Geocaching Egypt - autem?

Ahoj,

jedeme s přítelem na dovolenou do Egypta, bohužel přímo tam, kam jedeme, žádné keše nejsou. Pokud jste v Egyptě byli, cestovali jste nějak (půjčeným autem? taxíkem? jinak?) za krabkama nebo je to příliš nebezpečné? Konkrétně jedeme do "města" Marsa Alam (cca 250 km jižně od Hurghady).

Moc děkuji za jakékoliv info a doporučení :slight_smile:

Ahoj Vendulo.

předně se podívej, kdeže ten váš hotel vlastně je. Jestli přímo v městečku Marsa Alam, nebo někde jinde. Jako Marsa Alam se totiž často označuje celá oblast asi tak od Kossiru jižně. Keší je tam opravdu málo, ale to ostatně v celém Egyptě. Možná se vám podaří jet na nějaký výlet do oblasti, kde něco je.
Dále je dobré vědět, jestli letíte přímo na letiště Marsa Alam, nebo levnější cestou přes Hurghadu (ale pak 4 hodiny v autobusu). Pokud by to bylo přes Hurghadu, tak by mohla být naděje že vás bude v mikrobusu málo a podaří se ti přemluvit delegáta aby ti zstavil u [cache]GC25FEJ[/cache], je dva metry od silnice. Ale připrav se na to, že i když se tváří že řeč perfektně rozumějí, tak že mají dlouhé vedení. Já se s ním domlouval asi 8 km dopředu, a když se ty dvě věžičky ukázaly v dohledu tak než pochopil že je to opravdu zde to co chci, tak jsme byli 500 metrů za tím místem.

Pokud by vám nabízeli výlet do zátoky s želvama "Abu Dabbab", tak je tam nádherné koupání a šnorchlování, skoro tam nefouká vítr - a je tam keš [cache]GC1K0D4[/cache]!

Přeji krásnou dovču, slabý vítr a klidné moře !

PS:
S tím cestováním, opravdu moc a moc záleží kde vlastně budete. Já byl v oblasti Marsa Alam v červenci, nic zlého netuše jsem vybral hotel podle referencí a podle ceny zájezdu tak jak jsem zvyklej kdekoliv jinde (mám limit 400 EUR na osobu). Jenže, ten hotel Nada Resort byl naprosto odříznutý od světa. Existovala jen hotelová nebo cestovková doprava za ceny opravdu hooodně a moc přemrštěné. Vše co v Egyptě stojí 1LE, tak tam chtěli 1EUR (tj sedminásobek). Když tak si přečti mou recenzi toho pobytu na www.orbion.cz

PS2: Kdybys našla v Egyptě hezké místo pro skrýš, tak jsem vypozoroval že africký reviewer nebere pravidlo o pravidelném dohledu moc přísně.

Nevim, jestli to jeste plati, ale v Egypte se pry nesmi pouzivat GPS.

Ja ji tam pouzival a bez problemu, ale to neznamena, ze je to OK.

Pokud vím tak už to dávno neplatí. Slyšel jsem jen o problémech s GPS medi Jordánskem a Izraelem
Ale spíše to byl nějaký jednorázový problém.

Viz:

Aktualna skusenost z Egypta augusta tohoto roku.
Snazili sme sa keskovat ako sa len dalo a za dva tyzdne sa nam podarilo najst 8 kesi…
Z toho dve v Kahire a dve v Luxore - pocas fakultativnych vyletov.
GPS uz v Egypte zakazene nie je. Napriek tomu je hladanie kesiek velmi narocne, lebo miestny su velmi pozorní a aj ked si myslite ze sa na vas nikto nepozera, sleduju vas aspon traja ludia… :wink:

Pokial nie ste v hoteli priamo v nejakom meste, tak je pomerne narocne dostat sa z arealu hotela a ist niekam "na lov" Jedinym riesenim je zvycajne taxik, ale pozor! Nie ten co vam ponukne hotel "limuzina", ale obycajny lokalny taxi. Lokalny taxi vas odvezie za 1/3 ceny limuziny, len si treba tvrdo zjednat cenu! Orientacne: 30km cca 50 egyptskych libier - to je dobra cena.
Skusili sme aj miestny autobus…ale na to treba nabrat odvahu :wink: Oplatilo sa cena dopravy bola takmer zadarmo.:smiley:

Co sa tyka odlovu na fakultativnych vyletoch, delegati nas nahanali ze sme ledva stihali takze treba byt rychly a este rychlejsi :wink:
Ako velky uspech povazujem to ze sme to cele prezili (bez faraonovej pomsty) a navyse sa nam jednu earthcache podarilo dokonca aj zalozit B)

Mockrát díky za tipy, přece jen do Egypta jedeme poprvé a kultura je tam fakt trochu jiná..
Takže fakultativní výlety, taxíky a případně autobusy.. Akorát by mě zajímalo, jak by se řidiči tvářili na to naše "zastavte na chvíli, tohle je hrozně zajímavá hromada kamení!" :smiley: Nenápadnost bude asi docela oříšek… ale snad to nějak zvládnem a nezatknou nás jako teroristy :slight_smile:

Však kdesi někdo psal zkušenosti s objížděním Hurghady taxikem za kešema. Jak se taxikař strašně divil, kam ti divní turisti na jaká netypická místa pořád chtějí.
Škoda, že nepíšeš v jakém hotelu budeš. A fakt moc záleží na tom, jestli budeš mít na nějaký místní taxik nebo autobus šanci. V tom Nada resortu jak jsem byl já jsem tu šanci neměl - bylo to jako vězení. A to jsem byl v Egyptě asi popáté, tak se trochu vyznám.

Jedu do hotelu Dreams Beach - Marsa Alam. Z přesného umístění hotelu nejsem moc moudrá, GoogleMaps mi ukazují několik "Dreams Beach" na různých místech v okolí :slight_smile: Ale pravděpodobně je to přímo ten v Marse Alam…

Nějak jsem to na těch mapách nenašel, červené kapky sice kamsi ukazovaly, ale tam nic. No uvidíš. Recenze to celkem chválí (až na to koupání), tak snad… A jak jsem říkal, výlet na AbuDabbab za 25EUR to jistí, alespoň jedno príma koupání s jednou keší.
Až se vrátíš, písni jaké to bylo, případně hoď na www.orbion.cz recenzi.

Zkusíme to, díky za tip a za pomoc! :slight_smile:

Skúste mrknúť, aj na tento článok :

http://www.svetgps.sk/spravodajstvo/clanok/geocaching-v-koliske-civilizacie

Happy Caching :wink:

Už jste tam byli nebo se stále ještě těšíte ? Pokud ano, tak jak jste dopadli ?

Vladota3: díky za odkaz, moc pěkný článek! :slight_smile:
Arne1: Zatím se jen těšíme, odlítáme až 2.12., tak pak napíšu, jaké to bylo :slight_smile:

Ahoj, my se vratili pred tydnem, bylli jsme tam asi popate, tentokrat(podruhe) v Hurghade. Nejlepe to popsal Boris. My jezdili mistnima dodavkama (s domorodcema) za smesnou cenu 1EL(asi 3,50Kc) po celem meste, treba i 12km. Ale chce to trochu odvahy a zkusenost, ale neni se ceho bat. Nekdy byl problem se dostat nazpet, ale zase to bylo dobrodruzstvi. Normal taxi je po usmlouvani cenove dostupny, ale prece jen drazsi. Problem je, ze spousty krabicek je ukrytych v resortech, kam byl nekdy problem pres ochranku se dostat. A kdyz se tam clovek dostal, tak ji mel zase za zadkem a odlov nebyl mozny. To je nase zkusenost.

Tak jak to dopadlo ? Mám dojem, že keše žádné -a jinak ?