Dobrý den!
Jednou mě napadlo, že založím cache v ZOO Praha u nových gaviálů indických. Tak jsem jim tedy napsal e-mail, který zněl takto:
[b]Dobrý den!
Pokud víte, co je Geocaching, nemusíte tento odstavec číst. Geocaching je hra, která se hraje po celém světě a má velkou oblibu. Součástí této hry je hledání ukrytých krabiček v přírodě i ve městě pomocí GPS přístroje. Pokud se o tom chcete dozvědět něco více, navštivte http://wiki.geocaching.cz/.
Rád bych založil jednu krabičku v ZOO Praha u nového Pavilonu gaviálů. Někde v jeho blízkosti si najdu úkryt, aby moji schránku (pro určení velikosti je to krabička od filmu) někdo mohl najít. Musím se Vás ale zeptat, jestli s tím ZOO Praha souhlasí.
Děkuji, s pozdravem, Ondřej Strnad.
[/b]
A on mi odepsal toto:
Zdravím, děkuji za zajímavý dotaz. Jsem zde zodpovědný (mimo jiné) za (…), tak se nemohu nezeptat: jakou výhodu z toho Zoo Praha bude mít? Podotýkám, že návštěvnost nepotřebujeme zvyšovat tímto způsobem…
Hezký den,
(…)
A pak zase já:
Nejde jen o to, aby se zvýšila návštěvnost Vaší ZOO. Jde o to, že se díky Geocachingu mohou lidé dozvědět o novém místě, o kterém dříve něvěděli. Můžete prosím napsat, jestli souhlasíte?
A nakonec on:
Za těchto podmínek děkujeme za nabídku, ale nemáme zájem.
Zdravím,
(…)
Já bych moc rád věděl, co ode mne očekával. Chtěl snad, abych platil každý měsíc za pronájem prostoru pro cache? Myslím, že je to nejen pro mě důležité, aby každý věděl, jak se má v této situaci zachovat. Podotýkám, že v ZOO Praha už je několik cache, ale asi o tom nikdo ze ZOO Praha neví. A to mi připadá proti pravidlům GC.
Děkuji, Ondřej Strnad.