Geoget 2.12.1

Díky za info.

Z labgpx.cz jsem nestahoval, protože jsem stahoval přes 100 různých sérií na 18denní dovolenou ve Skandinávii.

A potřeboval jsem je stahovat hromadně, což tady nejde. Nebo to neumím.

Ale teď si jich můžu stáhnout míň - mám odlovenou alespoň jednu LAbku ve 43 sériích.

Nešlo by v ggmapě udělat to, aby vyhledávací políčko vpravo nahoře umožňovalo vyhledat souřadnice?

Mám dotaz.

Mám v GG databázi LABek, stáhnul jsem si tam nové za poslední měsíc a celou databázi přehrál pomocí exportu L4C do mobilu.

Nové LABky se otevírají v pohodě, ale ty staré ne. 

Musím je všechny nově nahrát do GG, nebo jdou nějak aktualizovat? 

Mám dotaz.

Mám v GG databázi LABek, stáhnul jsem si tam nové za poslední měsíc a celou databázi přehrál pomocí exportu L4C do mobilu.

Nové LABky se otevírají v pohodě, ale ty staré ne. 

Musím je všechny nově nahrát do GG, nebo jdou nějak aktualizovat? 

Asi to bude tím, že se měnil formát URL pro přístup k labkám.

Asi to bude tím, že se měnil formát URL pro přístup k labkám.

To jsem zaznamenal. Takže musím přehrát celou databází?

Staci neodlovene serie ;)

A je otazka, co export pro L4C vlastne dela, jestli nejak neovlivnuje ty odkazy,.

Staci neodlovene serie ;)

A je otazka, co export pro L4C vlastne dela, jestli nejak neovlivnuje ty odkazy,.

Nové série se otevřou, takže export je dobrý. Exportní skript LAB mi v L4C nefunguje vůbec. Nic se mi po něm nezobrazí.

Díky obnovím si všechny nenalezené..

Už jsem v terénu taky narazil na vadné linky, takže jsem si teď taky udělal refresh neodlovených LABek v databázi. Postup pro ty, kdo to nedělali:

1. vyfiltrovat si neodlovené LABky v Geogetu
  2. označit ty, které chci znovu stáhnout
  3. spustit LabForGg, na kartě "Různé" je "Import LAB serií označených v okně Geogetu z labgpx.cz" - kliknout na "Importovat"

Importuje to vždy celou sérii (tj. i částečně odlovenou). U odlovených částí se datum a čas odlovu nesmaže.

Už jsem v terénu taky narazil na vadné linky, takže jsem si teď taky udělal refresh neodlovených LABek v databázi. Postup pro ty, kdo to nedělali:

• vyfiltrovat si neodlovené LABky v Geogetu
  • označit ty, které chci znovu stáhnout
  • spustit LabForGg, na kartě "Různé" je "Import LAB serií označených v okně Geogetu z labgpx.cz" - kliknout na "Importovat"

Importuje to vždy celou sérii (tj. i částečně odlovenou). U odlovených částí se datum a čas odlovu nesmaže.

Skvělé!

Moc děkuji za návod.

Doplnil jsem tento postup do FAQ (bod 3.2) na server, az to tady zapadne do propadliste casu.

EDIT: Ono se to tyka jakekoli skupiny serii, kde neni zmenen datum a cas zmeny nebo jste z nejakeho duvodu serie podle data zmeny neaktualizovali.

1. vyfiltrovat si neodlovené LABky v Geogetu
  2. označit ty, které chci znovu stáhnout
  3. spustit LabForGg, na kartě "Různé" je "Import LAB serií označených v okně Geogetu z labgpx.cz" - kliknout na "Importovat"

Jen upozorňuji, že nesmíte zapomenout na kartě "Vyhledání a stažení" mít zatrženo dole "D/T  podle sekv. série" jinak vám v GG zmizí použití D/T u lin. Labek a budou se všechny aktualizované (neboli znova importované) LABky tvářit jako nelineární. Dostkrát jsem na to zapomněl  a pak tuhle logiku trochu proklínal :-) 

Díky za poznámku. Tohoto mechanismu jsem si předtím nevšiml. Pro mě bylo doposud vždy (a obvykle nepříjemným) překvapením, že série je sekvenční. :)  Zaškrtávám a znovu naimportuju neodlovené LABky.

EDIT: tak jsem to provedl. U sekvenčních sérii se nastaví Terrain = 4 (tooltip tvrdí, že 3). U Difficulty to sedí, tam je pořadí v rámci série.

Zaškrtávátko "D/T podle sekv. série" nezůstává při dalším otevření LabForGg zaškrtnuté! Tj. určitě na to taky v budoucnosti zapomenu.

Tooltip opraven, ale novou verzi kvuli tomu publikovat nebudu :)

Proc si to musis zaskrtavat pokazde rucne? Vzdyt je mozne si aktualni nastaveni ulozit a pak se ti pri dalsim spusteni pluginu bude pouzivat automaticky.

Tooltip opraven, ale novou verzi kvuli tomu publikovat nebudu :)

Proc si to musis zaskrtavat pokazde rucne? Vzdyt je mozne si aktualni nastaveni ulozit a pak se ti pri dalsim spusteni pluginu bude pouzivat automaticky.

Aha, já trubka! Neuvědomil jsem si, že tam vlastně máme profily. :) Uloženo do výchozího, už to drží. Díky za upozornění.

Buď v a:drake nebo v geogetu je nějaký problém s novými atributy

challengecache

hqsolutionchecker

po přenosech sem-tam mi tam v geogetu zbylo místo  

challengecache-yes

hqsolutionchecker-yes

jenom

-yes

-yes

Já v Geogetu tyhle atributy mám, ostatně, přidávaly se tam už v roce 2020. Ale nepřenáším databázi z Adrake (max. jen synchronizuji v terénu vypočtené finálky.)

Dost často mi GG havaruje, chyby viz přiložené obrázky. Bohužel se to nedá jednoznačně nasimulovat.

Dost často mi GG havaruje, chyby viz přiložené obrázky. Bohužel se to nedá jednoznačně nasimulovat.

Haluma by jistě uvítal detaily chyb. Já bych osobně pustil kontrolu a opravu databáze.

Haluma by jistě uvítal detaily chyb. Já bych osobně pustil kontrolu a opravu databáze.

Kontrola / oprava / vacuum občas dělám, bez chybových zpráv.

Já podobnou chybu také tak jedenkrát za týden zaznamenávám. Obvykle pomůže až "sestřelení" programu a opětovné spuštění.