Co přesně dělá funkce v databázových nástrojích "Smazat staré waypointy.."??
Mám sice tušení jak to funguje, ale nechci něco smazat, když nevím co.
Díky
Je to odboba cisteni od archivovanych kesi. Kdyz auto kese nejaky svuj waypoint smaze, tak se o tomto aktu nedozvis. U tebe v databazi ten drive importovany waypoint zustava, ackoliv uz neplati.
Tedy smaze to ty importovane waypointy, ktere nebyly od zvoleneho data aktualizovany. Rucne vytvorenych waypointu se to netyka!
Jednou jsem to zkusil a smazalo mi to právě i moje ručně přidané finální WP. Naštěstí před každým pokusem mám zálohu :).
pak ale nebyly vedene jako rucne vytvorene, treba proto, zes je vyexportoval a naimportoval zpet pres ne-geoget GPX format, ktery nezachova status rucne zadaneho bodu.
Jinak to neni mozne.
Ruzne zadane waypointy poznas tak, ze jsou v seznamu zobrazene tmavsi barvou a misto znaku + jsou oznaceny hvezdickou.
používám tento postup:
- najdu keš (obvykle dle GC_kodu)
- nad ní pravým tlačítkem dám Přidat waypoint
- název: Final, druh: Final location, prefix FI, svoji poznámku o postupu luštění a výsledné souřadnice
Databátové nástroje, první záložka Archivace kešek, tlačítko Smazat staré waypointy.
Smazaní jsem provedl někdy duben-květen, pak provedl export do navigace a byl jsem překvapen, že nikde nemám finálky, mrkl jsem se do GG a opravdu jsem je neměl. Obnova z den staré zálohy a import posledních PQ to spravilo.
Šlo by někde uložit log, co se maže? Nebo where podmínku SQL ?
pro importované WP mám v levém sloupci znak +, ale pro mnou přidané nemám hvězdičku, nýbrž znak rovnosti (sloupec ID, bez vizualizačního skriptu)
rovnitko je specielni znak pro finalku.
where podminka je jednoducha:
(waypoint.dtupdate < :dt) AND (waypoint.flag=1) AND (geocache.cachestatus <> 2)
Tedy kdyz nebyl waypoint dlouho aktualizovany, a zaroven je importovany a zaroven nepatri ke kesce, co je archivovana.
Pouzivam to rutinne a nemam s tim problem. Pokud t to smazalo neco co nema, pak proste tvuj waypoint musel mit flag, ze je improtovany. Rozne zalozeny, nebo i rucne zmeneny waypoint ma ten flag=0.
dík, spustím nejdříve SELECT, ať vím, co to udělá.
takže je to OK. Měl jsem nepořádek ve WP (hlavně z roku 2008, sice si myslím, že jsem vždy prováděl import přes PQ, ale je to dávno, těžké začátky). Pro WP pořizované ručně (alespoň všechny za poslední 2 roky) je vyplněn příznak o ručním založení správně a tyto se nemažou výše zmíněným postupem.
Což mě napadá, zda by při importu (aktualizaci) nebylo možné rovnou smazat NEruční WP a nechat jen ruční a obsažené v právě prováděném importu. I když, kdoví jako neplechu by to udělalo jiným uživatelům. Co jako parametr importu (kdo chce, tak se mu to provede, jinak defaultně ne).
díky za rozšíření znalostí jak funguje GG.