GEOCACHING.CZ - upgrade

Před několika dny jsem procházel forum zde na Geocaching.cz a zaujala mě jedna věc. Že u většiny témat se diskuze časem zvrtne k vzájemnému urážení a rýpaní.
Po cca hodině pročítání jsem si všiml, že nicky těch, co uráží či vyvolávají tuto zlou krev se často opakují a že se jedná o určitou komunitu lidí, kteří si zde jsou vzájemně po krku.
Pak jsem na jednotlivé nicky začal klikat více, protože mě zajímalo kdo to vlastně je a byl jsem šokován ze zjištění, že někdo má více takových to vzkazů na fóru než faktických odlovů.
Neřešil jsem to a šel jsem dál.
Řekl jsem to i několika kámošům kačerům (všichni přes 2000 odlovů… takže relativně zkušení) a všichni mi řekli: "My už na GC.cz ani nechodíme nebo nepíšeme - tak se to vždycky zvrtne" a tak mě napadla jedna věc, která by mohla omezit tuto zlou krev na fóru…
… co kdyby počet příspěvků zde byl každému kačeru omezen počtem odlovů stejně jako body favorite. Kdo má nejvíce zkušeností - mohl by tak nejvíce mluvit a naopak.
Na začátku by měl každý kredit řekněme 30 vzkazů… aby začátečníci měli možnost se zde ptá (i když jak jsem zaregistroval - většinou jsou stejně odkazování na geowiki), ale tím by se vyřešil problém ŽE BY SI KAŽDÝ ROZMYSLEL, CO SEM NAPÍŠE.
Ano - už slyším argumenty některých, že jsou tu lidé, co např. tvoří software pro aplikace na Geocaching a ty zde hodně radí a jejich činnost je záslužná (viz. HaLuMa a jiný), jejichž činnost zde něco přináší. Pak bych viděl řešení podobné na eBay, kdy každý má po dotazu (tam po nákupu) možnost zhodnotit kvalitu odpovědi… pokud pomohla - klikl by a kredit by se mu vrátil (klidně víckrát).
NENÍ ŠKODA, ŽE MNOHO KAČERŮ ZE ZKUŠENOSTMI SEM PŘESTALO JEN TAK ZBŮHDARMA CHODIT, PROTOŽE NEHODLAJÍ POSLOUCHAT URÁŽKY.
Je to námět, který by možná stál za zvážení - není namířen proti žádné konkrétní osobně ani nenavazuje na žádné téma.

Tak nevím, tohle asi neprojde, je spousta lidí, kteří si sem chodí slušně popovídat, či poradit a těm by ten kredit nestačil…

Když si přečteš celý můj příspěvek - pochopíš, že těm, co radí by to stačílo.

Nápad je to hezkej, líbil by se mi, ale to by si všichni museli prolinkovat profily na gc.com a určitě by někteří dávali fiktivní s velkým počtem nálezů aby tady mohli plkat :frowning:

A nebylo by jednodušší těm pár známím firmám ban?

Ono je to někdy tím, že nelovíme v Praze a nemáme sebrané všechny PT, zato pamatujeme ještě stará fóra.

A jak by se to posuzovalo třeba u navrhovatele, když nemá prolinkovaný profil ??

A mně to nedá - v co myslíš, že se zvrhne tohle téma? :smiley:

Nebylo by jednoduší to tu zrušyt? :smiley:

Ja se jen obavam, aby snaha zdokonalit spolecnost nastavenymi pravidly opet nedopadla spatne :slight_smile:

Určitě bych nikoho nebanoval… Tedy pokud zrovna nearchivuje HQ cache v Seattle :-).
Doplnil jsem si profil, vůbec jsem nevěděl, ze vyplněny nebyl.

Taky jsem teoretik. 600 odlovů za dva roky a rychleji to nepůjde. Pěšky a na kole mám vyloveno a kombajnovat velká města nebo powertraily mě nebaví. Tam hledám jen když tam jsem z jiných důvodů. A autem nejezdím.
Co se týče rad, už jsem na tomto fóru dost našel. A nezdá se mi ani špatné když se ptá začátečník, když vím, odpovím. Napsat Hledej na Wiki je stejně dlouhé, jako hledej na www.geocaching.COM. On začátečník se často nevyzná ani v tomto fóru.
Pokud něco, možná by stálo za to, aby si každý mohl nastavit Ignore na příspěvky, které mu nic neříkají.

to nejde, neplatí, že víc odlovů = větší zkušenost (to je jak víc pruhů = víc adidas)
neplatí, že když odejdou prudiči tak automaticky přijdou ti kvalitní a super lidi s utříbenými názory, co je to tu jinak nebaví
a vůbec už neplatí, že se většina témat časem zvrtne. Těch zvrtávacích témat je sotva pět (PT, NA logy, reviewer něco udělal nebo neudělal, spor o PMG (původní myšlenka geocachingu) a ještě jedno)
a vůbec tohle téma je taky pěkná nahrávka na flame

Základní problém je v tom, že omezením svobody lepší svět nevzniká.

A tohle fórum se hádalo i když bylo kačerů pár, většinou se znali osobně a keší nebylo ani 1000.

Na bike-forum.cz pomohlo ignorování témat a uživatelů, ale taky ne na 100%.

Chci se hádat! B)

1. Zase tak hrozné to tu není. Občas se najde nějaké kontroverzní téma, ale je nutné to prostě to brát tak, že lidi jsou různí a každý se na to kouká jinak. A jen málokdy to přeroste v nějaké nadávky. Že se občas použije ostřejší slovíčko - to prostě je nutné přetrpět. Nebo tyto diskuze nečíst.
  2. Někdy se "naštve" admin a takové vlákno utne. Myslím, že se to tu dělá rozumně a zamykají se jen vyloženě pitomá vlákna.
  3. K tvému návrhu - a kdo to naprogramuje? Nevěřím, že Pepa dá tomuto moc velkou prioritu. Už vzhledem k bodům 1 a 2.
    Takže tohle vlákno je prostě o ničem, nic neřeší a raději ho zamkni. Jestli to na zdejším foru začne být někdy neúnosné, tak na to admini nějak zareagují.

Tento prispevek beru jako uzitecny :wink: a vracim belle-donne na zasnezeny sever jeden kreditni bod na dalsi prispevek :smiley: Doufam, ze to oceni a take me jeden kredit vrati at muzeme plkat B)

PS: Kazdy, kdo zalozi vlakno, by mel mit moznost ho moderovat - mazat co utika od tematu. To by mohlo pomoci.

ani technicky to nepůjde, protože neexistuje legální možnost, jak zjistit automaticky počet nálezů - kdyby to šlo, určitě by zase fungovaly od září nefunkční zdejší statistiky
A vůbec, nechápu, co je špatného línému tazateli dát odkaz na wiki, kde je (skoro) všechno napsáno, je se musí chtít číst, že…
Btw zrovna tobě není vidět statusbar s těmi nálezy, ha ha :smiley:
A jinak výborné téma na flame B)

Není přeci problém kliknout si na můj profil a v profilu se podívat - jinak 3700 a nějaké drobné.