Tento víkend 2.-4.6. se uskuteční event ve Švagrově. Pro mě, jako místního, je tento event prakticky bezvýznamný, neboť většinu keší mám odlovených a sjedou se zde hodně pražáci, kteří jsou z oblasti, kde je keší nepoměrně více a ještě navíc teď mají možnost si už tak vysoký počet svých odlovených keší zvýšit. Chci se zeptat, jestli někdo z jiné oblasti (nemyslím tím zrovna Prahu, ta mě ani tak moc neláká, mám raději spíš přírodní místa) nechystá podobný event zase pro nás z méně zakešovaných oblastí, aby zase my jsme měli tuto možnost v několika dnech poznat tyto oblasti a odlovit tak spoustu pro nás běžně ne tak lehce dostupných keší. Vím, že je to můj problém, že bydlím v takové oblasti kde je méně keší, ale určitě bychom takový podobný event přivítali a zůčstnili se ho.
To je nějaké zmatení pojmů, k čemu eventy slouží primárně :-). Nikoliv k odlovu cachí kolem, to je jen taková třešnička na dortu
Je to příležitost k setkání s ostatními cachery, k výměně názorů, zkušeností s hledáním a zakládáním, diskuze nad psanými i nepsanými pravidly a geo-etikou, a předevšim příležitost k zábavě! ![]()
Jinak, dalších, menších eventů je po celé republice během roku dost (Pardubice, Brno, Praha, Plzeň) Stačí si vybrat a dojet. Nocleh, pokud není organizátory eventu zajišťován, by neměl být už dnes někde poblíž problém zajistit si soukromě.
Stále ale nerozumím tomu, proč pro návštěvu zajímavé turistické oblasti a odlovení kešek potřebuješ event. Pokud tě nezajímá setkání s geo-komunitou z celé republiky, pak přece stačí se na víkend sbalit a vyrazit kamkoliv na místa, která tě zajímají, třeba na druhý konec republiky, (Šumava, Krkonoše,…), a tam se pořádně vykeškovat
a nocleh si sehnat v nějakém penzionu.
Mione naprostej souhlas, já bych tady spíš ještě napsal jinou myšlenku… za kterou mi tady asi ukamenujete.
Myslím si, ze naopak hodně a hlavně nové kešky v okolí eventu jsou pro event jako takový silně kontraproduktivní.
Protože pak tam každej jen přiběhne… rychle se pozdraví a zase vyráží na lov. Tím je myslenka geoeventu posedět, poznat se a pokecat naprosto mimo. Pravda, že kešky v okolí eventu zase jistě zvyšujou účast. Je docela fajn, když tam lidičkové přijedou na dva dny, jeden den si vyhradí pro sezení s geopřáteli a pokecu a druhý den pak jdou na lov okolních kešek…
me se zda, ze se proste chce sejit s lidmi, kteri maji zarezu priblizne stejne jako on. no ja nevim, prijde mi to trochu skoda a zcestny. to bych v praze nemohl s drtivou vetsinou ani do hospody :)) nebo nema rad prazaky :))))
No, úplně s Tebou souhlasím a chci se s veškerou komunitou potkávat a proti pražákům nemám absolutně nic, jestli to tak vyznělo tak se omlouvám, ale chtěl jsem jen říct, že takové setkání jako bude na Švagrově by mohlo být i jinde. Když nebude tak si do té oblasti samozřejmě zajedu a ten event na to nepotřebuji. Ale výraz bezvýznamný jsem použil právě pro tu třešničku na dortu, jak píšeš, protože vlastně budu ochuzen o to hledání a společné odlovy jak to na některých eventech bývá. A na závěr, vůbec nejsem posedlý, abych keší udělal co nejvíc, právě si myslím, že si každou dost vychutnávám.
Vazeny jedlobedlo, skutecne mas v okoli uplne vsechno vycisteno? co treba rychlebske hory, vybezek Polskeho uzemi ke Kralickemu snezniku atd? ponevadz, ackoliv to uz nejsou tak uplne jeseniky, ja se tam mozna vypravim, tam by se mozna dalo vyradit na dosud nenalezenych kesich. Ale hlavne, v okoli Svagrova behem posledniho tydne ci dvou narostlo urcite vic nez pet novych kesek, ty uz mas snad taky odlovene?
Jistě že nemám úplně všechno odloveno, to netvrdím, ale většinu ano a něco si nechávám i na zítra po cestě. A pro všechny ostatní chci dodat, že jsem nechtěl vyvolat negativní reakci, protože vím, že geokomunita je bezvadná skupina lidí, která se zabývá bezvadnou supr zábavou, která mě dost hodně baví a chci ji dělat dokud to bude možné.
Samozřejmě souhlasím s tím, že primárním účelem eventu je setkání a pokec s geokolegy a je to vždy moc fajn. Nicméně na přímou otázku přímá odpověď. Někdy koncem září, popř. začátkem října, uspořádáme 2.ročník GeoBur čáku. Zda bude ve stejném nebo jiném sklepě není zatím rozhodnuto. V každém případě to bude příležitost k přátelskému posezení, a výměně zkušeností, spojenou s návštěvou Lednicko-Valtického areálu a Pálavy. Nějaká ta keš od minulého roku přibyla a snad ještě přibude a tak bude příležitost i k lovu. K celé akci bude stejně jako vloni včas založeno zvláštní vlákno.
No a presne kvuli tomu a lze rict, ze jen kvuli tomu, poradame GeoPardubickou jednou za zhruba 3 mesice !!!
doktor
Uplne ve stejnou dobu, cos psal tenhle prispevek, jsme si se Solimem na eventu rikali, jestli bude dalsi Geoburcak. Uplne jsme slintali:-)) Takze uz ted se moc tesime.