GEOcyklostezky - aneb trasy pro geocachery

Říkal jsem si, že by někde mohla vzniknout databáze Geocaching cyklostezek  - tzn již vymyšlených stezek pro kola pěknou přírodou, lemované keškami (min. př. 5ti) - ideální pro celodenní výlet

Jako první počin jsem vytvořil   "Moravskou pohraniční GEOcyklostezku" tady:  http://hobitin.unas.cz/

Parametry:  35 km lužním lesem a kolem Moravy a Baťova kanálu, většinou lesní a polní cesty, odlov 7 cache, převýšení max 50 m

Snad se bude líbit.  Zkuste přidat vlastní. Díky

Tam je to pěkné. Jen tak dál [;)]

Tam to moc dobre znam-projel jsem to tudy uz nescetnekrat (muzu potvrdit, ze na cele trase skutecne neni ani jeden kopec) a jeste jsem tam neulovil ani jednu kesku takze tam mozna zase nekdy vyrazim na jednorazovy geokombajn[;)]

To je supr nápad [Y]

Díky geocachingu jsem loni ujel na kole pouhých 10 km, ale takovéto lovy by se mi moc líbily a zas bych se mohl projet.

To je super nápad, sám si taky vymejšlím trasy na kolo.  Je to lepší než jezdit někde v létě autem.

Mám to v hlavě, kus na disku, ale není čas to dotáhnout do konce... :-(

Snad se k tomu dostanu ještě někdy do konce prázdnin... 

Napádla mě další GEOCyklostezká - moooc pěkná od Čmuchala (lednicko-valtickým areálem)

BIKE - LVA

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=20a57791-a63e-4e5d-8b53-d608be932c6d

Má jen jeden problém .... vynese jen jeden LOG  [:D]

Tak taky něco přidám, tedy to co jsem absolvoval a co jsou cyklocache. V okoli se najde mnoho a mnoho cache, mnohé jsou přímo na trase.

Pruvodce po ničem  Pekná cyklocache v blízkosti železnice    cca (to neřeknu, to musíte zjistit sami)

BIKE-LVA  Cache po areálu LVA se spoustou cache v okolí a pamatkami a hospodami a...    cca 45km

Zanikle vesnice  Tajemne uzemí byvalého vojenského újezdu    cca 70km

OKOLO KOLEM  Cyklostezka okolo Kladna    cca 35km

Okolo Ripu  Putování okolo Řípu s možností vrcholové prémie na Řípu, pokud vím, tak tam 2 cache jsou    cca 80km

No jo, cyklokeší je spousta, ale nějakej okruh s více kouskama, to je to, co by asi nejen mě zajímalo.

Kvůli Mikasově stezce se klidně do Hodonína vypravím jen s tímto cílem. Ale jet přes půl republiky kvůli jednomu bodu [;)] je dost neefektivní. Pokud to není třeba Průvodce po ničem nebo nějaká jiná "výzva".

Jistě, nejen body živ je člověk, ale toto není turistické, ale geocacherské fórum [:)][:)]

Samozřejmě Šolimův seznam má taky něco do sebe, ale je to trošku něco jiného než Mikesova trasa, že jo.

Jo teď jsem si pořádně přetel hlavně to "V okoli se najde mnoho a mnoho cache, mnohé jsou přímo na trase.", takže soráč, beru to jako další inspiraci.

Ale vytvořit ty trasy a dát tomu jednotnej ksicht, třeba i s mapou by bylo supr.

Jasně, to se mi to kecá, když nic takovýho sám nevytvořím... ale aspoň to dokážu ocenit [A]

Pěkny počin, jen bych ještě doplnil trasu jako GPX nebo GDB soubor pro natažení do MapSource. Jsem potěšen když si dá někdo práci a poskytne námět na výlet.

My jsme v poslednich mesicich absolvovali nekolik celodennich cyklovyletu–vzdy si vyberu oblast, zvolim 8-15 kesi, zobrazim si je v mapsourcu, naplanuju idealni trasu, muzu se podivat i na ocekavany prevyseni a profil trasy, delku, pak to hodim do Garminu a jedu uz podle toho. Pokud by nekdo chtel, muzu poslat trasy co mam ulozene–2 v okoli Vyskova, 1 kolem Breclavi.

Původně jsem to v Mapsoursu plánovat chtěl, jenže asi 1/2 cest tam vůbec nebyla ... a Slovenskou TOPO nemám vůbec  :-(

Jde to z formátu "OziExplorer Track Point File" který jsem tam přiložil -> překonvertovat do GPX  (asi jo ne ?) Do Garminu se ale dostat dá

Jak říkám, kus mám v hlavě, kus na disku, akorát toho času se nedostává ;-) 

O Vytvořené trasy z Vyškova i Břeclavy zájem určitě bude - můžeš je někde uložit na stáhnutí nebo mi je pošli emailem a já je sem přilinkuju. Díky!

Taky jsem si vzpomněl, že mám už 1x Pohansko a 1x Lednicko Valticko (vyvrcholení je Silverův Poklad) z Mapsource - to by asi bylo "easy" řešení , ne ?  => Člověk si to vytvoří pro sebe a pak ten soubor pro Mapsource poskytne ostatním.  Jen vymyslet formát a automatizovanou databázi ve stylu Geocaching.com  => vložím popis trasy, obtížnost a trasu v GPX ... už jen zbývá najít toho kdo to vytvoří [:D]  

K tomuto účelu by se dal využít web MTBGuru: www.mtbguru.com. Dá se ně něj uploadnout GPX, na mapě se potom zobrazí ikonka, v detailu celá trasy, výškový profil, případně fotky, body. A v těch bodech by mohly být odkazy na listingy GC.com. Potom by nevadilo, že stránka bude veřejně dostupná, protože souřadnice na GC.com uvidí jen přihlášený cacher.

EDIT: už to tam dokonce někdo na keše používá: příklad 1, příklad 2

Nemam na to ted moc cas, tak jen rychle...

Cmuchalova BikeLVA nevynese jen jeden bod - doporucuji vyrazit na ni jako prvni vec, kterou v LVA podniknete... a uplne nenapadne vas provede kolem asi 10 jinych kesi.. :)

------

Dovolim si doporucit cyklovylet po kesich v okoli Znojma - psat primo popis trasy snad neni nutne, staci se podivat na mapu a naplanovat si vlastni. Jen podotykam, ze vetsina mych kesi je primo zakladana na kole, takze jsou bike-friendly... a vetsina Ivomirovych kesi je drive-in nebo skoro drive-in, takze na kole se daji objet taky. A dohromady je to pak vetsina pri-znojemskych kesek. :)

Trosku konkretneji - doporucit muzu treba vyrazit ze Znojma pres Kravi horu k Deviti mlynum, tam prekonat reku a vratit se po opacnem okraji NP Podyji zpet ke Znojmu... to je luxusni okruh na 40-50km, cestou je mozne pobrat pomerne hodne peknych traditionalek i multikesek...

.... no já tušil že už to někde bude.  Díky za Tip

Zajímavý nápad s těmi cyklotrasami... Jen si říkám, že občas když je na menším území hodně pokladů, tak stejně jezdím cik-cak.

Ovšem skvěle se takhle hledají poklady v Hradeckých lesích (okolo Hradce Králové). Je to tu prošpikované cyklotrasami a když se náhodou nějaký poklad nachází dál, tak se pro něj většinou stejně po nějaké pěšince dá zajet... Takže doporučuji Hradecké lesy...

Spousta pěkných se dá taky na kole zdolat okolo Nového Města nad Metují (okruh do Náchoda přes Peklo, kde je nově otevřená cyklostezka s novými lávkami pohodlně podél Metuje) a pak přes Dobrošov a Nový Hrádek, Rokole a zpět. Tady se nalézá i pár pokladů, které jsou trochu náročnější, takže je nutné kolo občas zaparkovat a dojít si pěšky. Kdybych počítal i poklady v Náchodě a Novém Městě, tak jich tu je přes 20 (i když nějaké se moc na kolo nehodí, ale alespoň lze kolo použít pro přiblížení a hledání indícií).

Další pěkný okruh je po CT č. 4018, který vede z České Skalice Ratibořickým údolím a okolo něj se nachází asi 7 pokladů a je dlouhá cca 36 km (po odbočkách k pokladům možná 45.

Zajímavý je další tématická série kolem Adršpašských skal, která je dělaná přímo podél cyklotrasy č. 4036 (6 pokladů)

V Broumovském výběžku se nalézá také spousta cyklotras a je zde též série "Broumovská skupina kostelů", která se velice hodí k návštěvě na kole (+ pár pokladů navíc mimo této série)