Httpask se od takto volaneho WGETu lisi ve dvou vecech:
pokud to jde, pouziva keepalives, tedy ze se pro kazdy pozadavek znova nepripojuje k serveru, ale vyuzije jez existujcii navazan spojeni. Toto jsem vyzkousel, ze googlu nevadi!
nastavuje automaticky referer hlavicku, coz je presne to, ceho se google chyta! Asi usoudi, ze ten API klic nebyl vystaven pro ten podivny server maps.google.com. :o
Protoze myslim, ze nastavovani referera je obecne spravna myslenka, jen ji hce asi pojmout trosku jinak. Rika o dalsi funkci, kterou by se Referer dal prenastavit ci smazat, aby si tam programator mohl nastavit co uzna za vhodne.
Snažil jsem se zaregistrovat klíč na maps.google.com a nejde to …
Osobně bych ten referer vyhodil, protože v tomto pojetí nemá žádnou vypovídající hodnotu, ty dotazy jsou "odnikud" …
to platí pokud je v refereru to co v něm má být, tedy uri, ze které byl požadavek na stažení. A naopak se posílat nesmí, pokud zdroj požadavku uri nemá. Jestli správně chápu rfc.
To maji byt argumenty aby to nikdy zadneho referera neposilalo? To bud nemyslite vazne, nebo nevite s cim polemizujete. :o
I kdyz tu ty RFC odrecutujete, tak to nic nezmeni na tom, ze referer je v nekterych situacich nejen uzitecny, ale i nutny! Proto jej chci umoznit programatorum skriptu nastavit tak jak chteji a nahradit tim tu neprilis chytrou automatiku, ktera tam ted je.
Takze trvam na tom, ze posilani referera je dobra myslenka. Smirte se s tim.
Posílání referera je dobrá myšlenka, pokud je to url … A jaký má skript běžící v GeoGetu url?
Asi bych to udělal naopak - bude prázdné (žádná stránka), ale pokud někdo chce a potřebuje, může si to nastavit.
on snad někdo napsal, že se nesmí posílat nikdy? Jen jsem zdůraznil, že musí být použit správně. A cituju rfc, co správně znamená, aby nebyly pochyby.
edit: aa, tak teď už napsal
v refereru je uri odkud vznikl požadavek na stažení něčeho jiného. tedy pokud GeoGet stáhne něco z nějaké url a v tom staženém je odkaz na něco jiného, tak už by se referer měl nastavit na tu předchozí url, ze které vznikl požadavek. Stejně jako to dělá browser.
edit: nebo jinak. nejde o adresu skriptu, ale kde se ta stahovaná adresa objevila. Pokud ji skript vykouzlí ze vzduchu, referer neni, pokud jí skript přečte z nečeho, co už adresu má, tak referer je.