Geocaching v zimě?

Nazdárek lidičky, přemýšlel jsem nad tím zda-li se dá geocaching provozovat i zimě? Když kešky mohou být někde hluboko pod sněhem. Máte s tím nějaké zkušenosti?? Uvažuju o koupi GPS a říkal sem si že by mi byla asi přes zimu docelka k neužitku co vy na to?

Kupuj, protože kolik dní je tady v zimě sníh? Ve městech můžeš lovit nepřetržitě a pokud nemáš morál na odhrabávání dvoumetrové závěje, tak si takové keše schovej na léto :wink:

Proto v zimě jezdíme sněžným pluhem.

zlicinaci: Ale co když přijde další kalamitní ladovská zima a v Praze bude 5 centimetrů sněhu? :smiley:

Tak to budu trčet doma a luštit mysterky, no … :smiley:

Neboj, i v zimě se dá pohodlně lovit. Jen se nesmíš nechat odradit nízkejma teplotama, bo sníh bude jenom na horách(snad).:smiley:

Neboj, dá :slight_smile: Jednak sníh není stále a všude, jednak jsou keše označené jako vhodné na odlov v zimě.

No já očekávám, že sníh letos ani nebude. Myslím tady na jihu moravy. Jinak to chce teplé oblečení a pleskačku slivovice za zahřátí. :smiley:

v klidku si ji porid. Zima ma tu vyhodu, ze uz zvedavi duchodci jsou schovany v teplech domova :wink:

Přesně tak možná při odlovu zmrzneš:Dale aspon tak nebude tolik mudlů:D

Ve městech se v zimě loví nejlíp. Je brzo tma, takže pouliční kešky se dobře hledají i na hodně přemudlených místech. V "městské přírodě" (parky) to je na sněhu dokonce jednodušší, protože jsou parádně vidět geodálnice.
V pustině s vyšší nadmořskou výškou, kam od poslední chumelenice žádný kačer nezavítal, je to o dost horší. Ale zase ta radost, když se podaří něco najít… :slight_smile:

Dá se provozovat, akorát křehnou krabičky a jejich zámečky… :frowning:

Já v zimě začínal s lovením,někdy je odlov záhul..ale jinak je venku moc krásně…jen iž nemám co lovit,jelikož jsem si okolí chalupy vybral..maximálně odlovím letní zásoby v centru:)

Další plus zimního hledání keší v přírodě je podstatně prostupnější vegetace, žádné kopřivy a klíšťata. Kdo navštívil stejné místo v lednu a červnu dá mi za pravdu, ten rozdíl je někdy až neuvěřitelný.

Souhlas v zimě,pokud zrovna nesněží se hledá v lese líp,než v létě.

Akorát když chceš kisnu vyrvat zpod pařezu, bývá leckdy přimrzlá. Ale si můžeš slovit snáze ostrovní keše … :smiley:

No já sem si už min rok kvuli tomu koupil něžnice a tak sem postoupil do dalšího levelu;) ,vřele doporučuji

A hlavně když mrzne, tvoří se led a po něm se dá "dobruslit" i na ostrůvek pro kešku, na kterou musíš v létě na lodičce nebo plavmo. Loni jsem takhle čekal až zamrzne Vltava a ono nic :smiley: Tak snad to letos dopadne (ale loďku už jsem raději koupil) B)

Všechno jde když se chce. Třeba i ve 2400m u sjezdovky v Dolomitech, na 50m od cache na sjezdových lyžích, dál v lyžácích a vymetat sníh ze spár ve skalkách…

Stačí se podívat na statistiky některých znás:-D V zimě jsou taky častokrát dost dobře vidět vyšlapaný cestičky. Takže se ty BF dávaj mnohem líp!!:smiley:

v zimě je to ideální zpestření běžkařského výletu. Jen je potřeba vybírat keše nad kterými je míň než metr sněhu :wink: Třeba v jizerkách měla spousta keší i zimní variantu, to se mi moc líbilo.
Ve městech je zas výhoda že lidi jsou zalezlí v teple a je na to víc klidu, jen při šmátrání po mikroškách mrznou prsty.