Ahoj, chystám se za pár dní na Krétu. Kromě moře určitě vybude trochu času na cestování a tím pádem i na pár keší. PQ mám, trochu jsem to zkoumal. Budu někde na severu zhruba uprostřed.
Máte někdo nějaký tip na keš kterou bych neměl vynechat? Nějaké vlastní zkušenosti a "silné" zážitky vítány. Díky.
Nikoho nic nezaujalo? Všichni mají jen městské filmovky z Chanie a Heraklionu? Žádné dobrodružství někde v rokli, žádný romantický maják, žádný úsvit s keškou na vrcholcích hor?
To se mně ani nechce věřit, takový krásný kus země…
Byl jsem tam loni od 26.9., odlovil jsem cca 30 keší spíš na západě. Většina velmi pěkných, asi bych nic nevynechal. Podívej se na můj profil. Vyzdvihnu snad tyto na opravdu zajímavých místech:
GCN4G4
GC1H28V
GC1HJ61
GC1J1E9
GC1V1FQ
GC1VG2A
GC1ZBE2
GC22PMV
GC24FH2
GC294YT
GC295YB
Možná ale ostatním křivdím.
Pozor, jsou často blbě zaměřené a spoléhá se na fotohint!
Díky. Prostuduji. Je to trochu dál na západě, ale určitě nějakou z nich při výletě zkusím. Koukal jsem už na pár keší ve svých plánovaných výletních lokalitách. Skoro všude jsou také fotospoilery. Ty fotky jsi si vezl z domova v šanonu, nebo jsi je nějak na místě vysosal z mobilu apod.? Já toho na displeji moc nevidím, budu si asi opravdu s sebou muset vzít fotoalbum hintů, jinak to nevidím…
No to zalezi na tobe. Kdyz si rozkliknes tu URL, tak je tam i videt, jak to vypada v terenu. Ja s timhle lovil v Italii kese, protoze tisknout si fotohinty by neprichazelo v uvahu.
To já se v Itálii trochu trápil, městský keše jsou v pohodě, ale jak člověk vleze do skal je to hledání dost na dlouho… Geoget pro mně není v tuhle chvíli řešení, jedu za pár dní a za tu chvíli to dohromady nedám. Jinak to ale vypadá perfektně, člověk by ani nevěřil, že je to Oregon.
Mám to dlouhodobě v plánu Teď to zkusím postahovat do telefonu, tam ale asi také nic moc neuvidím. Nakonec budu muset pár plánovaných keší vytisknout a povezu je s sebou místo časopisu
Na severu stojí za to jeskyňová Skotino Cave [cache]GC1D9HX[/cache], litoval jsem že jsem neměl pořádnou baterku…
a na jihu jedna z nejpěknějších kešek co jsem kdy dal (co se prostředí týče), Treasure of Vathi [cache]GC12C40[/cache]…na zašité malé pláži jak vystřižené z pirátskýho filmu, o které ví jen pár místních, dostupná (ne) jen terénním vozem.
Trochu vybočující z pravidel Zeměmluva…je zakopaná v jeskyni, půl metru hluboko…
Na jihu poblíž Mataly (v 70.letech bašta Hiipies) je taky suprová Former Hippie Place [cache]GCXW7Q[/cache]. V Matale je možné ještě teď potkat řadu "starých" hipíků kteří tam tak nějak domestikovali a přebývaj v jeskyních na pobřeží…
Na Krétě jsem byl dvakrát, poprvé jsem ještě nevěděl o GC, když jsem tam byl podruhé tak tam bylo asi třicet kešek (2005) a odlovil jsem čtyři ale nejvíce se mě líbila ta co jsem neodlovil "Celestial Crete", jeli jsme na observatoř a viděli jak je silnice podemletá že místy visel i metr asfaltu ve vzduchu, bohužel asi sto metrů pod vrcholem Dáda nevydržela a musel jsem se vrátit (co bych neudělal pro svou ženu), kdybych ještě někdy jel na Krétu tak tuhle kešku bych chtěl mít.
Jo, některé silnice jsou tam opravdu dost "husté"a pro hrubší povahy. Když jsme jeli na ten Poklad Vathi, tak jsme měli přiotevřené dveře, abychom mohli v případě potřeby z auta ještě rychle vyskočit…:D. Taky jich tam pár bylo pod srázem zuhelnatělejch…
Díky za tipy, přesně tohle jsem potřeboval. Tu GC1D9HX na severu si znamenám a navíc balím do kufru baterku i s nabíječkou B)
GC12C40 - to je reklama jak má být, pokud pojedeme na západ, někde se stejně musíme vykoupat, ne? třeba si toho, že tam jedu kvůli keši nikdo nevšimne…
To Jaghut: Tam není takový problém koukat do údolí ale nekoukat nahoru po jaké silnici pojedeš, zvláště představa že musíš uhnout autem na kraj když víš že ten kraj silnice je ve vzduchu ale třeba už je to v lepším stavu. Jestli se na tuhle kešku dostaneš ta mně, prosím udělej fotku do údolí.