Pomalinku promýšlím s kamarády geo závod v České Kanadě.protože jsem nikdy nic podobného neorganizoval tak bych potřeboival poradit co by na takovém závodě mělo být apod tak pokud máte nápady tak pište.jinak stránka o závodě je na www.geolandstejn.estranky.cz
Nápad je to jistě dobrý. Chtěl jsi poradit? První věc která mě na tvých stránkách uhodila do očí je čeština. Chyb je tam jak máku. Myslím, že taková propagace je spíš ostudou. ![]()
snad opraveno ale pravopis mi nikdy nešel,ale chápu že to je ostuda napsat tam chyby
No ja to vidim stale s chybami. :o Za teckou na konci vety a prvnim pismenem dalsi vety se dela mezera (ono se to lip cte.. :D)… Ovčem… atd…![]()
Ale pekne v te oblasti je. Z Albeře do Mytinek jsem "bezel" :D:D:D muj prvni orientak. ![]()
Přesouvám ze sekce Garmin do sekce Obecné.
->meeda86: Vypadá to jako zajímavá záležitost. Škoda jen, že to máme dost z ruky a pravděpodobně nám to nebude zapadat do našich plánů (ještě uvidíme s jakým vyjedeš datem).
Jinak ke gramatice: Chyby samozřejmě příliš dobrou reklamu nedělají. Na druhou stranu si nemyslím, že by schopnost uspořádat dobrý závod jakkoliv souvisela se schopností napsat dobře a správně nějaký text. Takže držím palce.
P.S. Poslal jsem ti email. Když ho budeš chtít použít, použij ho. koyama
Doporučuji před vytvářením eventu prohlédnout stránky eventu, který v oblasti České Kanady proběhl před rokem a půl (toto letí) [cache]GC10CWG[/cache], odlovit tamní závodní keše, dále navštívit aspoň tak 5-6 eventů se závodní tematikou (v poslední době se s nimi doslova roztrhl pytel) a pak to celé ještě jednou zvážit. Nechci Tě odrazovat, to chraň pámbu, jen si tím ušetříš případné zklamání sobě či kačerům, kteří přijedou závodit.
No, těch závodních eventů zas až tolik není a skoro všechny se odehrávají v autech :@
A pokud se nemýlím, tak tohle má být geoorienťák, který byl nedávno diskutován v jiném vlákně, takže zrovna s [cache]GC10CWG[/cache] a závodními cachemi nemá moc společného a popravdě jsem za to docela rád. ![]()
No, myslím že hodně dobrým počinem byl caapkuv Noční žďárský závod [cache]GC1D35R[/cache], ale asi opravdu před pořádáním čehokoliv bych doporučil účast na něčem podobném…
Důkladnou přípravu a pak zvážení ideálního termínu (aby nebyla příliš velká zima - odradí nebo zúží počet lidí účastnících se pozávodního meetingu, velké horko atp…) Ale jestliže něco takového bude, tak já budu jedním z prvních, kdo se bude hlásit, páč Česká Kanada je mooooc pěkný místečko.
tak zkusenosti s pořádáním závodů sportovních mám jen nee pro kačery ale to je uplne stejne ne?![]()
Souhlas s Hradníkem. Pořádat závod, jehož smysl je jen běhat za šipkou ve dne, je takové…hm, nijaké. Ale v noci to má úplně jinou dimenzi ![]()
v noci se tam všichni stratí když je to v přírodě a orientační běh se běhá taky převážně ve dnetak proč néé ve dne
Trošku jsem zahrabal v paměti a pak i ve fórech a narazil na tohle vlákno.
Je tam docela dobrá připomínka ohledně různé kvality GPS přístrojů, tak aby to nakonec nebylo jen o tom, kdo má v GPS jakou mapu, pokud ji tam vůbec má, a jak chytá signál v lese.
Jinak na rozdíl od klasického orienťáku s GPS skoro vždycky naprosto přesně víš, kde jsi (i v noci), takže hrozí, že se to místo orientování se, zvrhne v běhání lesem za šipkou na displeji. Už to někdo psal v tvém minulém vlákně. Zas ale na displeji určitě nebude každý hustník, kopec, bažinka atd.
Myslím, že to není špatný nápad, ale určitě to chce pořádně promyslet a vyřešit některé potencionální problémy.
tak podle mě nezaálezí v tom závodu tak na tom kdo jakou má mapu ale hlavne aby videl kolik metru a jakým smerem je od kontroly,Kontrola bude klasicky znacena jako v orientačním běhu.Jinak kontroly budou na místech kde nebude nic bránot skvelému signálu GPS.
no on to alkes myslel hlavne tak, ze na klasickem orientaku je dulezita ta schopnost spolupracovat rucne s buzolou, mapou a orientacnim smyslem. gps vsechny tyhle dovednosti smyva a je potreba pouze zadat cisla do pristroje a nechat se dovest sipkou - tim padem uz je to pouze o tom, kdo rychlejc beha.
ale nic proti, treba to nekoho muze bavit.
no práve,o to taky trochu jde.proste kdyz to tak vez,u tak pujde o složitejší beh.proste kdo rychleji umí pracovat s gops má vyhráno.
gpska je natolik jednoduchy pristroj, ze prace s ni neni nic, na cem by se mel projevit rozdil a o sikovnosti uz nemuze byt vubec rec
proste "orientak", ktery bude pojat jako jedna multina, kdy dobehnu na souradnice, vrazim souradnice, dobehnu, vrazim, … ani neni vlastne moc orientacni, protoze me nic nenuti se orientovat a je to pouhopouhy kros lesem. (samozrejme opet dodavam - z meho pohledu. ale chtel jsi slyset nazory, tak jsem se zaradil do tabora tech, kterym tahle varianta nepripada zajimava)
Před 7 lety na jedné akci něco takového bylo a moc se nám to jako účastníkům líbilo - ale hlavně kvůli tomu, že gpska byla tehdy žhavou neznámou novinkou, kterou jsme si tehdy mohli prvně osobně osahat. Dnešní mountfieldem zmlsanou mládež už asi na něco takového nenalákáš ![]()