Geojarry + Garmin export v Geogetu nezobrazují kompletní text

Zdravím, dnes jsem byl kešovat se svým novým Oregánem a objevil se menší problém. U některých multin, které byly na začálku listingu zaspamovány zbytečnými řečmi o kulturněhistorickém pozadí keše, došlo k tomu, že na jeho konci při popisu dílčích stagí a výpočtu finálky došlo k ustřižení textu, jakoby se ho tam více nevešlo. Jelikož to bylo u 3. stage, kdy jsem nevěděl, kam dál jít, tak to bylo trochu otravné. Neví někdo, kde je problém?

Tak teď jsem našel info, že Garmin zobrazí max. 8192 znaků (http://garminoregon.wikispaces.com/Geocaching#FAQ-GC23.)%20Does%20the%20Garmin%20Oregon%20truncate%20cache%20descriptions%20longer%20than%20a%20certain%20length%3F%20If%20so%2C%20what%20is%20the%20limit%3F). Poradí někdo, jak řešit tento problém, kdy je zaspamován začátek listingu keše a popis, jak ji najít je na konci?

No já to dělám tak, že si upravím v GG kešku - pravým na keši - změnit bod - dlouhý popis a tam si nechám jen to co potřebuju k vlastnímu odlovu. Speciálně mě to udělala třeba nedaleká GmbH Diana, ale u té jsem to naštěstí zjistil než jsem na ni jel. Tenkrát jsem ještě upravoval GPX soubor v texťáku, dneska už to jde v GG rovnou.

Ano, to je známá věc, že Garmin ořezává gpx listing… B) Proto se používá např. ještě export do POI, kde žádné omezení není a listing tam máš kompletní… Takže já exportuji všechny keše do limitu navigace jako gpx (Praha a Středočeský kraj) a pak celou ČR jako POI.

Mozes skusit pouzit utilitu, ktora prebehne gpx a ak je text listingu dlhy, tak ho rozdeli na viacero casti…s tym, ze vytvori "fiktivnu" kesku.
Utilita okrem ineho prekonvertoruje diakritiku do podoby ktorej rozumie aj garmin.

Stahujte tu
Utilitka otvori PQ gpx a prekonvertoruje ho tak, aby sa diakritika dala pouzit v garminoch…povodny gpx ponecha bez zmeny.

Coz vrele nedoporucuji, nepotrebujes to.

Mnohem praktictejsi je na useknuty listing rezignovat, ale navic si exportovat kesky jako POI. Tam se vejde listing vzdy cely, krom toho, ze se tam tech listingu vejde neomezene mnozstvi, a ne jen nejakych par jednotek tisic.

Rozdeleny listing ma tu nevyhodu, ze kazde rozdeleni ti ubira uz tak omezenou kapacitu na pocet kesi, a zaroven nikdy nevis, na kolik dilu se to rozdeli. Kesku ctes na pokracovani jak serial. Lepsi je, ze kdyz je listing useknuty, tak si prepnout na POI bod, a tam vidis listing koplet cely a neuseknuty. Pekne pohromade.

A diakritikou se taky nenech strasit, uzivatele Geogetu problem s diakritikou v exportovanych GPX nikdy nemeli.

Takze Klama zase jen spamuje necim, co vubec potreba neni. :stuck_out_tongue:

Kombinace gpx pro geocaching a POI se vším všudy je asi opravdu nejlepší…

Je ale pravda, že by bylo fajn, kdyby exportní makro do gpx nějak označilo, vypsalo keše, kde muselo ořezat listing…
… no a asi by byla osvěta dobrá k autorům keší, že prostě Garmin víc znaků nevezme.

Nebo donutit Garmin, ať si tyhle nedodělky strčí… někam.

Nedělám keše pro GPSky. :slight_smile: A nebudu. (U mých s délkou pravděpodobně problém nebude, navíc nemám multiny. Ale dělat listing pro zařízení je špatná cesta.)

Uzivatelom mozigo sa automaticky rozdeli listing /ak chcu/, nie je pravda ze nevedia na kolko casti, do kazdej casti je vlozeny text ..pokracovanie x…To ze ubudne z kapacity je dan za tuto ficuru…
Samozrejme mozu pouzit aj export do POI, kde budu mat aj SPOILERY ktore pokial viem GG nema…okrem toho uzivatelia Garminov s exif informaciou mozu mat spoiler "obohateny" ako obrazok obohateny o tuto informaciu a mozu sa nechat nan aj navigovat.

Které makro je dobré použít? Zkusil jsem to zabudované v Geogetu, pak jsem i stáhl "Makro pro tříděný export do .gpx z GG2" (http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=8734), ale ať dělám, co dělám, neustále to zobrazí jen základní informace o tom bodu, žádný listing.

Listing zobrazuje napriklad gpxgarmin.gge.pas, coz je GXP for newest Garmin GPS.

Jojo, ten používám, ale na ten směřoval první dotaz, protože Garmin pak nezobrazil moc dlouhé listingy. A přes makra na tvorbu POI mi nejde listingy zobrazit.

Pro export do POI pro POI Loader se používá toto… http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=10129

Mas, jako obvykle, spatne informace. :stuck_out_tongue:

Na makru pro export spoileru pracuje Gord. Uz je vicemene hotove, probihaji testy.

Jinak rozdelovani listingu jsem mel pro me makro tez v planu, ale prijde mi to neprakticke (z vyse nastinenych duvodu) a radeji to resim formou GPX + POI. Pokud se predtim listing ocisti, malokdy se stane, ze by se do garmina nevesel. Za posledni rok kesovani jsem narazil tak na 2-3 prilis dlouhe listingy.

Makra mam v podpisu :wink:

Možná hloupej nápad, ale nemohlo by makro pro export do gpx na závěr vypsat kódy keší, kde je listing delší než povolený limit? Dalo by se pak jednak o tom vědět… Dát vědět autorovi… Být připraven. B)

Tomu by musel predchazet nejaky seriozni vyzkum :wink:
Treba se na to nekdy mrknu, nevylucuju.

Jo, jo, vyzkum. Ten je u Garminu hlavnim zdrojem informaci. Pokud budeme brat jako limit tech 8192 znaku, pak je otazkou, co vsechno povazuje Garmin za samostatny znak a kdy je zacina pocitat.

OT: Ted ladim GPX pro POILoader a validni GPX se mu nelibi a buh vi proc. Jedna kes ano, jina kes ne. Uz to zkoumam treti den a neuspesne - proste nektere kese nej neprojdou. Asi je nebudeme moct lovit (resp. nebudeme k nim moct mit spoilerfoto :wink: )

On je POIloader sama zahada. Uz mi dvakrat vyrobil nesmyslne GPI, ze ktereho se Vista osypala. Ukazovala jako kategorie POI fragmenty GC kodyu a tak.

Vzdy stacilo, ze sjem POIloader nechal vygenerovat data znova (ze stejnych nezmenenych zdrojaku!), a bylo to pak OK.

Takze pak tomu softu ver…