Pro Premiove membery nabizi Groundspeak vymozenost, nazvanou nejak jako “Find caches along route”.
Nevim jak se to osvedcuje, neb PM nejsem. Z Mionova prispevku soudim, ze je zde omezeni na 5km.
Pomoci programu Gpsbabel si totez muze urobit kazdy sam, i basic member, pokud ma soubor waypointu
(PQ, Geotoad, Skrysotlac) pokryvajici danou oblast a vzdalenost od trasy muze sam libovolne nastavovat.
Tvorba souboru, obsahujiciho kese podle trasy:
A)musím mít soubor s kešemi v dané oblasti (napr. all.gpx)
B)vsechny soubory ukladam pro jednoduchost do adresare, kde se nachazi soubor gpsbabel.exe, jinak se
do prikazoveho radku musi pridat k nemu vedouci cesta.
C)spousteni gpsbabelu se deje na prikazovem radku, ne v GUI nebo FRONT grafickem rozhrani gpsbabelu.
Ja pouzivam Windows Commander, vyhovi i jine (Salamander).
D)Pouzit se muzou i jine typy souboru s waypointy a trasami, se kterymi umi gpsbabel pracovat,
musi se ale specifikovat jako parametr v prikazovem radku (napr. misto
route.mps muzu mit route.rte, ale misto parametru “mapsource” musim zadat parametr “OZI” atd.
Postup je anglicky i s nazornymi priklady popsan na teto strance
1)V mapsource zadam trasu A-B (v routujici mape se vypocte sama, muzu i rucne vytvorit)
2)Ulozim soubor s trasou jako route.MPS
3)Ze souboru route.mps s trasou vytvorim v GPSBABELU *.arc file (hole souradnice jednotlivych bodu trasy):
gpsbabel -r -i mapsource -f route.mps -o arc -F route.arc
4)Pomoci all.gpx souboru (kese) a souboru route.arc (trasa) GPSBABEL vybere kese,
ktere jsou v zadane vzdalenosti od trasy (udaj “distance=2M” znamena dve mile):
gpsbabel -i gpx -f all.gpx -x arc,file=route.arc,distance=2M -o mapsource -F keseucesty.mps
Vysledny soubor keseucesty.mps obsahuje jenom ty waypointy, ktere lezi do vzdalenosti mensi nez nebo rovne dvema milim
od stanovene trasy. Tyto waypointy je mozno poslat do GPS, ja bych si z nich jeste vytvoril tzv. mapu kesi (POIs only)
abych nebyl vazan poctem volnych mist na waypointy v GPS.
Popsani postupu berte jako informaci, rozhodne nemam ambice ucit nekoho pracovat na PC