Geocaching pouze pro vyvolené ????

Přítelé kešeři,nevím jaký je váš názor na kešky,které si vytváří skupina vyvolených kešerů.kteří si zaplatili PM pouze pro sebe.Vůbec se mi nelíbí,a doslova mne to se..,když třeba zjistím,že na hradě Bezděz je keška /GCJGHT/,chci se podívat kde je,jak to tam asi vypadá a když si chci otevřít listing,zjistím,že pokud nezaplatím poplatek,tak nic neuvidím.Nevím proč se máme při odlovu kastovat na lepší a horší !!
Myslím si,že listing by měl být přístupný všem,kteří mají účet a ne jenom pro majitele PM.Podmínka ,že logovat mohou jen majitelé PM může být součástí listingu.Ať si jí potom třeba owner strčí za klobouk.

To není žádné kastování, pokud dokážeš dát za měsíc cca 50 Kč stranou, nikdo ti nebrání, abys byl PM taky.

Hehe, v republice je přes 10000 kešek, už je máš všechny nalezené ? :wink: Že Tě čílí zrovna ta jedna…B)

Ale no tak, necelé 2 kačky za den ti přece neublíží, tak si zaplať PM a můžeš lovit vše. Pokud to s tímto koníčkem myslíš vážně, tak to snad není problém?

zajimalo by me, kolik jsi dal za navigaci a kolik pri loveni najezdis km a spotrebujes PHM!.. ty 3$ mesicne jsem schopen zaplatit i se zenou na matersky a malym deckem!
Taxe prober, precti si par flames prispevku na zde foru ohledne PM kesi. A jestli se ti to nelibi, tak mas proste smolika! :@

PM only cache mají svůj význam tam, kde chce owner nějak regulovat příliv hledačů (No voltage atd.).
Fakt je, že u Bezdězdu tento důvod padá, je to celonárodní výletní cíl a udělat tam PM cache zavání spíš machrováním ownera, který dělá na BM dlouhý nos. Systém gc.com mu to umožňuje, takže si o tom může každý myslet své (mně se to třeba v případě Bezdězu moc nezamlouvá), ale sebeohnivější debata nic nezmůže.

To mi velmi připomíná…:

"Já kdybych pánové před vás postavil dvě krabičky od sirek. Ale dvě naprosto stejný krabičky. A o jedný z nich vám řek, že je z USA. Tak která by pro vás byla ta lepší? Co?"

Žeby PM kešky byly "americké"…?
A co když mi nejde o peníze, ale PM si prostě aktivovat nechci?

Ale notak…

PM a BM přece není úplně stejný, BM třeba neumožňuje pocket queries.

Můžeš místo kešek evidovaných v databázi Groundspeaku hledat kešky z opencaching.cz, tam žádní PM neexistují. A navíc je celkem rychle stihneš najít úplně všechny :slight_smile:

Dobře, ale výsledný efekt je stejný. Najdeš krabku, zaloguješ, máš bod a taky dobrý pocit, že jsi poznal hezké místo.
A kastování na PM a BM v tomhle smyslu mi připadá poněkud… no, to je jedno.
Samozřejmě - za PM si zaplatím více funkcí k mému pohodlí, to beru, ale kešky jen pro PM, nejde-li ownerovi opravdu jen o omezení návštěvnosti, což mi taky moc neleze, no to fakt nevím.

Ale každému, co jeho jest.

Vidis, ja sem BM a todle je vec, co me vubec nesere. Proste to tak je. Je to volne rozhodnuti ownera, ktere chapu.

PM kese byli, jsou a zaplat panbuh za to BUDOU, proste nebud socka a zaplat si PM ucet a bude to :smiley:
Je to konicek jako kazdej jinej a za konicky se plati, nic neni zadarmo :wink:

Co to meleš o sockách?
Podle tebe jsou BM socky?
Aha, tak to už chápu význam PM keší…
Sorry.

A navic, PM kes najit muzes a zalogovat taky. Jen nevis kde je, o cem je a proc je. :smiley: BF ftw.

Ajajaj, diskuze už nabírá obrátky. No nic, jdu raději vydělávat, aby mě potom nákup PM nezruinoval. :wink:

To je fakt argument jako prase ! :D:D:D
Ja bych toho chtel a platit se mi taky nechce … :smiley:
Co takhle prijit treba do obchodu, ze chci XY ale nechce se mi platit ??

Z mé strany to obrátky nabírat nebude, já mám na PM vyděláno, ale nechci si jej platit, protože mi to vyhovuje tak, jak to mám zařízené.

Ale i kdybych si PM zaplatil, sockama BM nazývat nikdy nebudu, k tomu bych se nesnížil.

Samozřejmě, že to spousta kačerů platit nechce a pak se rozčiluje nad PM kešemi. Ale přátelé, dejme si ruku na srdce, není to spíš tím, že existuje spousta programů, které PM účet dokáží obejít a pak mám stejný komfort jako PM-kář???

V tom případě by se ale mělo platit ownerovi, díky němu máš co hledat;).
U jiných outdoorových aktivit taky obvykle neplatíš správci webu, nýbrž provozovateli sportovního zařízení aj.

Mas pravdu je to fakt hrozne a nechutne. :@ A to se najdou i takovi, kteri delaji cache pod vodou, na skale, na kopci, v udoli, ve meste, v prirode a nektere navic silene zasifrovane. FUUUUJ. Stydte se ovneri…