Geoget update 2.2.5.541 -> 2.4.0.578

Ahoj,

po delší době jsem se rozhodl pro update GeoGetu,ale nedopadlo to moc dobře. Naštěstí jsem s něčím takovým počítal,tak mám zálohu, naštěstí…

mam dva problémy,snad někdo poradí :wink:

1. Změna položky Info
    Dříve zde bylo označení např TS11 nyní mám zde např. TMBA V samotném Geogetu mi to moc nevadí,ale pokud použiji exportní makro pro Garminy od Medwyn_cz tak v GPS mam také toto označení, což nevím jak si vyložit.

2. Při použití exportního makra od Medwyn_cz pro Garminy na staré verzi bylo vše v pořádku ( otestoval jsem to před instalací nové verze ) a po instalaci aktualizace a exportu můj Garmin nechce vyexportovaný GPX načíst. Hrál jsem si s tím asi hodinu a nakonec se mi to jednou povedlo,ale při použití staré verze jsem problémy skoro žádné neměl.

V příloze je printscreen a jinak můžeme použít teamviewer, kdyby to někdo chtěl vidět naživo. :slight_smile:

Díky Dr.Uli

Prilohu nevidim :frowning: Zkus to nahrat treba na www.jyxo.info

ad1) obtížnosti jsou nyní po půl stupni, stejně jako na gc.com, tedy 1-A-2-B-3-C-4-D-5 a to proto takhle, aby se to vešlo do čtyř znaků, např. TSA3
A=1,5, B=2,5, …

snad teď… omlouvám se…

ahha… Děkuji za odpověď… Jdu ještě jednou otestovat to exportní makro.

Tak makro nefunguje… :frowning:

Dr.Uli - pokud jsi tedka stale pouzival stary GeoGet a importoval do nej data pomoci GeoJarry, tak muzes svou databazi takrka vyhodit, protoze v ni bude spousta chyb (ktere zpusobuji, ze vystupy GPX nejsou validni a nejde je tedy pouzit). Ruzne zdvojene waypointy, chybne naimportovane logy a podobne.
Pokud chces, ozvi se na ICQ a mrknem na to fakt pres ten teamviewer.

Pro priste: GeoGet a GeoJarry se VZDY pouzivaji nejaktualnejsi. Jakmile vyjde sebenovejsi verze, okamzite aktualizovat, protoze mohou odstranovat dulezite chyby pri importu dat (ktere vzniknou zmenou na strankach GC.com).

Medwyne a co se s tím dá dělat pokud tohle nastane? Tzn mám "rozhašenou" databízi… stačí znovu nechat udělat inporty přes GJ nebo je to už napořád špatny?
Resp se mi jedná o to, že pokud si databázi "poseru" díky chybě v GG nebo GJ tak co pak s tím… člověk tam má nálezy i s časy, stages u multin, atp…

Moznosti je spousta:

1. obnovit databazi ze zalohy a znovu importovat zmeny od te zalohy
  2. smaznout kese, kterych se poskozeni tyka a ty importovat zmeny
  3. smaznout WP, ktere tem nepatri a kese importovat znovu
  4. mozna na to bude fungovat nektery z opravnych nastroju, ktere jsou soucasti GG, ale nespolehal bych na to, aby nebyla skoda jeste vetsi :slight_smile:

Zejmena 3 je nejsetrnejsi, ale take nejpracnejsi a navic je treba neco o te databazi vedet. Najit neplatne body v tomto pripade je jednoduche, protoze maji atribut "active" (tusim), takze jednoduchym selectem treba pres GJ lze najit vsechny kese, ktere maji takoveto WP. Podle poctu budto rucni uprava (vrele doporucuju neznalym) nebo nejaky nastroj (SQLite Manager - fakt bacha, muzete tim zlikvidovat vsechna data GeoGetu).

A kdo to takhle vymyslel? Protože například řazení kešek podle Info je teď nesmyslné. řadí se napřed čísla a potom písmena.

Gorde, podle #3 jsem to tenkrát udělal, když se mi WP zdvojily a byly nesmyslny. Vše kromě vlastních (mají příznak +) jsem smazal a updatoval GG a poté přes GJ i databázi a v pohodě… takže mohu klidně spát, že se mi nějaká krpa v GG databázi nepovleče do nekonečna :wink:

Netuším, ale rozhodně je takhle lepší, protože 4 a 4,5 bývá většinou velký rozdíl. Navíc máš možnost si žádanou obtížnost přímo vyfiltrovat.

Ale jo, ja to taky tak delam. Je jen otazka, nakolik je tato metoda vhodna pro "obecneho" uzivatele, o kterem nejsem schopen predpokladat nejake znalosti. Proto jsem zduraznoval to nebezpeci. Pokud se na to pujde opravdu jen "z listu", maximalne prijde o nektera vlastni data (poznamky, vylustene WP, …) V pripade SQL mohou byt nasledky katastrofalni.

Tak problém byl u jedné cache. Vyřešil mi to medwyn_cz za což mu moc děkuji a ten pořádek v GG si už snad udržim.

LOCK

Co se tyce te opravy, tak existuje ‘nedestruktivni’ metoda, ale clovek musi umet pustit na databazi SQL a vymazat vsechny waypointy, ktere maji prefix delsi nez 2 znaky.

Asi v brze dobe zreviduji opravarenske nastroje a pridam to tam.

Vymyslel to pravdepodobne Clyde. :wink:

Nicmene razeni podle Info je nesmyslne od sameho zacatku, protoze se to nejdrive radi podle typu kesek, pak podle velikosti kontejneru, a az pak podle obtiznosti. Takze si nemyslim, ze by tato zmena prinesla vyrazne zhorseni.

Pokud chces radit podle obtiznosti, pridej si do seznamu sloupec s obtiznosti, a budes mit razeni presne.