Vim, ze tu na podobne tema (kvalita obsahu kesek) probehla jiz spousta diskuzi, takze tento muj prispevek muzete brat pouze jako vyzpovidani se sama sebe a tim i uleveni si.
Vcera jsem odlovil kesku, kde nebyla tuzka a tak jsem se tam vydal dnes znovu, abych se zapsal. Mezi mojima dvema navstevama kesku navstivili podle logu dva geocacheri. Oba dva se zalogovali, ale ani jednoho nenapadlo nechat tam svoji tuzku. Zmizel igelitak, ve kterem byl schovan logbook a co me nastvalo uplne nejvic byl fakt, ze zmizel jediny predmet, ktery stal za vymenu (model auta Superb). Tim se dostavam k podstate meho prispevku.
S geocachingem jsem zacal pomerne nedavno. Prvni kontakt jsem s nim mel pres internet, kdy jsem o nem zacal cist clanky. Tou dobou jsem byl v Mexiku a zbyval mi jeste mesic, nez jsem se mel vratit do Cech a zacit s lovenim (tam jsem nemel GPS). Nakoupil jsem tam spoustu predmetu a tesil jsem se, jak budu behat po keskach a vymenovat je.
Nyni mam odloveno asi 18 kesek a jeste jsem nenarazil na kesku, kde by bylo neco, co by se nechalo vymenit. (Postavicky z Kindervajicka neberu). Porad s sebou taham spoustu veci ruznych hodnot a tajne doufam, ze jednou nekde neco vymenim.
Prosim napiste mi, ze mam jenom smulu a ze existuji kesky, kde se necha neco vymenit.
Co me ale trapi uplne nejvic je fakt, ze se geocacheri chovaji jako zlodeji, protoze v podstate nedelaji nic jineho, nez ze vykradaji kesky. Snad kazdy zna pravidlo o vymene predmetu, ale kolik lidi ho dodrzuje? Ma vubec cenu delat jine cache nez mikro?
má, a pokud mám své cache, tak je na jaře a na podzim navštívím, vyházím blbosti a doplním i zabalenými novými věcmi /hlavně pro malé cachery, ale ne kinder/ a hned je veselejin :D:D
Smysl to má, měl jsi smůlu. Resp. záleží na tom, kde jsi lovil. Vydrž a uvidíš, že bude líp.
Já jsem např. mile překvapenej, jak se chovají lidi k mým BMC keškám. Když je problém, tak sami od sebe nahradí krabičku, přidají tužku, najdou jiné umístění…
Věci neměním, moc mě to mebere, ale je fakt, že je málokdy k vidění něco, co stojí za výměnu. I tak sem tam něco vyměním.
Navstevuj jen tezsi cache - mysterky a multyny nebo tematicke cache. Ty jako smetiste vetsinou nekonci nebo ne tak brzo. Ja osobne v posledni dobe skoro nemenim, pouze mince. Driv jsem kupoval veci pro deti, figurky jesterek a podobne. Jednou jsem byl svedkem, kdyz rodinka nasla cache, kterou jsem pred tim z casti naplnil. Deti mely z tech mych figurek radost a to je ten duvod, proc je tam davam.
Doma mame dve veci, ktere jsem si nechali - figurku Garfilda a privesek s delfinem. Timto dekuji puvodnim majitelum :).
Ano, copak mi dospěláci, ale nadšení dětí, kteří prosí, že to a to si chtějí z cache odnést je to, proč třeba náš tým hlavně mění ![]()
No jo, ale ja zatim s detma nechodim a rad bych menil neco, co ma hodnotu i pro dospeleho;-) Reknu to jeste jinak. Jak je mozne, ze kdyz autor vlozi do kesky napr. flashdisk, ze se z nej po nejake dobe stane figurka pro deti? Chapu, ze to pro deti vyznam ma, ale mne prijde hloupe menit jednu figurku za druhou. Spis jsem ocekaval, ze budu vzdy pri otevreni kesky prekvapen, co se v ni skryva. Zatim jedine co vim je, ze tam budou figurky.
Tim nechci rict, ze hledam pouze pro vymenu… A taky by to nemelo ani trosku vyznit proti a88am;-)
Mohu doporučit Rumpoltuv mlyn od Kantora, doted je tam k mání bezdrátová myš k notebooku
Vše je o lidech, chápu Tvoje rozhořčení, ale každý cacher tam jde s jiným úmyslem, každý má jiný věk a trade předmět je pro něj něco naprosto odlišného, moje cache jsou pro menší děti, se mnou chodí dvě a tak mohu srovnávat, když jdu sám, netraduji, spíše jen vložím :-)))
No jo, je až s podivem, jak rychle se z hezky založené cache stává odpadkový koš, na dně s navzájem nekompatibilnímy součástkami kinderhraček. Jako v pohádce Měnil až vyměnil…
Na druhou stranu už jsem v keškách viděl dost hezkých či zajímavých věcí, a dokonce i pár předmětů užitečných. Ale nejvíc mě obvykle potěší nález TB/GC nebo CWG apod.
Chce to asi, aby owneři tento vývoj překousli a občas cache zrenovovali, ono často prostředí formuje člověka víc než člověk prostředí. Prasata budou mezi námi vždy, chce to hlavně působit na "normální" cachery, aby se snažili měnit alespoň 1:1 a občas třeba jen něco přidali - třeba jako "odměnu" za hezky udělanou cache.
Opravdu záleží, na co narazíš. Jsou i keše kde najdeš LED svítilny, flešky a jiné. Pravda, je dobré když se tam najde i něco pro děti. Já alespoň u svých keší při každé owner návštěvě vyházím různé trosky figurek a jiné a doplním něco dalšího. V podstatě jsem radši, když si někdo něco vezme, co se mu líbí a nic nevloží, protože nic zrovna nemá, než když za každou cenu něco zanechá. Pak se totiž v keších objevují různé kamínky, šišky, jízdenky a jiné.
lightning:
problém bude v tom, že lidi jsou dobytek a cacheři jsou přece taky lidi!
/sice jsem přesvědčen, že v této komunitě to není tak hrozný a je tady spousta slušných lidí, ale ta první věta prostě platí/
Asi po 10 nalezených jsem to vzdal a už ani obsah neprohlížím. Ze začátku jsem měl snahu měnit, vozil jsem věci, ale nemá to cenu. Kolikrát je lepší ten sajrajt ani nevidět. Než vyrazim, tak kouknu jestli v keších neni TB neco GC a dál mě to nezajímá - ještě štěstí, že nejezdim s dětmi a nemusim jim vysvětlovat, kde se tam vzal takovej humus. :o
Akorát jednou jsem litoval, že nemám nic na výměnu, tak sem tam chtěl dát 50kč, ale nakonec jsem to nechal plavat…
Osobne se setkavam spis s tim, ze spousta lidi jen neco vlozi pro radost druhych a nic si nevezme. Neni to nic draheho, ale treba nejaka drobna vzpominka, prave pro deti. Takze netruchli a vyraz do terenu :).
Nejen z hlediska obsahu cache vrele doporucuji GC116PJ Pansky mlyn od stonozky. Krasna multinka s detskou i adrenalinovou casti a neuveritelne pekny obsah cache, kde se netraduje, jen bere. Ac normalne vubec netraduji, zde jsem neodolal a taky si jednoho skritka odnesl.
ad lightning:
jestli provozuješ geocaching kvůli výměně věcí, tak je mi tě opravdu líto ![]()
Zdravim všechny kačery
jsou i pěkné kešky ale musíte hledat dál od civilizace.Podle mě geocachingu ublížil béďa trávníček .Rodič si něco koupí a dostalnou Legenda-co to je ,co stim, dáme to mladému - Protože neni žádný problém se přihlásit na GC a zjistit souřadnice ,tak chodí v okolí vybírají keše.Těžko vysvětlíte 10 -14 letému děcku něco o pravidlech slušnosti.Jak jsen již jednou tvrdil měl by každý geokačer zaplatit vstupní poplatek,aby se na stránky dostali jen ti kdo to myslí vážně a né děcka bez dozoru dospělých.
Edemsi edemsi, když to vidíš takhle to je mi líto. GC je zábava PRO VŠECHNY. Vždycky bude někdo kdo se chová slušně a jinak. Nedělejme z GC bůhví co.
Ad vstupní poplatek - Kdybych musel cokoli platit dřív než jsem GC vyzkoušel, tak bych byl býval do něj tutově nešel. A určitě nejsem sám.
To je ten rozdíl oproti PM cachím, kde si můžu vybrat jestli chci něco navíc nebo ne.
Zdravim
jasný nejde o to co tam najdeš ale kde keš je .Pokud ale jdu s 5letou dcerou a najdu v keši části z počítače nebo to co někomu bylo líto vyhodit ,tak to vyměnil za plyšáka to mě zamrzí .
Ten stary pocitacovy srot me uz taky docela vadi a chtel bych ostatni poprosit, aby ho do kesi nedavali, pokud si to majitel primo tematicky nepreje. Co asi clovek bude mit ze stare zvukovky o kterou si tak maximalne rozrizne ruku?
cache jsem po Vás navšívil já s bráchou - reagoval jsem na Váš log na geocaching.com u daná cache - a přiložil i fotografie obsahu.
Mysleli jsme, že tam byl cacher, který něco vzal a kůli tužce se nemohl zalogovat, ale jak jsem sledoval logy - nebylo tomu tak.
Znovu tedy připomenu, že jsme navštívili cache o 2 dny dříve a museli ji lépe schovat - byla vidět už z výšky - kůli táborníkům jsme nemohli cache otevřít a zalogovat se - proto jsme se vrátili o 2 dny později.
Jěště nikdy jsme z cahce nic nevzali - ani výměnou (kterou je výběr z cache podmíněn).
Asi by bylo dobré popřemýšlet po jiné pozici - evidentně o této ví nějaký mudla.
Do cache jsme se zalogovali 2. den po Vás, tzn., že od vaší návštěvy (tuším večír) po naší (odpoledne) někdo nežádoucí cache vybral!!
Ještě nikdy jsem se s tímto nesetkal.
Já jsem se s vykradenou keskou setkal 3.3.07 keska Zlenihraby GCNB18 dokonce tam zloděj nechal jen logbook a vzkaz od sebe, foto je v logu kesky.