Dnesniho dne jsem navstivil novou cache, ktera mela uprostred sidliste 4 hvezdicky terenu. Kdyz jsme prijeli na misto, tak bylo vcelku jasne o co jde - melo se vylezt do koruny stromu, ktery presahoval i ctyrpatrovy panelak a samozrejma cache byla v horni tretine. Navic vubec zadna zajimavost v okoli - pominuli kontejnery na sklo, na psi vykaly a na domovni odpad. Opravdu nechapu, co touhle cache chtel autor rict, ale hlavni veci je to, ze staci, aby se na miste otocilo par geokaceru a chudak strom to pekne odskace. Jaky na to mate nazor ostatni ? Pro blizsi dohledani davam dotycnou cache vcetne fotek.
Muj nazor: nebylo by teda spravnejsi po tom strome nelezt? Namitky by mely vetsi vahu.
No jelikoz jsem si rozbil hlavu (respektive natrhul kuzi) a crcela me krev, tak jsem opravdu nikam nelezl.
To je zvláštní, autor keše, ještě vlastně žádnou kešku nenašel, ale už tři založil :o)
Možná právě pro takové případy existuje v CacheLogs možnost > Needs Archived !
Nelezl - ale log sis zapsal :-). Muj nazor na tohle by se ti taky nelibil :-). Ale kdyz jsou ty Vanoce, beru to tak, ze tenhle bod jsi dostal pod stromeckam jako darecek od Jeziska :-). Kontaktovali jste nejdriv autora? Tam bych zacal ja pred tim nez bych psal sem nebo navrhoval archivaci.
Ja myslim, ze nedrsnejsi extrem Geocachingu je nudecacher - doufam, ze kdyz je ted toto forum pod stalym dohledem, tak ze me nikdo neobvini z mravniho ohrozovani mladeze. ![]()
PRO JISTOTU: Mladez na uvedeny odkaz neklika! ![]()
Není zajímavé už to, že je cache na stromě?
Pan Satan si rozbil hlavu o větvičku a teď naříká… Poslyš, až ti to maminka pofouká, co si pak změnit nick na Čertík Bertík?
No zkus se nad tim zamyslet jinak - kdyz jsme prisli na misto, tak jsme to pouze odhadli, tezko bychom mohli nekoho soudit dle toho, ze si myslime, ze je to v korune stromu. Takze jsme potrebovali potvrdit nasi hypotezu a dokazat opravdu existenci cache. Jinak to bohuzel neslo.
Mily Lopataku, idealni bude, pokud se vratis k tomu, co predstavuje tvuj nick. Pokud chces nekoho urazet, tak si to myslim muzeme vyrikat jinde a jinak. Ale anonymita netu je velka a z cloveka se castokrat stava silak, ze?
To sice zajimave je, ale mohla by u toho byt nejaka vyhlidka, ci podobne. Tento strom je ale z jedne strany vedle panelaku a z druhe jsou popelnice, takze me opravdu uchazi zamer autora. Spis me to prijde stylem, tady bude cache, tady taky a taaamhle ji dam taky. Nehlede na to, ze lezes lidem takrka vedle balkonu a hlavne poskozujes strom.
To je pravda, ten prvni obcas musi udelat neco nespravneho, aby zjistil pravy stav na miste. Taky nekdy nechapu umisteni kese, ale binec v okoli neni duvodem pro archivaci, to by to v Praze proridlo :-). Jestli se musi na strom v prostredku mestskyho parku tak je to blbost, jestli postavili sidliste v lese a tohle je kraj lesika tak to je asi v pohode.
Nejde jenom o binec, ale hlavne o ten chudak strom - to uz neni geocaching, ale zamerne a ucelove niceni prirody. Jinak do lesa to ma opravdu hodne daleko, viz. mapa okoli:
No, kdybys byl na eventu “Na samote u lesa” videls bys jak jsme s Drevokocurem podnikli prvni ceske FTFADN ![]()
(first to find after dark and nude)
mne sa pacia tie kontajnery pod tou kesou. to je na to, aby pristali pripadni cacheri do makkeho.
take komfortna cache.
ps: ked niekomu nevadilo liezt cez ostnate draty a vtacie h0vna tak neviem, ci toto bude niekomu vadit ![]()
ps2: ja by som tam neliezol ani za peniaze.
Upřímně řečeno, toto je zase debata o ničem, pokud se někomu cache (okolí) nelíbí, tak se prostě otočí na podpatku, odejde a ještě maximálně napíše note v odrazujícím smyslu, ale vyzývat hned k archivaci a pálení čarodějnic je blbost. Stejně tak irelevantní je posuzování autora kvůli tomu, že ještě nenašel žádnou cache, ale už 3 založil. Jeho Excelsior! mi přijde jako vcelku povedená hříčka na pěkném místě, takže ho nepotřebuju odsuzovat za to, že jinde udělal pěknou botu.
Dneska jsem se rozhodl, ze tam jeste zajedu a nafotim to a potom dam navrh na archivaci. Jen co jsem se vratil s fotkama, tak koukam, ze me uz nekdo predbehl. Nicmene fotky i tak uverejnuji:
Na mě jsou ty soudy nějaké rychlé. To teď budeme každou cache, která se nám z nějakého subjektivního důvodu nelíbí navrhovat na archivaci? Mám tomu rozumět tak, že to je nový způsob, jak spolu budeme skrze logy komunikovat?
Já nejsem proti tomu do logu napsat připomínky, zvlášť jsou-li věcné. Ale to, co se děje kolem této cache, to už je snad trochu moc. Když se to satanovi & spol. nelíbí, je to jejich názor. Proč ale hned vyhrožují archivací? Mnozí ostatní naopak přivítají možnost lovit v takových obtížných podmínkách.
PS: mám zkušenost s geocachingem ve Vídni a pokud jde o “drzost” při ukládání cache, máme se od našich krajanů ještě hodně co učit ![]()
Rekl bych ze zbytecne mnoho povyku je ve tvem prispevku. Lezt po smrku v mestskem parciku nejsou zadne obtizne podminky, to je zbytecna klukovina. Pokud nekomu tohle ma zvedat adrenalin, tak to teda sorry, leda ze by se za oknem prochazela nejaka hola baba :-).