Zdravim všechny.poslední dobou me napadlo že bych mohl uspořádat event který by se skládal z podobného závodu jako je OB.Místa kontrol by ale závodníci neměla vyznačené na mapě ale věděla by souřadnice první ,kontrol, a na ty by se dozvedeli další souřadnice druhé kontroly a tkto třeba by bylo 8kontrol.Startovalo by se ve dvojcích.Třeba po 5minutovém intervalu.Myslíte že by tkovýto event mělo cenu uspořádat?chtěl bych vědět názor více kačerů.Díky za váš názor
Můj názor je následující:
Pěkná myšlenka, trocha sportu v dobré společnosti nikdy neuškodí. Určitě bych se účastnil, kdyby se to zrovna trefilo do víkendu, kdy nebudu na curlingu.
Takže s chutí do toho!![]()
No nápad je to zajímavý a já bych to spojil např. s tím, že v hustě zakešované lokalitě by stanoviště byly jednotlivé keše. To by pak owneři měli rázem zvýšenou návštěvnost ![]()
Tak hustě zakešovaný les (bohudík) nenajdeš (Stromovku, Krčský les nebo Prokopské údolí v Praze nepočítám:)). Navíc by pak místní měli možnost "trénovat" a přicházeli by o krásné momenty, kdy je GPSka s odchylkou 25 metrů dovede k hustníku, za nímž někde tuší proláklinu ukrývající kýžený lampiónek ![]()
Navíc event nemusí přinést člověku 15 nových bodíků za found it:D
Ale možná jsem jenom příliš konzervativní, takže si pod OB představím OB B)
Bylo by to jak jsem říkal.Jako Orientační běh s tím že místo ,kontrol, by byli souřadnice na kterých najdete další souřadnice následující kontroly.Mohlo by to být takový dvojzávod že po teto první částí někdo bude první,někdo druhý s určitou časovou ztártou a do dalšího závodu kde by byli už gps souřadnice kontrol známi by se vybíhalo v rozestupech z prvního závodu.Závod by se odehrál v srdci České Kanady v okolí hradu Landštejn
super ob se věnuji stejně jako gc zajímalo mě kdy se toho někdo chytne jednoznačně schvaluji to bude spíš sraz těch co dělají ob a gc. Určitě to bude super.
to jsem rád že nekdo mi ,schvaluje ,nápady.napadlo me to zorganizovat jeste letos ale nevijm nevim.vlastne ani nevím kolik dvojic by mohlo startovat ,kolik startovne apod.ani nevim co by si kačeři od toho slibovali,samozřejme byli by nejěké ceny ale com víc.
Zdar koukni sem GC1D35R Nocni zdarsky geozavod (Event Cache) in Kraj Vysočina, Czechia created by caapek
už to proběhlo…![]()
edit.
GC1D35R - nevím co už ti víc napsat…
asi špatný odkaz ne?no ale i tak,kdyby to proběhlo tak nikdo nikdy neudělá stejnou věc.Tak proč neudělat něco nového
Za 12 dni se kona v Litve u Kaunasu neco podobneho (3.mistrovstvi Evropy ve sportovni navigaci) http://www.lrsf.lt/ersf/pradzia.htm asi podle techto pravidel http://www.gps-sport.ru/downloads/docs/rules.pdf
Pokud mají být ty keše použitelné i mimo závod - tj. na zajímavých místech a ne naházené všechny do jednoho lesa - tak už to více než OB odpovídá rogainingu (viz třeba www.rogaining.cz). Rogaing se od OB liší hlavně tím, že se odehrává na výrazně větší ploše a za delší čas.
Jinak ale dobrý nápad ![]()
Ne to by byl jako ,klasický, OB tedy trat třeba okolo 4-5km.A třeba 6-10kontrol který by byli vždy kdekoliv v přírode ,žádná keš ale prostě jen tipické dříve používané razítko známé z OB kde by si závodník orazil papír a běžel k další kontrole.
Vyborny napad a rad bych se zucastnil. Asi pred rokem me jiz napadlo neco vlemi podobneho - spojit event, GC a OB, ale k usporadani eventu jsem se jeste neodhodlal.
Byl bych rád kdyby mi někdo i napsal jak by si závod asi představoval.Pokud se tu někdo najde z okolí České kanady může mi i pomoct.Jak už jsem psal já si závod představuji takto.Bude to jako OB něco okolo 4-5km v přírodě kde bude tak 6-8kontrol.První kontrola a její souřadnice budou hned na startu.Závodník by běžel podle GPS k ní.Až by k ní dorazi,na papírek kde by měl kartičku kterou by na kontrole procvaknul a zadal do navigace souřadnice další kontroly.Souřadnuice by byli napsané na té první kontrole.A takto by to šlo pořád dál až k těm 6-8kontrolám.No a bud by mohl byýt jen tento jeden závod nebo třeba po dvou hodinách tohoto prvního závodu by se nastupovalo do dalšího odstupama z prvního a tam už by trat byla známá a tam by se rozhodovalo o vítězi.
Pokud ten závod uděláš v měřítku klasického OB, jen s gpskami místo orienťáckých mapek, pak IMHO to bude o ničem - závodníci budou prostě běhat v lese, a ta orientace nebude tak důležitá, když je povede šipka. Právě díky tomu, že gpska výrazně zjednodušuje orientaci, je třeba takový závod něčím ztížit
Buď závodit v noci, jako Žďárský geozávod [cache]GC1D35R[/cache] anebo na velkém prostoru jako Czech GeoCheck [cache]GC10CWG[/cache] a Valašské keškobraní [cache]GC1A9D1[/cache].
Ber to jako konstruktivní kritiku, ne jako zrazování od v zásadě dobrého nápadu B)
Tak já k této příležitosti nechci dělat nejakou kešku ale prostě jak jsem psal tak tak se mi to zamlouvá.v místě kde závod by byl je v okolí dost kešek takže další už tu místo nemá…
Závod by se konal v okolí hradu Landštejn v ,srdci,České KanadyB)
srdce ceske kanady jsou jedine Hurky ![]()
…srdcem a přirozeným spádovým centrem České Kanady byl odjakživa Kaproun, hlavní nádraží ![]()
myslím že ani Kaproun a už vůbec néé Hůrky určitě nejsou považovány za srdce České Kanady.Ale to je každýho názor.Landštejn je určitě více známější než Kaproun a Hůrky.