Geoget 2.4.2

Opet nova verze.

Mezi nejvetsi novinky patri moznost behu zakodovanych skriptu. Takze pokud chcete mit skript, ktereho nemate pravo sirit zdrojak, nebo proste jen chcete obsah utajit, muzete skript distribuovat v zakodovane forme. Geoget jej umi spustit, ale normalni clopvek si jej neprecte, pokud nezna tajne heslo. :slight_smile:

A dale byla upravena hromada drobnosti, co jste tak poruznu chteli.

Skvele, jdu delat novy GASP :slight_smile:

Přestalo mi fungovat dělení ve skriptech.
Např. zápis 139/10 doteď vracel 13.9000000, ale teď to vrací 13.000000
Jakoby celočíselné dělení ???

Má to nějaké vysvětlení?

Díky…

No nevim uz jak v pascalu ale kdyz se zadaji dve celociselne konstanty tak operace na nich bude celociselna. Zkus to napsat treba jako 139.0/10

Je to skript který jsem si udělal asi před rokem a doteď počítal "správně". Výpočet je prováděn s proměnnými takže doplnění desetinné části nemůžu udělat. Leda nějaká funkce na převod celého čísla na reálné. Zkusil jsem IntToFloat, ale to neprošlo.
Do nasazení nové verze GG to bylo v pohodě, proto hledám "chybu" tady.

Ahoj s Geogetem teprve začínám a potřebuji poradit když si stahnu PQ pres geojarry do trekbuddyho a nalezene keše do statistiky tak se mi to vše automaticky stáhne do jednoho seznamu, jde to nějak oddelit jako nalezené a nenalezene? diky za odpovedi.

Ahojky,
V GG si v okně Filtr vyber položku Found a vpravo klikni na položku vybrat podle filtru. vygeneruje ti to jen nalezené kešky.

Super už to jede, díky moc :wink:

Můžete někdo zkusit napsat si do skriptu
ShowMessage(FloatToStr(139/10));
Podle mě by to mělo zobrazit výsledek 13.90000000
Místo toho to ale ukáže 13.0000000
To je podle mě špatně. Kde je chyba…?

Díky.

Ano, výsledek mám 13,000000. Tuším, že jsem to kdysi v nějakém skriptu řešil místo Float pomocí Extended.

Ale před přechodem na poslední verzi GG to fungovalo správně. Vydělením dvou celých čísel přece musí vzniknout číslo reálné (double). Nebo se pletu…?

V posledni verzi GG byl aktualizovan skrptengine na posledni verzi, takze proto se to asi chova jinak.

Nicmene uz pred tim platilo, ze 139 je celociselna konstanta, a 139.0 floating-point konstanta. Po prepsani konstant by to melo chodit.

Mám dvě integer proměnné (pocet, celkem) a potřebuji vypočítat počet procent
procenta = pocet*100/celkem

Proměnná procenta je deklarovaná jako double, nicméně po výpočtu obsahuje pouze celočíselnou část výsledku. Co lze udělat proto aby to počítalo správně jako doteď?

Díky…

a nefungovalo by tohle?

procenta = pocet*100.0/celkem

To by fungovat melo. PascalScript funguje tak, ze se podiva na typy operandu, a vysledek uruje podle "nejvetsiho" z nich. Takze kdyz jsou oba intereg, bude vysledek opet integer. Pokud jeden z nich bude double (treba i konstanta 100.0, bude vysledek double.

A az pak provede prirazeni vypocteneo vysledku do vysledne promenne. Takze pro samotny vypocet je lhostejne, jakeho typu je vysledna promenna. Zalezi jen na typech operandu.

Autor pascalscriptu to takto ma a o predchozim stavu tvrdi, ze to byl jen vysledek chyby, a nebylo to ani spolehlive. Coz mohu z vlastni zkusenkosti potvrdit.