Tohle me docela pobavilo. Dalsi varianta hledani bez GPS a dokonce bez satelitnich map. Ptate se jak? Dojit na misto, kde je priblizne keska a cekat, jestli neprijde nejakej kacer
To si snad dělá .r… (srandu) ne? :o Díky tohle mě teda vážně pobavilo. A když jsem se mu kouknul na profil, jak se chlubí, že našel nějaké keše bez GPS a sám, tak jsem už vážně nemohl a musel zavřít mozilku. Sám hledám bez GPS a žádnou vědu z toho nedělám a občas je ta fotomapa přesnější než GPSka. Hold tohle je ale MASTER!
Vzpomnel jsem si na Ponika, jak nasel pred lety svou prvni cache podobnym zpusobem - tehdy to vyzadovalo podstatne vetsi trpelivost, kdyz cache mely navstevnost 1x do mesice
Teda super nápad,ale asi to chce spoustu času,hlavně u mysterek:)…Občas taky lovím bez GPS,ale s přípravou doma a nabitým telefonem,kterým škemrám po půl hodině hledání mimo ,nějaký hint od kolegů:)…
Tak to je borec.Nejlepší jak se v profilu chlubí jaký cache našel.
Já taky hledám bez gps pomocí map zatím nebo s kámošem kterej gps má.Ale gps si budu kupovat ,teda spíš PDA protože nejlevnější(bez map atd.) vyjde stejně jako Garmin eTrex Legend.
Co takhle odlov Uhlířova pokladu bez GPS, map (no, skoro,…viz další bod), bez vyluštění (bez znalosti cílových souřadnic) a samozřejmě bez cizí pomoci?
Pozor lidi, ten bezkarsky oddil sme byli my! Jak je ten svět malej!!!:D:D:D At zije malyapmer… nam nakreslil mapku kde keska je, takze sme ji nasli i bez nej…
Osobne jsem zacinal take bez gps a hledal podle map nebo podle handi geocachingu + nejblizsi a hint na turisticky proflaklejch mistech. a docela se darilo nekolikrat mne napadlo pockat si , ale nejsem trpelivej. Pak jsem zjistil ze staci koukat a pozorovat (pokud je vlese najednou kolem parezu rozhrabano nekde tu je keska , prasata rejou vsude ne jen kolem parezu) a takovejch prikladu je vic, Osobne jsem zazil pri odlovu ve stromovce v poradnem kopci ze starsi pani cekala pravdepodobne na lavicce az bude jasne kde presne keska je. jen uz nemohla poradne na nohy a i kdyz mela docela super GPS nechtelo se ji v tom krpalu patra. Proc ne
Co se tyce techto prirodnich hintu
Jendou jsem dosel na misto, kde byl siroko daleko jeden strom - krasne rostli - hned jsem si vzpomel, ze kdyz jsem byl malej kluk tak jsem presne po takovych lezl …
Koukam okolo kde by neco mohlo byt schovanyho a najednout jsem si vsiml, ze kmen je cely od blata … az do vyse cca. 5 metru kde se houpal na dratku zaveseny nedozrali plod …
Nebyt toho tak mam doted jedno velky DNF, protoze tohle jsem opravdu necekal
Také jsem neměla GPS a hledala podle fotomap. Bylo to někdy hodně zdlouhavé,než jsem nalezla a ruce byly jako čuňátko ale mělo to také své kouzlo teď jsem GPS dostala, ale do týdne mi stihli z auta ukrást držák asi mi není souzena či co
No když mi nevycházela jedna multina a ‘bojoval’ jsem o FTF (prostě sem měl v mobilu v SMSce s listingem rozsypaný kódování ), tak jsem pak čekal u výchozích souřadnic na kohokoli s papírovým listingem.
Došel kolega, ale taky měl elektronickej. (A taky divnej…)
Jo bez GPSky je to hustý. Taky hledám podle leteckého snímku, nebo turistické mapy a busoly. Multiny a jiné cache, kde neznáš finální umístění předem jsou teprve to pravé ořechové. A dobrá haluz jsou cache uprostřed lesa.