Tyto zbývající body a návdavkem i s tím prvním by mohl pomoct vyřešit i tento odkaz, který v jiném vlákně napsal satan:
180 dolarů
A rozdíl 1400 za SIRF a neutopitelnost, mi přijde tak akorát.
A nemusím sebou tahat v kapse další krabičku s drátama a konektorama, které se rády lámou a vytahujou ze zařízení.
Jedu do anglie a tak taky sonduju co se dá.
Nepochopil jsem prosím, jak je to s použitím datových přenosů.
Mám Vodafone, předplacenku a nikde jsem nenašel rozumný tarif, třeba i na měsíc s FUPkou cca 150-200 MB. Když si to vezmu na měsíc, tak FUPka za týden zablokuje, resp sníží rychlost při překročení poměrné části přenosu dat.
Tedy pokud jsem to správně pochopil.
ikdyz lepsi, aspon teda vetsinou pro me, je jit somrovat info na prodejnu, podle popisu jsi z Prahy takze bys nemel problem nejakou najit, a klidne se ptat vickrat a vic pracovniku, vetsinou kazdej vi jen neco …
nebo v Anglii skusit se jen spolehnout na wifi po kavarnach nebo jak pise S474N poridit mistni kartu…
nebo udelat offline pripravu, pro Android je to treba Locus
Pro Satana a Xork42.
Psal jsem Vodafounum maila, co mi navrhujou na jejich infolinku, takže huvidíme, co vymyslej.
Dám samozřejmě vědět.
Jinak díky za názory.
Ondřej
Abys mohl v zahraničí přijímat data,
tak musíš mít aktivovaný u nás na domácí síti nějaký datový tarif,
Samozřejmě musíš mít nastavený a povolený Roaming
A musíš mít nastavený telefon pro připojení k internetu v České republice
Trochu šířeji - okopírováno z odpovědi:
Následující datové tarify jsou určeny pro všechny zákazníky, kteří mají aktivní Internet v mobilu nebo Internet v mobilu naplno.
S tarifem Vodafone Passport data na den a Vodafone Passport data na stálo získáte přístup ke svému domácímu FUP. Oba datové tarify je možné využít pouze v první roamingové zóně.
Tarif Vodafone Passport data na den platí 24 hodin a počítá se až od chvíle, kdy poprvé použijete datové služby, a dojde k připojení k internetu. Tento datový tarif můžete využít za částku 50 Kč vč. 20% DPH.
Tarif Vodafone Passport data na stálo je určen našim zákazníkům, kteří v cizině chtějí internet využívat intenzivně. Platí po dobu 30 dní a počítá se ode dne zadání aktivace. Po celou dobu můžete za 177 Kč vč. 20% DPH využívat stejný FUP jako v České republice.
Pojďme se podívat na detailnější informace:
Vodafone Passport data na den
Zóna Datový tarif Spotřeba dat Cena tarifu
1 Internet v mobilu do 150 MB 50 Kč
Internet v mobilu naplno do 600 MB 50 Kč
2+3 Účtování po kB dle ceníku služby Připojení ze zahraničí
Vodafone Passport data na stálo
Zóna Datový tarif Spotřeba dat Cena tarifu
1 Internet v mobilu Do 150 MB 177 Kč
Internet v mobilu naplno Do 600 MB 177 Kč
2+3 Účtování po kB dle ceníku služby Připojení ze zahraničí
Pokud překročíte váš denní nebo měsíční limit, dojde ke snížení přenosové rychlosti na 16 kB/s stejně jako v ČR. Nemusíte se tedy bát, že by Vám bylo účtováno něco navíc.
Pokud si neaktivujete žádný ze zmíněných datových tarifů, bude Vám připojení zpoplatněno dle standardního ceníku pro datování v zahraničí (dle ceníku roamingového partnera).
Abyste si byli 100% jistí, zda v dané zemi, kam cestujete, bude možné využít tyto datové tarify, můžete se zde ujistit, jestli připojení opravdu využijete:
Belgie, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko , Řecko, Slovensko , Španělsko, Švýcarsko, Velká Británie
No a myslím že je v tarifech u Vodafounu jasno.
P.S. snažil jsem se o tabulku, ale snad to bude jasné