Geocacher vyděsil Auckland "bombou"

není nad chache v přírodě :slight_smile:
http://www.engadget.com/2008/02/13/geocacher-causes-auckland-bomb-scare-bostonians-find-soul-mates/

Jen čekám kdy se objeví bomba která bude vypadat jako geocache…kurnik to abych přestal vymejšlet netradiční krabičky…

Tady se ještě tolik neblbne ale vím o pěkné "trubkové bombě" ze které by byli policajti pěkně vyplašení… skutečně není nad cache v přírodě.

Jejda, něco podobného mám umístěno… Akorát je to průhledné :slight_smile:

Alespoň ta hysterie s bombami pomine, pokud si lidé zvyknou, že ne vše co jako bomba vypadá bomba skutečně je.

No jo, pořád ale lepší než, když bude bomba něco, nad čím pak každý mávne rukou.:expressionless:

To není hysterie, ale opatrnost.

Takhle si to racionalizuje každý hysterik :slight_smile:

Jenže kdyby se stejná opatrnost aplikovala na všechno kolem, nesmíš do auta, nesmíš do letadla, nesmíš vůbec na ulici a už vůbec se nemůžeš věnovat něčemu tak potencionálně nebezpečnému jako geocaching. Před pár lety se západní svět prostě zbláznil a mně osobně se to moc nelíbí. Když už člověk ani nemá kam zahodit odpadky (třeba v metru), tak je to trochu silná káva.

tak to metro me taky sejri. zase na druhou stranu si pamatuju, ze kose zmizely davno pred 2001. a zhruba pul roku/rok? pred tim nebyl mesic, abych tak dvakrat nemijel horici kos, pripadne nebyla zacouzena pulka nastupiste, nebo metro nestavelo ve stanici, protoze tajtrlici ze srandy porad volali, ze do kosu dali bombu. :@

(tohle neni utok ;))

Na to nebudu reagovat, rozhodně jsem se nezasmál.

Poprvé jsem se s tím setkal ve Francii v roce 1995 kdy skoro v celé Paříži byly odstraněné odpadkové koše takže tam byl ještě větší chlív než obvykle.
Já v tom vidím hysterii, dokonce dost nebezpečnou hysterii. Reálné nebezpečí je poměrně malé (odhaduju že pravděpodobnost úrazu nebo smrti v důsledku pumového útoku je mnohonásobně menší než při každodenním ježdění autem) ale spousta lidí slyší trávu růst a hlásí kdeco jako bombu a policie to potom s patřičným humbukem likviduje. A teroristi nás mají tam kde chtějí mít, všichni jsou paranoidní a po… předem. Kdyby aspoň o vyhrožování pumovým útokem nepsaly noviny, jenom to podporuje různé psychopaty ve falešných výhrůžkách.
A postupně si začnou lidi říkat že všechny ty poplachy byly plané a najednou se někdo zblázní a bude to doopravdy…

V Praze byli koše z metra odstraněny někdy v roce 1995-96 po útoku sarinem v tokiském metru

IMHO je nynější stav cílem všech teroristických skupin, tj. "dobrovolně" si začínáme omezovat osobní svobodu, komplikujeme si život různým omezováním …

Přitom je zajímavé, že zrovna v mezinárodně celkem bezvýznamné Praze koše nejsou, zatímco jinde jsem si jejich absence nevšiml.. Pravda je, že jsem to nestudoval nijak podrobně. Rozhodně ale v Německu koše jsou.

Rekl bych ze v Cechach by na tohle kaleli, leda-ze by je nekdo zavolal.

Jinak lol. No ale ta cache vypadala pekne co :slight_smile:

:o :o :o :o
Proboha! Tohle se může stát jenom v USA. Takovýhle tupci snad ani jinde nejsou. Ještě ty s prominutim idiotský rady, nedávat keše do měst, a co hrát GC rovnou bez nich! No a ta druha, nedělat keše co vypadaji jako bomba, pro blbýho američana vypadá jako bomba i když vedle nějaký budovy plivnu na zem, tak jak to myleli?
Keska vypada moc hezky… jen ji ted budouz muset dat pryc…

Pedro! Auckland leží těsně vedle, na Novém Zélandu. :p:D

Aj, zaměpisnej trapas…

Me se pri tom jmene proste vybyvily spojeny staty…:o
Tak to pardon… nikdo neni dokonaly…

Však on taky jeden Auckland je v Kalifornii :slight_smile:

Tak přece USA… já to tušil…

Ach jo…:expressionless: