Nevíte někdo o nějaké aplikace na nokii n70, kde by šli vyhledávat souřadnice? Předem děkuji
Pokud myslis online, tak bez ohledu na mobil staci uzit wapove stranky wap.geocaching.com (funguje pres wap i web rozhrani), pokud myslis offline z ulozenych, jiste ti poradi nekdo jiny ![]()
Trochu OT. Ale v mobilu se mi teď při geocachingu velmi osvědčila tato stránka: Geocaching Quick Search. Slouží pro rychlé vyhledávání cachí v jednoduchém formuláři. Dřív jsem s Operou Mini sahal přímo na nabobtnalou hledací stránku na GC.com, tohle je ale mnohem rychlejší.
Mates používá externí bluetooth GPS, ale jemu ani mě se nepovedlo najít nějaký program, který by se dal do n70 nainstalovat a fungovat jako měřič vzdálenosti + “šipka” jako u Garminů
V tomto článku je pár tipů na javové navigační aplikace použitelné při turistice.
nebo na wiki je par odkazu no a ja jeste pridam VLKGPS je dobrej a zadarmo, nebo taky zadarmo ale spis jen na ukladani tracku TrekBuddy
Ja taky pouzivam Operu mini a kdyz nejaky listing ci jine info neznam, uziju uz avizovane stranky wap.geocaching.com, ktere daty velmi setri a jdou nacist prave i web-browserem (Opera mini navic uziva APN inet, takze je to skoro zadarmo
Pro nektere operace jako souradnice bodu se ani nemusi logovat (Groundspeak tam ma bug, dyt jinak se chvastaj, ze bez zalogovani nesmej byt souradnice nikde publikovany a sami tam maj takovou diru…)
EDIT: pokud ovsem nechces hledat souradnice neceho jineho nez jen cachi, ale kdyz se ptas na tomto foru, tak asi ne
Boulder dokáže stránky otvírat v Print podobě - tedy pouhý text bez velkého formátování a grafiky. Wapová podoba GC.com mi osobně moc nesedla. Třeba kvůli nutnosti zadávat waypointy a ne názvy, neukazuje také obtížnost.
A navíc, když se ji občas pokouším použít, v 90-ti % nefunguje… :(! Už se skoro ani nepamatuju, kdy jsem se na ni dostala…
Jeste jde pouzit toto http://rtr.ca/geo
Dnes jsem zjistil docela zasadni problem wapovych verzi GC (at uz z teto stranky ci primo wap.gc.com). NEUMI hledat dle sedmicifernych waypointu, ktere ted u novych cachi zacinaji vznikat. To by mel Groudspeak asi rychle opravit, tak pokud nekdo casto pisete do fora na GC.com, tak to tam poznamenejte-zkratka kdyz chci hledat sedmiciferny wpt. napr. GC109FP, tak to nic nenajde. WAPova verze ma sice dost problemu (nechodi maily z logu, zobrazeni sourednic i bez zalogovani…), ale tento znamoznuje zcela jeji pouziti u novych cachi.
Tento problem uz byl na GC.COM forech reportovan pred mnoha dny, ale vypada to, ze oprava nebude zalezitosti okamziku.
Z jakého důvodu by to nemělo být záležitostí okamžiku, mě to nepříjde jako nějak závažný problém, btw: sedmiznakových waypointů stejně zatím tolik není, takže to ani tak vadit nebude.
Z jakého důvodu by to nemělo být záležitostí okamžiku, mě to nepříjde jako nějak závažný problém?!
btw: sedmiznakových waypointů stejně zatím tolik není, takže to ani tak vadit nebude.
No to záleží na tom z jakého úhlu pohledu to bereš: Tomu kdo s geocachingem začíná to může být jedno, má kolem sebe mraky starých cacheí, ale ti co mají všechno odlovené a jen (často marně) čekají na nové cache v bezprostřední blízkosti jejich bydliště, protože to jsou jediné cache, které mají čas odlovit, naopak hledají jen ty s novýma sedmimístnýma waypointama.
Presne tak jak pise mitak. Wap.verzi stranek GC v Opere Mini pro zjisteni info o cache pouzivam, kdyz napr. jsem v terenu mimo PC a zrovna mi prijde nejaka notify s novou publikaci v blizkosti, nebo kdyz nemam s sebou listing, nemohu najit a chci si tedy precist hint ci posledni logy. V obou pripadech se jedna zpravidla o novejsi cache s jmenem wpt.na 7 znaku a problem wapu, ktery to ted neumi, je dost zasadni - snad to tedy vyresej rychle. Tahat plnou webovou verzi stoji prilis mnoho dat, tim to i dyl trva a vic stoji :-(. Jedine reseni, jak se pres wap dostat k sedmiznakovym wpt., je ted hledanim nejblizsich cachi dle souradnic lat/lon.