Geoget 2.5.0.601 aka Trabant ;)

Nadpis je, samozrejme, nadsazka. Jen mne k tomu inspirovalo cislo buildu. Ve skutecnosti jsme od Trabantu usli dlouhou cestu, a doufamz, e dnes uz Geoget radime do uplne jine kategorie. A velkou merou tomu prispela tato nova verze.

Co zaujme na prvni pohled? Vsimli jste si, Geoget vypada uplne jinak! Doslo k uplne rekonstrukci grafiky programu tak, aby byla konzistentni a moderni. Lvi podil ma v tom Mikrom, ktery kupodivu z nasich vecnych pripominek nezesilel.

Pri druhem a dalsim spusteni vas jsite zaujme dalsi prijemna vlastnost - Geoget nabiha tak nejak… rychleji. :wink:

Nicmene nejvetsi novinkou je novy system pri instalacni balicky GIP, ktere umozni maximalne pohodlnou instalaci novych doplnku, jejich spravu, ba i odebirani. Ale o tom si vice povime v samostatnem vlakne. V tom ma zase nejvice prstu Medwyn, ktery mne k tomu dostrkal, a kupodivu jsem z jeho pripominek nezesilel. :smiley:

A v neposledni rade, byl zcela predelan system upozornovani na nove aktualizace. Proto doporucuji, aby si vsichni zapli upozornovani v nastaveni na nove verze!

pekny pocin,konecne bude geoget pristupny i IT laikum

Ano ano, to byl presne ucel. A pracovali jsme na tom minimalne 2 posledni mesice takrka denne :wink:

Když si chci "pročistit" nový GG od různých souborů, které nepoužívám (myslím skripty atp.), stačí když nainstaluji nový GG zvlášť a přehraji si do datového adresáře pouze používané databáze, že? Nebo jsou data ukládaná i jinam? Předpokládám, že ne, ale nerad bych o nějaká data přišel…

Na to by to chtelo jine vlakno. Vsechna data jsou v datadiru. Data o kesich jsou vsechna v databazi.
Muzes si selektivne a presne vybrat v datadiru, co bys chtel prenest a co nikoliv. Ozvi se mi na ICQ, muzem to probrat mezi sebou. A nebo skutecne zaloz nejake to jine vlakno.

Houstone, hlasim prvni problem. Pokud provedu preskupeni Toolbaru a jejich rozmisteni, tak po restartu se mi to rozhaze, tzn. nedrzi to nastaveni.

EDIT: tak jsem zjistil, ze to dela pouze pokud si jednu vec dam vedle horniho MENU, jinak to drzi.

Hlavni menu v pribehu inicializace apliakce meni svoji velikost. Pro kazdy jazyk je totiz jinak dlouhe! Takze je mozne, ze dalsi toolbar byl odstrcen a pretekl do dalsiho radku a rozhodil to. Mozna by pomohlo cele okno aplikace jeste trosku vic rozsirit.

HaLuMa: nakonec jsem to vyresil tak, ze to tam proste mit nebudu :slight_smile:

Nicmene velka pochvala autorum, tohle je zlomova verze - jak co se privetivosti instalace pluginu tyce, tak i zmenou ikonek, ktere si o to vyslovene zadaly.

Dalsim krokem by chtelo zmenit ikonky u Geojarry - ale to je spis pozadavek na neznameho autora.

no z ikonek jsem teda malinko zesilel, ale stalo to za to! ty vecny pripominky, ty retuse pixel po pixelu :smiley: nakonec na to udelal HaLuMa i spec programek, aby se to lip odladovalo :wink:

Prvně díky za novou verzi, vypadá to fakt dobře…

Z hlavního toolbaru se vytratil "Vyčisti seznam", což je asi škoda. Dalo by se to tam nějak výhledově doplnit?

Ne, nedalo. Ikonky jsou smazany zamerne, protoze byly duplikovane. Kostatko nyni najdes na toolbaru vedle filtru (kde celou dobu taky bylo).

…já tam teda metličku mám

Ale nemáš :wink:
Metlička je vedle filtrů, což není "hlavní" toolbar, ale toolbar "filtry".

Když je řeč o ikonkách… ty staré mi připadaly přehlednější :slight_smile:
Ale zvyknu si, co mi zbývá :slight_smile:

Já vím, ale když si ho vypnu a jdu na všechno jen přes menu, tak je to dost opruz, byl jsem hodně zvyklý, že metlička byla v hlavním toolbaru…

Nedalo by se dopracovat do další verze vlastní konfigurace toolbaru?

Ctrl+a, delete? F8? :wink:

Na hlavnim toolbaru to nemelo co delat. Ja osobne hlavni toolbar vubec nepouzivam, protoze vetsina jeho funkci ma klavesovou zkratku a tak se mi akorat pletl. Naproti tomu filtruju furt, takze filtr mam zapnuty. V tomhle se asi vsichni uzivatele neshodnou… :wink:

Co se tyka konfigurace toolbaru - napad k zavrzeni to neni, ale priorita je nulova. Takze asi tak :wink:

Metlcka byla na hlavnim toolbaru vlastne jen proto, ze tam byla uz v dobach, kdy zadny toolbar na filtry neexistoval. A pak se to porad tahlo a tahlo… a najednou jsem potreboval ten hlavni toolbar trosku zkratit, tak ty duplicitni ikony sly pryc.

O konfigurovatelnych toolbarech premyslim od prvnich verzi, ale ma to netrivialni technicka uskali. A zatim resim jine veci.

Napřed velké poděkování autorům! Velice oceňuji vaši práci a veškerý čas strávený nad aktualizací a vylepšováním tohoto skvělého SW nástroje, bez kterého bych si svou správu keší už nedokázal představit.

Jenom jeden drobný dotaz (aniž bych chtěl vyvolat flame) - feature zamykání keší náhodou v nové verzi není obsažena? Nikde jsem to v popisu změn nenašel.

Jo, jo, už si kešování bez Geogetu neumím ani představit.
K poděkování využívám nejen fóra, ale také paypalu B) .
Hoši, vydržte, vaší práce si ceníme!

wasserr: ne, obsazena neni. kdyby byla, asi by to bylo v tom seznamu zmen, nemyslis? :wink:
A pokud se nepletu, takova funkce neni v dohledne dobe ani planovana.