Zdravím…
Vím že je tu už několik témat o geocaching SW pro Windows Mobile. Četl jsem jich dost, ale stále nemůžu najít něco dopstatečně jednoduchého, a funkčního, aby se to dalo pohodlně používat.
Na PalmOS jsem byl zvyklý používat GeoNiche, což nje podle mně na GeoCaching naprosto dokonalá aplikace. Ovšem na WM nemůžu najít žádnou stejně přehlednou, a použitelnou alternativu.
RichesseGPS mi nějak nesedlo… Zkoušel jsme i další, a nicmoc… Jediné, co se mi vcelku zalíbilo byl GPS Tuner. Jenže ten je tak těžkopádný, dlouho se spouští, a všechno mu strašně trvá, že se prostě nedá používat.
Nemám bohužel moc o softech pro WM přehled… Přecijen, aplikace jsou rozházené různě po netu. Nenarazil jste někdo na něco podobného, jako je GeoNiche pro WM? Nebo prostě něco vcelku použitelného a rychlého.
Já pouzivam GeoScout a zatim nemam duvod nejak moc hledat neco jineho. Chtel jsem hlavne neco, co nebude vyzadovat pripravu dopredu a uz vubec ne papirovou. Proste nekam jedu, vzpomenu si, ze bych se chtel projit, spustim, stahnu seznam nejblizsich vcetne logu, spoileru a map, pri nalezeni zaroven online zaloguju a je to.
Kombinace GeoScout pro stažení GPX (s veškerými informacemi), Geoget pro správu a export do OZIho a jsem úplně vysmátý, nemám dojem, že bych potřeboval něco jiného.
Ke své 60CSx jsem nedávno přidal PDA pro paperless geocaching. Zatím spíš jen tak bádám, co a jak by šlo využít. V tuhle chvíli vede Ozi + offline export listingů z GG. Už jsem si zeditoval i jedno exportní makro pro GG, ale vůbec netuším, jak zařídit fíčurku popsanou výše. Jak dostat do WP pro Oziho odkazy na offline listingy a jak je v Ozim aktivovat? Teprve se s Ozim pomalu seznamuji, ale tohle jsem tam nikde neobjevil. Díky za info.
Když použiješ starší verzi Oziho (1.12.3), tak tam ty odkazy fungujou (otevře se Ti listing online v okně prohlížeče. To se mi zdá mnohem lepší, že máš furt aktuální stav a neprekabátí Tě po večerní přípravě nějaký ranní disable). V tý novější zatím nějak ne a ne
Samozřejmě, že odkazy fungují i v nových verzích, už jste to tu několikrát řešili. Jestli se s nimi nechceš dělat sám, doporučuji použít program MoZiGo od Klamy, stále se vyvíjí a jeho výstupy jsou přesně to, co pro offline listingy v OZI Exploreru potřebuješ. B)
Už si nevzpomínám, do kterého vlákna jsem to psal. Nevím, co přesně ty používáš a chceš upravit, ale můžu ti prozradit, jaký má být správný formát paramatru "attachement" u jednotlivých bodů ve .wpt souboru.
Je to název html souboru, který chceš otevřít. Ovšem mezi čárkou a tímto názvem nesmí být mezera.
Pokud nemáš nastavenou cestu v OZIm přímo k těmto souborům, musíš k názvu přidat i cestu. Ale - v OZIm CE musíš v cestě používat lomítka "/", v OZIm pro PC lomítka "\" Proto doporučuji si nastavit v OZIm cestu přímo k těmto listingům a pak odpadá problém s lomítky.
Děkuji za vysvětlení, ale to právě já nemyslel. Tohle není ten problém.
Když dojde k disable keše, tak se to nedozvíš. Mě šlo o to, aby se při ťuknutí na bod v OziCE dal otevřít online listing z internetu např. v IE. To pak má význam. To že je někde na kartě starý listingy, který samozřejmě zapomeneš aktualizovat v okamžiku výletu je k ničemu.
A tohle mi právě nejde rozeběhnout, ačkoliv v jedničkový verzi to fungovalo. Ale i tak dík.