Jen tak zkušebně jsem nainstaloval GeoGet na své Fedoře pod WINE. Instalace bez problémů, program se také bez problémů rozběhl.
Zdá se, že to funguje. Funguje import z webu. Nefunguje import z PQ (hlásí mi to OLE error 80004001). A finálně, když se zobrazí seznam keší, tak se neustále obnovuje a program je nepoužitelný…
Na import GPX se pouziva Microsofti XML, na zobrazovani Microsofti ListView. Tedy oba problemy jsou zjevne nekompatibilita Wine a mohl by to resit nejaky update Wine na novejsi verzi.
ListView by mel byt standardni soucast ComCtrl. Nicmene v dohledne budoucnosti chystam prechod na zcela jiny zpusob zobrazovani, tak to by mohlo problem take vyresit. (Ale ted je to ve fazi pred experimenty…)
Bezva. Už se těším. Co se toho ListView týče, přijde mi (obecně), že ten list by se měl updatovat (překreslovat) při dvou akcích - změna listu (přidání, odebrání řádky, změna třídění) a při posunu viewportu seznamu (skrolování po řádcích, skrolování scrollbarem).
Takže buď je chyba v implementaci WINE (překresluje stále) nebo v aplikaci (něco se snaží měnit). Spíše bych řekl, že to bude implementací ve WINE
Tak jsem to taky dneska rozbehal. Bez wine-doors, proste jsem ze svoji instalace windows/system32 prekopiroval vsechny ms*xml.dll do ~/.wine/drive_c/windows/system32 pak spustil winecfg a na zalozce libraries pridal override msxml3 (native, builtin). S listview problem nebyl.
Problem mam jen s otviranim url z GG (mapy.cz nebo gc.com), nic se nestane a na konzoli je chyba:
err:winebrowser:wmain Usage: winebrowser URL
kdyz spustim winebrowser http://blah tak mi to normalne otevre firefox. Tak nevim jestli je chyba ve wine ze se nekde ta URL ztrati nebo ji GG predava nejak nestandardne?
S listview by problem byt uz opravdu nemel, uz jen z toho duvodu, ze uz se tam nepouziva.
URL se otaviraji pres Shellexecute. Zjevne to asociovanou aplikaci najde (ten winebrowser), ale proc to predane URL neotvira, to fakt nevim. Zkusim zapatrat.
Neplanuji. Protoze sam multiplatformni kody delam tak moc dobre vim, kolik prace by to bylo navic, a ze to neni jen o tom pouzit QT. Nemyslim si, ze by to byl uzitecne straveny cas, zvlast kdyz to pod Wine bezi.