Je to tak.
V novem GJ si muzes vsechno sam nastavit. V zasade jsou dve moznosti pro aktualizaci databaze:
stahnout seznam nejnovejsich GC kodu z webu, odfiltrovat ty, ktere uz mas v databazi a nasledne stahnout listingy pro tech nekolik novych kesi podle GC kodu. Zde zalezi na poctu stranek, ktere GJ sleduje a patra na nich po novych kesich. Pocet si muzes nastavit, staci se podivat do strev davky Geocaches - search new (*).
Pokud poustis davku casto, stacilo by ti asi mene nez tech 25 stranek. Davka je evidentne upravena pro vikendove stahovace, coz je jasna cilova skupina GJ
stahnout X poslednich LOC + HTML a naimportovat je -> basic info.
Ma to nejake pozitivni externality v podobe aktualizace stavu i dalsich kesi, ktere uz v databazi mame. Negativni je zase potreba rucni prace pro dotazeni listingu (coz muze nekomu vyhovovat, protoze listingy vubec nechce!).
Takto by to vykonaval dotaz Geocaches in HomeArea (last XXX, basic), ktery v GJ2 neni predtvoren. Pro matadory typu sobik to vsak evidentne neni problem a zvladnou to vymyslet za 2 minuty.
Je na to pripravena Batch ("Geocaches - search new …" - budto v nejakem okruhu nebo mezi nejcerstvejsimi 500 kesemi), ktera stahne jen nove kese (na rozdil od puvodniho makra, ktere stahovalo nejnovejsich X kesi bez ohledu na to, zda jsou uz v DB nebo ne). Pripravene davky (batchs) si muzes zmeni a ulozit jako ggp makro a budes je mit trba na toolbaru jako driv.
Ahojky,
Novým GJ2 se podarilo na jeden zatah stahnout do GG waymarky z celé CR, coz cini asi 2300 waymarku ruznych kategorii i s listinky. Dobrá práce Jarryho.
Mam dotaz, lze nejak zautomatizovat prikaz geojarryw.exe gj.ini bookark a290b09c-ea6e-445a-9ae7-300a1bfe05f9 aby stahl kese v tomto bookmarku a ke stazenym kesim pridal tag treba VS s hodnotou VS?
Sally&eL: bohuzel jsem je musel vymazat, protoze jsem se nemohl dostat do menu - bylo strasne dlouhe a vylitavalo me nahoru. Navic jak pise gord, v nove verzi je to lepe vychytane.
Tak to nevim, tak daleko jsem se v prozkoumavani GJ nedostal.
Predpokladam ale, ze to asi nepujde. Zadne dialogy k vkladani "custom" prikazu jsem tam nenasel. A uz teprve jsem nenasel, ze by slo pomoci GJ nejak upravovat/vkladat tagy.
Na tohle bude asi potreba spise specialni makro, ktere je napsat celkem hracka.
prikaz stahne soubor .txt, ktery obsahuje GC kody kesi. Nyni staci vsem tem GC kodum pridat patricny tag.
Kdyby se do toho nekdo poustel, asi by bylo fajn to udelat nejak obecneji a tagy by to vkladalo spise do kategorie Bookmarklist.
to Satan:
Rozdel si makra do slozek a menu ti "vyjizdet" nebude.
Jinak odpoved na tvou otazku se resila asi o 3 prispevky nad tvym. Kdybys cetl, nepotrebujes nakopavat.
medwyn_cz:
Mas pravdu, nakonec me napadlo combine, coz mi vyresilo tento problem az do stavu tagu. Takze se presunu do fora combine Kazdopadne diky za podnety. Btw s tim tagovanim automatickym by to bylo opravdu vymakane
Narazil jsem na program Spoiler Sync, který umí stáhnout obrázky se spoilerem. Chová se hodně podobně jako GJ. Možná by mohlo být do další verze GJ zajímavé zaimplementovat podporu stahování spoilerů
To je trosku pomichanych nekolik veci dohromady. Pokusim se do toho vnest trochu svetla:
GJ obrazky netaha. To stahne jen HTML listingu, ve kterem jsou maximalne tak HTML odkazy na obrazky.
GG kdyz chce zobrazit listing, tak projde to HTML a obrazky podle nej postahuje.
GG ovsem v soucasne dobe importuje informace jen prilo ze shortdescription a longdescription z listingu. Takove ty pridane obrazky, ktere nejsou v listingu primo odkazovane, on nevidi! A tak se obcas vyskytuje nejaky ten fotohint.
Pouzivani spoilersync je blbost. Neudela to nic jineho, nez ze postahuje znova vsechcny listingy z webu a hleda v nich odkzy na obrazky. Zbytecna duplicitni operace, navic nevim, jak dobre to stahuje, aby cloveka nezabanovali.
Takze jak vidno, Spoilersync nedela nic jineho, nez co uz dela GJ+GG. Jde jen o to, aby GG umel importovat informace i prilozenych obrazcich, coz uz je vec, ktera tady byla nekolikrat vysvetlena.
Jednak se tu spoilery uz resily a doslo se k obecne shode mezi pripadnymi autory, ze je to tak nejista a promenna vec, ze to nelze uspokojive a spolehlive vyresit. Druhak - places na spatnem hrobe, nebo myslis, ze autor/autori GJ toto forum ctou?
Blbost to není, protože zatím není jiná alternativa. Tahat znova listingy je určitě nešikovné, ale co nadělám. Spoilersync stahuje bez přihlášení, takže banovat by bez nějaké hlubší analýzy mohli maximálne IP, což by z jejich pohledu bylo dost nešťastné.
Mám dojem, že to tady autor čte B), ale to není podstatné.
O to mi právě šlo, že když už jednou někdo přes GJ stáhne listing a ten náhodou obsahuje obrázek resp. odkaz na obrázek obsahující určitý řetězec, tak ten obrázek překopíruje pod názvem GC nebo tak něco…
Umím si představit, že by i GG mohl zvládnout při importu z GJ nahodit flag "keš má fotohint" a případně pak tyto záznamy zpracovat nějak jinak…