Ahoj všem,
do nynějška jsem používal na offline správu cache program MyGC. Nyní jsem objevil GeoGet a zdá se mi velmi zajímavý.
Co se mi však nedaří je vytvořit si např. sloupec "Série", kde bych mohl zadávat série, do kterých jednotlivé cache patří (Císařská silnice, Trezory, Dalnice … apod.). Našel jsem nějaký návod, kde v Nástroje-Nastavení by měla být karta "Sloupce", ale tu tam nemám.
U MyGC bylo možné kliknout a stáhly se všechny nové nalezené cache přímo z geocaching.com. Stačilo jen dopsat ručně časy nálezu. Je možné dělat i v GG?
Co se tyce jednicky, tak ti neodpovim, ale chapu ze by sis rad udelal neco jako "Bookmarks"
GG je pouze program pro prohlizeni zaznamu z databaze. To co chces umi GeoJarry. A mimochodem, pokud si v logu zapises i ten cas, tak ti to GJ automaticky vyzobne a nemusis dokonce ani nic rucne doplnovat.
K té jedničce - jde to velmi jednoduše. V editoru sloupců si přidáš sloupec typu TAG a přidáš mu nějaký rozumný nadpis - třebas "Serie".
A pak když pravým myšítkem klepneš na keš, dáš "Změnit tagy", tenhle TAG přidáš a do hodnoty napíšeš co potřebuješ. Příště ti pak už bude použité hodnoty nabízet v roletě. Běžně se to používá například pro evidenci xTF, TOP keše a podobně. Kromě toho některé TAGy jsou generované automaticky a některé si musíš vytvořit když chceš mít doplněné informace o okresech.
Díky za rychlou odpověď. Hned jsem to vyzkoušel a sloupce se mi podařilo vytvořit. U aktualizace na jedno kliknutí asi budu muset zůstat u týdenních aktualizací přímo z GC.com.
Lovu zdar!
MyFinds PQ je cesta. Ale doporucil bych i Geojarry.
Vyuziji ho i PM uzivatele - refresh listingu, dotazeni logu apod.
A taky je tam davka, ktera se podiva po nove zalogovanych kesich na GC.com, stahne k nim listingy a GeoGet si je tak oznaci jako nalezene u sebe v databazi. Na jeden klik.
V instalacnim balicku je presny navod, i kdyz v anglictine. Ve vysledku to ale znamena vicemene jen rozbalit slozky a soubory ze zipu na patricna mista.
Nechápu, co je na tom tak složitého… Soubor z PQ (je to zip) rozbal do nějakého adresáře a pak v GG dej importovat z adresáře, zvol ten adresář a je to…