Geocaches in Space :-)))

Náhodou jsem po delší době koukal do guidelines a tenhle odstaveček mě fakt pobavil…
[i]Geocaches in Space (or other planets/spacecraft)

We do allow cache listings in outer space such as in the International Space Station or on Mars. Make sure you can land or connect to the space station/planet for it to be acceptable as a listing. Keep in mind, however, that due to the saturation guideline you can’t place another cache on the ISS since one is already listed there.[/i]

Jenom by mě zajímalo, jaký je správný formát souřadnic třeba na Marsu.:smiley:

Areografické souřadnice samozřejmě nejsou problém, používají se odedávna! Ale nad Martem ještě nekrouží MPS satelity, takže byste museli hledat podle mapy nebo hintu. BRUTAL FORCE FOREVER! :smiley:

Hint: pod kamenem :smiley:

pod kamenmi vedla balvanu :smiley: viz Jim Goff

Stačí Vám padesátka (1:50.000)? http://www.ian.cz/detart_fr.php?id=2184

Hele, Demkes3, my máme stejně nálezů? :wink:

Máme :smiley:
Ale jdu vytáhnout letos poprvé kolo, takže si dám jeden kousek na protáhnutí.

374? :smiley:

MC165LX Face on the Mars

Na uvedenych souradnicich se nachazite pobliz vykopavek oblasti Cydonia.Na sever lze videt pamatnik puvodni Martanske civilizace ve forme giganticke tvare hledici do vesmiru a nekolik starobylych pyramid…

viz. tez: http://mek.kosmo.cz/novinky/clanky/mars/foto13.jpg
hint: "CBQ FBYNEAVZ CNARYRZ"

:-)) Takhle nejak si to predstavujete damy a panove?:-DD

Příští sonda na Mars bude sponzorována Grounspeakem a přiveze první keš na Mars. :smiley:

Jo, a zacnou v GS poradat vylety pro "soukrominky" na Mars za kesema… a pak ze neni geocaching komercni :wink: :smiley:

No co, vždyť GPS systém určitě patří pod NASA, tak by to aspoň výhodně zkombinovali :wink:

nikolivěk pane kolego, pod ozbrojené síly usa (snad letectvo?)

JJ Groundspeak jde s dobou a myslí do budoucna… co kdyby vznikl konkurenční Marsocaching :D. Bylo zajímavé sledovat vývoj tohoto dodatku guidelines, který vyvolala cache [cache]GC1BE91[/cache]

KaMo_cz: Aha, tak děkuji za upozornění, než jsem to napsal, tak jsem na to koukal, ale nějak jsem z toho nebyl moudrý. Ale stejně, ty satelity museli vystřelit do vesmíru, a takovému fochu se věnuje v USA snad jen NASA :smiley:

ne ne, první kdo v usa vystřeloval rakety bylo tuším námořnictvo a poté se přidalo letectvo následované ostatníma složkama ozbrojených sil. (např v sssr bajkonur a kosmonauty obhospodařovala také armáda, až v 90tých letech se oddělila civilní složka)
pokud jde od kosmodromy, tak nejznámější floridský používá nasa, ale ještě před ním byl vybudován vandenberk nad los angeles pro potřeby armády a odtud jsou právě vynášeny družice pro gps.
(usa má ještě několik základen, které jsou schopny vyslat a příjmout "kosmický dopravní prostředek", ale to už je tak trochu mimo debatu)

KaMo_cz: Aha, tak díky za informace, jsem zase o něco chytřejší :wink: Zrovna toto moc nesleduji, o GPS jsem se zajímal technologicky, ale kdo to posílá a udržuje jsem nečetl.

Ještě jenom přidám zajímavý odkaz ohledně vypouštění GPS satelitů. Jsou tam i základny, ze kterých rakety startovaly.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_GPS_satellite_launches

tak tam je vidět komu to patří, vandenberg i cape caneveral jsou letectva (usaf), tzn. že nasa je tam (c.c.) pouze v nájmu. a já myslel, že to má námořnictvo (navy), respektive dnes už nasa

\\OT:
Ja to vidim uz od dob upalovani carodejnic, take pokusy o vzlet do vyssich hladin atmosfery?