problému v locusu v GDAKu nejednou - skoda, je to super aplikace, ale bez map a navigace to hold bude jen databáze a stahovac kesí a navigaci s mapou obstará Locus.
Ad. kompas - dnes aktualizace a kompas jede - mapa bohužel stále nefunguje…
Je potreba pouzit starsi mapy verze 0.2.4 a funguji skvele. Navic aplikace po poslednim update je mnohem stabilnejsi, vse funguje velmi dobre.
Vyzkousel jsem uz kdeco, ale tohle ma oproti jinym dost podstatne vyhody:
- Prace e s waypointy, tady by se ostatni meli poucit, jak to jde udelat jednoduse a funkcne.
2.Snadne prepinani mezi kompasem a listingem. To spolu s bodem jedna velmi usnadnuje lov napr.multinek. Normalne pouzivam Garmnina, ale na multiny/mysterky je tohle mnohem lepsi.
2.Mam s sebou celou GSAK databazi a prace je pritom celkem svizna.
3.Uz podporuje i GC API, zatim ale jen omezene, jine programy (napr. Neongeo) jsou mnohem dal. Jde ale to nejdulezitejsi tj. aktualizace/stahnuti kesi online.
Samozrejme ma to jeste musky, ale uz ted je to vyborne pouzitelne.
No nakonec mám po týdnu zkoušení pouze Locus, který obsahuje i používání DTB Gsaku (speciální aplikace add on) a GDAK jen jako zálohu. Každopádně s těmi starými mapami je to pravda, ty fungují pěkně…
Jenom upozorneni, ze tady http://www.globalcaching.eu/forum/default.aspx?g=posts&t=1243&p=11 lze stahnout beta verze, ktere jsou MNOHEM lepsi a stabilnejsi nez vezre z marketu, minimalne 1-2x tydne, se tam objevi nova verze. Zacina se to blizit do velmi pouzitelneho stavu resp. ja to bezne pouzivam bez nejakych zvlastnich problemu.
Tak sotva jsem napsal predchozi prispevek, na marketu se objevila normalni verze 2.55
Mam tam celou db Ceska a dalsich zemi, funguje v pohode.
Nevíte, proč mi před pár dny přestal fungovat GDAK v tom smyslu, že nezobrazuje žádné keše? Databázi tam mám nahranou, je funkční (plugin do Locusu z ní data normálně načítá). Nejnovější verze stažena. Zkoušel jsem projít nastavení, pohrát si s filtrem a pořád nic. Díky za jakýkoliv tip.